Piazza Navona er en af Roms absolut mest populæreste pladser – så den kan du godt sætte kryds ved, når du planlægger turen til den evige stad. Det er et af mine favoritsteder, jeg altid skal forbi, når jeg er i byen. Jeg nyder at opleve stemningen her på denne lukkede, ovale plads. Her er som regel gademusikanter, folk der maler dit portræt og naturligvis masser af caféer. Nyd atmosfæren og momentet – som at være hjemme i Rom.

Piazza Navona i Rom
Piazza Navona

3 grunde til at se Piazza Navona

  • Populært kaldet Roms dagligstue. Nyd stemningen og oplev nuet her på denne lukkede ovale plads. En af Roms mest besøgte pladser.
  • 3 flotte fontæner at se på.
  • Kirken Chiesa di Sant’Agnese in Agone.

Roms udendørs dagligstue Piazza Navona Domitians Stadion
Pladsen er anlagt på Domitians antikke væddeløbsbane

Historien
Pladsen var oprindelig sportsanlæg og væddeløbsbane – anlagt af kejser Domitians omkring år 86. Den var 276 meter lang, 106 meter bred og der var plads til 30.000 tilskuere. Fundamentet fra tilskuerpladserne er brugt som grundlag for bygningerne rundt om pladsen.

STADIO DI DOMIZIANO: Museum om historien under Piazza Navona

De 3 fontæner på pladsen

Fontana del Nettuno
Neptunfontænen på den nordlige del af pladsen er bestil af pave Gregor i 1570’erne og fremstillet af Giacomo della Porta.

Fontana del Nettuno på Piazza Navona i Rom
Neptunfontænen

Fontana dei Quattro Fiumi
Fontænen midt på pladsen, foran kirken St. Agnese in Agone bærer navnet “De 4 floder”. Den repræsenterer Donau, Ganges, Nilen og Plata. De skal symbolisere de 4 verdenshjørner. Fontænen er fremstillet af Giovanni Lorenzo Bernini mellem 1648 – 1651 efter ordre fra pave Innocens X. Fontænen bærer en obelisk, der tidligere har stået på Circus Maximus. Du kan se den på det nederste billede foran kirken.

Fontæner på Piazza Navona i Rom
De Fire Floders fontæne

Fontana del Moro
Fontænen i den sydlige del af pladsen er et af Roms ældste springvand. Fremstillet i 1570’erne. Maurerfontænen blev bestilt af pave Gregor og er tegnet af Bernini.

Fontana del Moro på Piazza Navona i Rom
Fontana del Moro

Kirken på pladsen

Chiesa di Sant’Agnese in Agone finder du midt på pladsen, på den vestlige side over for Fontana dei Quattro Fiumi. Kirken er dedikeret til pigen Agnes, der døde på Domitians stadion, der lå her tidligere. Byggeriet af kirken blev startet af arkitekten Girolamo Rainaldi i 1652 og afsluttet i 1672 af hans søn Carlo Rainaldi. Kirkens barokke facade er skabt af Francesco Borromini. Lige til venstre for kirken ligger Palazzo Pamphilj, der huser den brasilianske ambassade.

Kirken Chiesa Sant'Agnes in Agone på Piazza Navona i Rom
Chiesa Sant’Agnes in Agone

Julemarked på pladsen

Fra december frem til Helligtrekongersdag har der tidligere været julemarked på Piazza Navona. Der er dog masser af andre muligheder for at opleve julestemningen rundt i den Italienske hovedstad. Mange kirker har julekrybber. Via Cola di Rienzo i Prati-området er også en hyggelig gade i juletiden. Der plejer også at være juletræ på bl.a. Piazza Venezia og Corsoen.

Læs her om Befana, efter den heks der bringer gaver til de artige Italienske børn. På markedet er der gadesælgere, julemænd, julekrybber og meget andet.

Læs om flere af Roms pladser

Piazza Campo de´Fiori: Populært blomstermarked med dyster fortid
Piazza di Trevi: Roms største fontæne
Piazza di spagna: Den Spanske Trappe

Følg med på bloggen

Print Friendly, PDF & Email