20 gratis oplevelser på din ferie i Rom

 

(FOTO: Pantheon – en af de seværdigheder i Rom, hvor der indtil videre er gratis adgang)

Din ferie i Rom behøver ikke at koste en formue. Der er masser af gratis oplevelser og fornøjelser i den Italienske hovedstad. Herunder får du 20 af mine favoritter, hvor du ikke skal have en krone op af lommen.

#1 Den Spanske Trappe er uden tvivl Roms mest berømte trappetrin. Nyd livet på trappen og få et hvil, mens du tjekker kortet ud for jagten på den næste seværdighed.

#2 Trevifontænen er Roms største fontæne. Fontænen er lige så stor, som pladsen her er lille. Husk at smide en mønt i fontænen, over din højre skulder. Så siger legenden, at du vil vende tilbage til Rom.!!

#3 Piazza Navona er byens ovale udestue med flere flotte fontæner – absolut en af Roms skønneste pladser. Og en de bedst besøgte pladser. Det der gør den speciel, er at den er lukket hele vejen rundt med bygninger.

 

TIP: Fortiden under Piazza Navona – læs mere her

 

#4 Peterskirken er ganske enkelt en imponerende oplevelse, når først du kommer gennem køen og check-in. Kirken er en af verdens største kirker og du forstår først størrelsen, når du står inde i kirkerummet og ser det med egne øjne.

#5 Villa Borghese er Roms mest berømte park. Her er masser af stier og grønne områder. Et oplagt sted at slappe lidt af fra seværdighederne og tanke op til resten af dagen. Parken byder iøvrigt også på spændende ting at se på.

 

Har du prøvet at opleve Rom med åben bus ? Det er en nem og afslappende måde at opleve Roms seværdigheder – mens du hviler de trætte ben. Der er flere af den slags busselskaber i Rom.

Her vil jeg anbefale BigBus Rome, der ligefrem tilbyder 10% rabat, hvis du køber billetten online. Her er mulighed for at hoppe af og på bussen så længe billetten gælder. Hvis du køber billetten via linket herunder sparer du 10 % – samtidig giver dit køb en lille provision til driften af denne blog.


Big Bus Rome

 

#6 Pantheon er en antik bygning fra det gamle Rom, der har været i brug siden dens opførelse. Bygningens helt specielle kendetegn er det runde hul i loftet, der er 9 meter i diameter. OBS !! Fra juni 2018 forventes en entre på 2 euro. Da jeg besøgte kirken i september 2018 var det dog fortsat gratis.

#7 Basilica Santa Maria Maggiore på Esquiliner-højen, ikke langt fra hovedbanegården Termini, er bestemt et besøg værd. Den siges at være anlagt på stedet, hvor det sneede den 5. august 358…

#8 Trastevere er en bydel i Rom, hvor man får lyst til at tage mange billeder. Her er masser af hyggelige små gader med atmosfære og liv rundt på de hyggelige pladser. Også et populært område at spise i – her er masser af gode restauranter.

#9 Campo de’ Fiori er et af Roms mest populære markeder. Kom her først på dagen inden der bliver alt for fyldt med mennesker. En oplevelse værd, selvom du ikke skal bruge en krone. Tidligere henrettelsesplads.

#10 Via Appia Antica var en af de vigtigste veje i romertiden og dens historie går 2300 år tilbage. Nyd her en tur ud i den friske luft blandt cypresser og pinjetræer og samtidig masser af spændende at se her, bla. katakomberne.

#11 Bocca della Verità – ansigtet hvor folk står i kø for at føre hånden ind i munden på “sandhedens mund” – tør du tale usandt, mens du har hånden inde i munden ??

#12 Emanuele monumentet på Roms største plads, Piazza Venezia giver en fin udsigt over byen.

 

TIP: Inden for i Palazzo Venezia –  en lang historie i Roms hjerte – læs mere 

 

#13 Piazza dei Cavalieri di Malta giver dig et imponerende kig til Peterskirken gennem nøglehullet i porten, der til- hører malteserriddernes priorat.

#14 Piazza Campidoglio er en imponerende plads, designet af Michelangelo. Her ligger også 2 populære muséer samt Roms rådhus.

#15 Circo Massimo er et langt og ovalt parkområde, der tidligere var Roms største arena for forskellige former for væddeløb. I dag afholdes her koncenter, fester og meget andet…

#16 Mød paven på Peterspladsen søndag kl. 12 når han taler fra vinduet i sin bolig til de mange tusinde fremmødte.

TIP: Til audiens – mød Paven – læs mere

#17 Palazzo del Quirinale – her bor den Italienske præsident Mattarella og de tidligere før ham siden 1947 – og før det paverne – oplev vagtskiftet her.

#18 Roms mere end 20 broer over Tiberen er værd at udforske. Meget forskellige i stil, charme og historie.

#19 Gianicolohøjen giver dig en skøn udsigt over byen, når du har klaret turen til toppen. Heroppe finder du også monumentet over frihedshelten Giuseppe Garibaldi.

#20 Via Vittorio Veneto var i 50’erne Roms svar på Hollywood. Livet i gaden inspirerede Fellini til filmen La Dolce Vita.

Del gerne, hvis du har tips om andre gratis fornøjelser i den Italienske hovedstad.

 

Tips til aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet. Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere (REKLAMELINK).

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.