| |

Historien under Piazza Navona i Rom

Masser af turister besøger hver dag Piazza Navona. Den populære ovale plads i Roms historiske centrum, kaldes i folkemunde for romernes udendørs dagligstue.

Færre kender dog historien om pladsen, der ligger godt gemt mere end 4 meter under gadeplan. Her kan du lære mere om Stadio di Domiziano, som er stedets oprindelige navn.

I går og i dag

Stadio di Domiziano blev bygget af kejser Tito Flavio Domiziano i 85-86 efter Kristus. Det blev bygget for at behage folket og for at kejseren på den måde kunne bevare sin popularitet.

30.000 tilskuerpladser

Banen var 275 meter lang og 106 meter bred. Stadion havde plads til 30.000 tilskuere, der kunne fornøje sig med alle mulige sportsgrene. Her var gymnaster, nogle gange græske, diskoskast, spydkast, boksning og løb. Senere skal der også have været dyre- og gladiatorkampe.

Resterne fra Stadio di Domiziano gemmer sig 4,5 meter under gadeniveau. Det arkæologiske område er alt hvad der er tilbage af det første og eneste eksempel på et stadion bygget af murværk op til det Rom vi kender i dag.

Inde fra det lille museum mere end 4 meter under jorden

En lille del af stadion kan opleves i museet, der er åbnet efter mange års restaurering, mens den resterende del ligger i kældrene under jorden i de huse, der omkranser Piazza Navona.

Ændringen af pladsen til den vi har i dag skyldes pave Innocens X. Dette arbejde blev påbegyndt efter han blev valgt i 1645. Pladsens nuværende bygninger står på trinnene af tilskuerpladserne på det gamle stadion.

Op til det 19. århundrede har der været vandlege på pladsen. I august blev pladsen oversvømmet og de velhavende kunne køre gennem vandet i deres kareter, mens det øvrige folk kunne plaske i vandet.

Navnet Navona

Navnet Navona har to mulige forklaringer. Den ene stammer fra in agone (på kamppladsen) og den anden fra navis (skib) fordi pladsens form kan minde om et skib. Kirken på pladsen hedder Santa Agnese in Agone.

Med i entre-billetten følger en audioguide, der kan bruges undervejs på turen gennem museet. Et besøg i museet varer omkring 45 minutter.

Der er adgang gennem Piazza Navona 3 i den nordlige del af pladsen, ellers er indgangen til museet i Via di Tor Sanguigna 3.

DEN OFFICIELLE HJEMMESIDE: Stadio di Domiziano

Tips til aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet. Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere (REKLAMELINK).

Indgangen i Via di Tor Sanguigna 3

Følg med på bloggen – tilmeld dig mit nyhedsbrev

Få endnu flere oplevelser i Rom – køb mine e-bøger >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.