20 gratis oplevelser på din ferie i Rom

(FOTO: Figur fra Roms mest berømte park Villa Borghese – en af de oplevelser i Rom, hvor der er gratis adgang til parken.

Din ferie i Rom behøver ikke at koste en formue. Der er masser af gratis oplevelser og fornøjelser i den italienske hovedstad. Herunder får du 20 af mine favoritter, hvor du ikke skal have en krone op af lommen.

 

#1 DEN SPANSKE TRAPPE er uden tvivl Roms mest berømte trappetrin. Nyd livet og stemningen på trappen. Få et hvil, mens du måske tjekker kortet ud for jagten på den næste seværdighed. Det er ikke længere tilladt at sidde på trapperne.

#2 TREVIFONTÆNEN er Roms største fontæne. Fontænen er lige så stor, som pladsen her er lille. Husk at smide en mønt i fontænen, over din højre skulder. Så siger legenden, at du vil vende tilbage til Rom!.

Piazza di Trevi

#3 PIAZZA NAVONA er byens ovale udestue med flere flotte fontæner – absolut en af Roms skønneste pladser. Og en de bedst besøgte pladser. Det der gør den speciel, er at den er lukket hele vejen rundt med bygninger.

TIP: LÆS OM FORTIDEN UNDER PIAZZA NAVONA HER

#4 PETERSKIRKEN i Vatikanet er ganske enkelt en imponerende oplevelse, når først du kommer gennem køen og check-in. Kirken er en af verdens største kirker og du forstår først størrelsen, når du står inde i kirkerummet og ser det med egne øjne.

Peterskirken i Rom

#5 VILLA BORGHESE i den nord-østlige bydel er Roms mest berømte park. Her er masser af stier og grønne områder. Et oplagt sted at slappe lidt af fra seværdighederne og tanke op til resten af dagen. Parken byder iøvrigt også på spændende ting at se på.

Har du oplevet Rom med åben bus ?

Det er en nem og afslappende måde at opleve byens seværdigheder – mens du hviler de trætte ben.

Her vil jeg anbefale BIG BUS ROME. Her er mulighed for at hoppe af og på bussen, så længe billetten gælder. Hvis du køber billetten via linket, giver dit køb en lille provision til driften af min blog. (reklame).


#6 PANTHEON er en unik og antik bygning fra det gamle Rom, der har været i brug siden dens opførelse. Bygningens helt specielle kendetegn er det runde hul i loftet, der er 9 meter i diameter.

#7 BASILICA SANTA MARIA MAGGIORE på Esquiliner-højen, ikke langt fra hovedbanegården Termini, er bestemt et besøg værd. Den siges at være anlagt på stedet, hvor det sneede den 5. august 358…

#8 TRASTEVERE er en bydel i Rom, hvor man får lyst til at tage mange billeder. Her er masser af hyggelige små gader med atmosfære og liv rundt på de hyggelige pladser. Også et populært område at spise – her er masser af gode restauranter.

#9 CAMPO DE’ FIORI er et af Roms mest populære markeder. Kom her først på dagen inden der bliver alt for fyldt med mennesker. En oplevelse værd, selvom du ikke skal bruge en krone.

#10 VIA APPIA ANTICA var en af de vigtigste veje i romertiden og dens historie går 2300 år tilbage. Nyd en tur ud i den friske luft blandt cypresser og pinjetræer. I området er der flere spændende oplevelser, fx. katakomberne og Fosse Ardeatine. Ved sidstnævnte skal der betales entré.

Sandhedens Mund på Piazza della Bocca Verità i Rom
Sandhedens Mund

#11 BOCCA DELLA VERITÀ – ansigtet hvor folk står i kø for at føre hånden ind i munden på “sandhedens mund” – tør du tale usandt, mens du har hånden inde i munden ?

#12 EMANUELE-MONUMENTET på Roms største plads, Piazza Venezia blev indviet i 1911 – 50-året for Italiens samling i 1861.

TIP: INDEN FOR I PALAZZO VENEZIA – EN LANG HISTORIE LIGE MIDT I ROMS HJERTE

Tjek på transporten fra lufthavnen ?

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Terravision er et selskab, jeg har brugt gennem mange år. De kører dig nemt fra lufthavnene ind til centrum i Rom. Hvis du køber via mit link, får jeg en mindre provision, jeg bruger til at udvikle bloggen.

#13 PIAZZA DEI CAVALIERI DI MALTA giver dig et imponerende kig til Peterskirken gennem nøglehullet i porten, der tilhører malteserriddernes priorat.

#14 PIAZZA CAMPIDOGLIO er en imponerende plads, designet af Michelangelo. Her ligger også 2 populære muséer samt Roms rådhus.

#15 CIRCO MASSIMO er et langt og ovalt parkområde, der tidligere var Roms største arena for forskellige former for væddeløb. I dag afholdes her koncerter, fester og meget andet…

#16 Mød PAVEN på Peterspladsen søndag kl. 12 når han taler fra vinduet i sin bolig til de mange tusinde fremmødte.

TIP: TIL AUDIENS MED PAVEN – SÅDAN GØR DU

#17 PALAZZO DEL QUIRINALE – her bor den Italienske præsident Sergio Mattarella og de tidligere før ham siden 1947 – og før det paverne – oplev vagtskiftet her.

Gården inde i Quirinale-paladset

#18 Roms mere end 20 BROER over floden Tiberen er værd at udforske. Meget forskellige i stil, charme og historie.

#19 GIANICOLOHØJEN giver dig en skøn udsigt over byen, når du har klaret turen til toppen. Heroppe finder du også monumentet over frihedshelten Giuseppe Garibaldi.

#20 VIA VITTORIO VENETO var i 50’erne Roms svar på Hollywood. Livet i gaden inspirerede Fellini til filmen La Dolce Vita.

Tips til aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter til din ferie i Rom. De udbyder guidede ture til Vatikan Museerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet. Klik på linket og se, om du kan finde inspiration. Hvis du køber via mit link til Viator, får jeg en mindre provision, som jeg bruger til at udvikle bloggen. Dit køb bliver ikke dyrere.

Endnu flere tips til oplevelser i Rom i mine 2 e-bøger

Efter mange års besøg i Rom har jeg skrevet to e-bøger (pdf), “50 unikke oplevelser i Rom” og “Oplev 29 kirker i Rom”.

Den første e-bog består af 50 fortællinger med oplevelser, du kan tage ud og se i den italienske hovedstad. Det kan være en seværdighed, en sjov anekdote, en legende eller noget helt fjerde. Til hver oplevelse er knyttet et billede.

Den anden e-bog indeholder beskrivelser af de 29 mest interessante kirker i den italienske hovedstad. Bogen er også illustreret og indeholder mine grunde til at besøge den enkelte kirke.

Klik herunder for at læse mere om e-bøgerne, som du modtager, snart du har bestilt og betalt.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Hvordan kommer du fra lufthavnen? – køb transfer online og spar >>

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer
Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.