Piazza di Spagna er med god grund et populært sted at besøge i Rom. Den Spanske Trappe og fontænen “Barcaccia” er simpelthen et must på din tur. En af Roms TOP-attraktioner. Se billeder i galleriet nederst på siden.

Solskin på Den Spanske Trappe
Solskin på Den Spanske Trappe

Beliggenhed

Pladsen ligger for enden af den berømte (og dyre) shoppinggade Via Condotti, der således forbinder Piazza di Spagna og Via del Corso (Corsoen).

LÆS OGSÅ: 3 grunde til at besøge Piazza di Trevi

Overblik over pladsen
Du står med Via Condotti bag dig og ansigtet mod Den Spanske Trappe. Øverst ser du kirken Chiesa della Trinitá dei Monti. På venstre side, ved foden af trappen ligger Babingtons Tea Rooms, tilbage fra 1893. På højre side af trappen ligger huset, der er en hyldest til de 2 britiske digtere John Keats og Percy Shelley. Lige foran trappen ligger fontænen della Barcaccia. “Båden” stammer helt tilbage fra 1629.

DRIK KAFFE SOM H.C. ANDERSEN: Besøg Antico Caffé Greco i Via Condotti

Navnet
Pladsen har sit navn fra Palazzo di Spagna, som siden det 17. århundrede har huset Spaniens ambassade ved pavehoffet.

Trappen


Trappens navn er Scalinata della Trinitá dei Monti. Den blev indviet under Jubelåret i 1725 af Pave Benedikt XIII. Trappen har 135 trin.

Trappen har været et yndet mål for en slapper i solen, mens man hviler benene og spiser en snack. Dette er der dog sat en stopper for i august 2019, hvor der er kommet et nyt regulativ for det lokale bypoliti. Det koster nu 150 – 400 euro i bøde, hvis du bliver fanget i at sidde på trappen. Den beslutning har naturligvis skabt enorm debat i den italienske hovedstad.

Colosseum – Roms vartegn

Fontana della Barcaccia
Fontænen, der forestiller en båd er tegnet af Pietro Bernini og afsluttet af hans endnu mere berømte søn Gian Lorenzo Bernini. Arbejdet blev bestilt af pave Urban VIII.

Kirken
Trinitá dei Monti er er indviet tilbage i 1585, bestilt af Louis 12. af Frankrig. Hvis du tager turen op til kirken, er der herfra en fin udsigt over Den Spanske Trappe.

GUIDE: Sådan køber du online til seværdigheder i Rom

Billedgalleri

Billeder fra oktober 2014 efter restaureringen

Har du oplevet Rom med en åben bus ?

Det er en nem og afslappende måde at se Roms seværdigheder – mens du hviler de trætte ben. Der er flere af den slags busselskaber i Rom.

Her vil jeg anbefale BigBus Rome, der tilbyder 10% rabat, hvis du køber billetten online. Her kan du hoppe af og på bussen, så længe billetten gælder. Hvis du køber billetten via linket til BigBus Rome sparer du 10 % – samtidig giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Din billet bliver ikke dyrere (REKLAMELINK).

Big Bus Rome

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her

Få endnu flere oplevelser i Rom – køb mine -bøger

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.