I denne guide kommer du med til Milano i august 2015, hvor byen er på den anden ende på grund af verdensudstillingen EXPO 2015.

Byen er nem at opleve, hvis du kun har få dage til rådighed. De vigtigste seværdigheder ligger centralt og det er nemt at komme rundt, primært med metro og de charmerende sporvogne. Se galleri nederst på siden med endnu flere billeder fra modebyen Milano.

Verdensudstillingen EXPO 2015 i Milano
Logoet for verdensudstillingen ses overalt i byen

Piazza del Duomo er absolut stedet at starte sin sightseeing i Lombardiets hovedstad. På den 17.000 kvadratmeter store plads, hvor lokale og turister kæmper med duerne om pladserne i skyggen, finder du domkirken Il Duomo, der er et enestående byggeri. Tag metroen til Duomo og på turen op af trapperne fra undergrunden bliver kirken bare større og større – en helt unik oplevelse i centrum af Milano.

Billet til Duomo

Det koster 2 Euro at komme ind i katedralen, der blev påbegyndt tilbage i 1387. Du kan købe et “Duomo Pass”, der giver adgang til andre oplevelser, fx. til taget og de arkæologiske udgravninger under kirken. Køb billetten i billethuset bag kirken. Der kan være lang kø ved hovedindgangen lige til højre for indgangen, hvor alle vil købe billet.

Milanos domkirke Duomo
Katedralen Il Duomo – Milanos største seværdighed

Bemærk soluret på tværs i gulvet lige når du er kommet ind i kirken. Højt oppe i loftet i koret findes kirkens vigtigste relikvie – et søm der siges, at stamme fra Jesu kors. Se efter det røde lys i loftet. I krypten bag koret findes gravmonumentet over Carlo Borromeo, kardinal og ærkebiskop af Milano.

Super udsigt fra taget

En tur op på tagterasserne er en stor oplevelse. Her er du tæt på de mange spir og har samtidig en super fint udsigt over byen. Du undgår nok ikke sved på panden på turen op af de mere end 200 trappetrin helt til toppen. Du har dog mulighed for at tilkøbe elevator en del af vejen.

Ude på Piazza del Duomo finder du også Galleria Vittorio Emanule II. Et imponerende butikscenter der forbinder domkirkepladsen med Piazza della Scala. Det er navngivet efter Italiens første konge og bygget af Giuseppe Mengoni i perioden 1865 til 1877. Centralt på pladsen finder du en statue af Vittorio Emanuele, som skuer mod Il Duomo.

Shopping i Milano Galleria Vittorio Emanuele
Galleria Vittorio Manuele

Teatro della Scala

Gå lige gennem Galleria Vittorio Emanuele og du kommer til Piazza della Scala. Her finder du Milanos rådhus Palazzo Marino og teatret, Teatro alla Scala, der blev indviet i 1778. Besøg muséet gennem indgangen til venstre for teatret og få et skue ind i det enorme teater, med plads til 2000 tilskuere.

Nordvest for Duomo ved Piazza Castello ligger det imponerende Castello Sforzesco. Kastellet var i mange år residens for Milanos hertug-familier Vistonti’erne og senere Sforza-familien. I dag huser bygningerne flere museer. Parco Sempione lige bag er en oplagt mulighed for en udflugt med madkurven.

EXPO 2015 i MILANO: Stor guide til verdensudstillingen

Santa Maria delle Grazie

Basilica Santa Maria delle Grazie er et besøg værd. Den er mest kendt for at have Leonardo da Vincis maleri “Den sidste nadver” i klostrets spisesal (refektorium). For at se maleriet skal der bestilles særskilt billet. Du finder en kopi af maleriet i kirkens gårdhave. Basilicaen er på Unescos liste over verdens kulturarv.

Gå en tur ind i boghandelen i Via Ruffini 1 lige inden kirken. Den har eksisteret i mere end 100 år og stadig er i familiens eje. Her finder du originalt håndværk og indehaveren er en meget venlig mand.

Basilica Santa Maria delle Grazie i Milano
Santa Maria delle Grazie

Basilica di Sant’Ambrogio ligger tæt ved metrostationen af samme navn. Aurelio Ambrogio er Milanos skytshelgen, der ligger begravet i kirkens krypt. Ambrosius der var biskop, grundlagde selv kirken i 379.

Basilica di San Lorenzo Maggiore er oprindeligt fra oldtiden og de 16 enorme romerske søjler uden for kirken, San Lorenzo Colums er et flot og anderledes syn i den moderne by. De stammer oprindeligt fra en romersk bolig.

Kanalerne

Prøv også den hyggelige stemning ved kanalerne Naviglio Grande og Naviglio Pavese som mødes ved hovedsøen Darsena. Her er masser af restauranter, barer og værksteder og liv om aftenen. Tag til Piazza XXIV Maggiore.

Aftenstemning ved kanalerne i Milano
Aftenstemning ved kanalerne

Stazione Centrale, hovedbanegården på Piazza Duca d’Aosta stod færdig i 1931 under Mussolinis styre. Lige over for ligger Torre Pirelli, en af byens højeste skyskrabere.

Mode på stribe

Modedistriktet Quadrilatero d’Oro ligger nordøst for Duomoen. De kendte mærkevarebutikker ligger på stribe i de smalle brostensgader og oser af luksus og eksklusivitet. Tag turen rundt fra Via della Spiga, Via Sant’Andrea og drej til højre af Via Monte Napoleone, hvor du finder Milanos ældste café Caffé Cova.

Via Torino og Corso Buenos Aires er 2 rigtig gode shoppinggader uden sammenligning med modedistriktet. Her er masser af butikker for enhver smag.

Under opholdet i Milano bookede vi gennem onlinetjenesten Airbnb. Vi fandt en hyggelig lejlighed lige øst for byens centrum. Her tog Silvia imod os – hun er født og opvokset i byen.

SILVIAS 10 TIPS TIL MILANO: En lokals favoritter til hendes egen by

Til fodbold i Milano

Fodbold på San Siro – det koster en fodboldweekend i Milano

Praktiske oplysninger

Vi fløj med Ryanair fra Billund til Orio-lufthavnen i Bergamo. Flyveturen tager 1, 45 time.

Herfra kørte vi med bussen “Airport Bus Express” tur/retur til hovedbanegården Stazione Centrale i Milano. Turen tager 45 min. og koster kun 5 Euro pr. tur. Busserne kører hver halve time.

Billetter til den offentlige trafik i Milano koster 1,50 Euro for 90 minutter. For 24 timer koster billetten 4,50 Euro og for 48 timer 8,25 Euro. De er nemme at købe i automaterne på M-stationerne.

Mere viden om Milano

Katedralens hjemmeside: Il Duomo 

Teatrets hjemmeside: Teatro alla Scala

Castellets hjemmeside: Milano Castello

Milanos skytshelgen: Basilica Sant’Ambrogio

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Tips til andre aktiviteter på din tur til Milano >>

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din tur til Milano. De tilbyder guidede ture til en lang række seværdigheder i byen

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Powered by GetYourGuide
Print Friendly, PDF & Email