Piazza Navona er en af Roms absolut mest populæreste pladser. Den kan du roligt sætte kryds ved, når du planlægger turen til den evige stad.

Pladsen er et af mine favoritsteder, jeg altid skal forbi, når jeg er i byen. Jeg nyder at opleve stemningen her på denne lukkede, ovale plads. Her er som regel gademusikanter. Folk der maler dit portræt og naturligvis masser af caféer. Nyd atmosfæren og momentet – som at være hjemme i Rom.

Piazza Navona i Rom
Piazza Navona

3 grunde til at opleve Piazza Navona

  • Populært kaldet Roms dagligstue. Nyd stemningen, måske fra en af caféerne på pladsen og oplev nuet på den lukkede ovale plads. En af Roms mest besøgte pladser. Tidligere væddeløbsbane.
  • 3 flotte fontæner at se på.
  • Kirken Chiesa di Sant’Agnese in Agone.
Roms udendørs dagligstue Piazza Navona Domitians Stadion
Pladsen er anlagt på Domitians antikke væddeløbsbane

Historien

Pladsen var oprindelig sportsanlæg og væddeløbsbane – anlagt af kejser Domitians omkring år 86. Den var 276 meter lang, 106 meter bred og der var plads til 30.000 tilskuere. Fundamentet fra tilskuerpladserne er brugt som grundlag for bygningerne rundt om pladsen. I kældrene under husene, kan stadig ses levn fra den tid.

STADIO DI DOMIZIANO: Museum om historien under Piazza Navona

De 3 fontæner på pladsen

Fontana del Nettuno
Neptunfontænen på den nordlige del af pladsen er bestil af pave Gregor i 1570’erne og fremstillet af Giacomo della Porta.

Fontana del Nettuno på Piazza Navona i Rom
Neptunfontænen

Fontana dei Quattro Fiumi
Fontænen midt på pladsen, foran kirken St. Agnese in Agone bærer navnet “De 4 floder”. Den repræsenterer Donau, Ganges, Nilen og Plata. De skal symbolisere de 4 verdenshjørner. Fontænen er fremstillet af Giovanni Lorenzo Bernini mellem 1648 – 1651 efter ordre fra pave Innocens X. Fontænen bærer en obelisk, der tidligere har stået på Circus Maximus. Du kan se den på det nederste billede foran kirken.

Fontæner på Piazza Navona i Rom
De Fire Floders fontæne

Fontana del Moro
Fontænen i den sydlige del af pladsen er et af Roms ældste springvand. Fremstillet i 1570’erne. Maurerfontænen blev bestilt af pave Gregor og er tegnet af Bernini.

Fontana del Moro på Piazza Navona i Rom
Fontana del Moro

Kirken på pladsen

Chiesa di Sant’Agnese in Agone finder du midt på pladsen. På den vestlige side over for Fontana dei Quattro Fiumi. Kirken er dedikeret til pigen Agnes, der døde på Domitians stadion, der lå her tidligere.

Byggeriet af kirken blev startet af arkitekten Girolamo Rainaldi i 1652 og afsluttet i 1672 af hans søn Carlo Rainaldi.

Kirkens barokke facade er skabt af Francesco Borromini. Lige til venstre for kirken ligger Palazzo Pamphilj, der huser den brasilianske ambassade.

Kirken Chiesa Sant'Agnes in Agone på Piazza Navona i Rom
Chiesa Sant’Agnes in Agone

Julemarked på pladsen

Fra december frem til Helligtrekongersdag har der de fleste år været julemarked på Piazza Navona. Der er også andre muligheder for at opleve julestemningen rundt i den Italienske hovedstad. Mange kirker har julekrybber. Via Cola di Rienzo i Prati-området er også en hyggelig gade i juletiden. Der plejer også at være juletræ på bl.a. Piazza Venezia og Peterpladsen.

Læs her om Befana, efter den heks der bringer gaver til de artige Italienske børn. På markedet er der gadesælgere, julemænd, julekrybber og meget andet.

Læs om flere af Roms pladser

Piazza Campo de´Fiori: Populært blomstermarked med dyster fortid
Piazza di Trevi: Roms største fontæne
Piazza di spagna: Den Spanske Trappe

Har du booket hotel i Rom ?

Trivago er verdens største søgemaskine, der finder den bedste pris hos flere søgemaskiner. Klik på linket herunder og find dit hotel i Rom. Hvis du køber via linket herunder modtager jeg en mindre provision. Kontakt mig gerne hvis du ønsker hjælp og inspiration til, hvilket område du skal vælge i Rom.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Unikke oplevelser i Rom – køb mine e-bøger her >>

Bus fra lufthavnen ? køb online og spar >>

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Den ovale plads

Piazza Navona - Roms ovale dagligstue
Piazza Navona – Roms ovale dagligstue

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email