| |

Statuen af pave Johannes Paul den II ved Termini i Rom

I 2011 blev statuen af pave Johannes Paul den II opsat ved Roms hovedbanegård Termini. Den blev indviet den 18. maj på pavens fødselsdag få uger efter, han blev saligkåret af den daværende Pave Benedikt.

Den næsten 5 meter høje bronzestatue er produceret af den lokale kunstner og maler Oliviero Rainaldi. Skulpturen er doneret af velgørenhedsorganisationen “Fondazione Silvana Paolini Angelucci”, hvis formål er at yde humanitær hjælp til mennesker i nød.

Skulpturen blev offentliggjort på pavens fødselsdag, den 18. maj 2011 på pladsen, Piazza del Cinquecento foran hovedbanegården Termini, der er den banegård i Italien, hvor der dagligt passerer flest mennesker.

LÆS MERE: Roms hovedbanegård TERMINI

Opsætningen af skulpturen førte til massiv kritik. Mange syntes, at den var decideret grim, mens andre mente, at den mere lignede den fascistiske leder Benito Mussolini end den populære pave.

Paven blev født med det borgerlige navn Karol Jozef Wojtyla den 18. maj 1920 i den polske by Wadowice, 50 kilometer fra Krakow. Han var en yderst populær pave fra den 16. oktober 1978 og helt frem til sin død den 2. maj 2005. Paven led de sidste år af parkinsons-sygdommen.

Efter sin død har der 2 gange været specielt opmærksom om den første ikke-Italienske pave i 455 år. Den 1. maj 2011 blev han saligkåret af pave Benedikt og den 24. april 2014 blev han kanoniseret og ophøjet til helgen af pave Frans. Han er desuden ærkebiskop af Krakow.

LÆS OGSÅ: Vatikanet med Peterskirken og Peterspladsen

Han blev oprindelig begravet i krypten under Peterskirken. I forbindelse med hans saligkåring i 2011 blev kisten hentet op og udstillet på Peterspladsen. Siden da har pavens kiste stået i Skt. Sebastian-kapellet i Peterskirken.

Den 23. december 2006 blev Termini-stationen dedikeret til Pave Johannes Paul den II – det forklarer placeringen af statuen.

E-bog: 50 oplevelser til din ferie i Rom

Efter mange års besøg i Rom valgte jeg i efteråret 2019 at skrive “50 unikke oplevelser i Rom”. E-bogen (PDF) består af 50 fortællinger med oplevelser, du kan tage ud og se i den italienske hovedstad.

Oplevelserne i denne e-bog fylder ikke nødvendigvis på TOP 10-listen over seværdigheder i Rom. Bogen er derfor primært tiltænkt dig, der allerede har besøgt Rom. Med disse oplevelser følger du ikke bare i fodsporene på alle andre turister.

Bogen koster 125 kr.

Klik på billedet herunder for at læse mere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.