KÆMPE GUIDE: Sådan kommer du rundt i Rom

 

Her får du et overblik over den offentlige trafik i Rom. Læs om metro, busser, sporvogne, åbne turistbusser og taxa.

Inden vi kommer godt i gang med guiden, er mit råd – forbered dig på at komme til at gå en del. På den måde går du ikke glip af atmosfæren i de små gyder i den Italienske hovedstad.

Billetterne kan købes mange steder, blandt andet i kioskerne samt i automaterne på busperronerne på hovedbanegården TERMINI og i de såkaldte “Tabacchis” kiosker og barer rundt i byen. Alle metrostationer har også billetautomater.

Kig efter Tabacchi-skiltene rundt i byen
Billetautomat i Rom, hvor du kan bruge dit VISA-dankort.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidst i denne artikel kan du læse om Roma Cristiana, CitySightseeing og BIG BUS, som er åbne turistbusser. Det er en nem og behagelig måde, at se seværdighederne på. Du kan bruge turen rundt til at danne dig et overblik over, hvad du ønsker at se nærmere på. En oplagt idé, hvis du har få dage i Rom.

 

BILLETTYPER TIL METRO, BUS OG SPORVOGNE

Billetten gælder fra det tidspunkt, den er stemplet. Du kan skifte mellem transportformerne. I metroen gælder BIT billetten herunder kun til én tur. Her følger en beskrivelse af billettyperne.

Biglietto Integrato a Tempo (BIT)
Billetten gælder 100 minutter, når den er stemplet ved turens start. Du kan bruge den i busser, metro og sporvogne. Pris 1,50 Euro.
Metrobus Roma

Biglietto Integrato Giornaliero (BIG)/ROMA 24H
Denne billet gælder i 24 timer fra det tidspunkt, du starter din rejse. Som ovenfor kan du skifte mellem de forskellige transportformer. Pris 7,00 Euro.
Metrobus Roma BIG

ROMA 48H gælder i 48 timer fra det tidspunkt, den er stemplet (valideret). Den koster 12,50 Euro.

Biglietto Turistico Integrato (BTI)/ROMA 72H
Denne billettype er god for dig, der har brug for offentlig transport i 3 dage. Den er gældende i 72 timer fra det tidspunkt, du starter din rejse. Pris 18,00 Euro.
Busser i Rom

Carta Integrata Settimanale (CIS)
Billetten er god for dig der skal være lidt længere tid i Rom. Denne type gælder 7 dage – udløber kl. 24 den 7. dag. Prisen er 24,00 Euro.
Metrobus Roma CIS

Det er en rigtig god idé, at du har en gyldig billet og passer på den på din tur. Bøderne for ikke at have gyldig billet varierer fra 100 – 500 Euro.

I bus og sporvogn skal billetten stemples straks du træder ind i bussen. I metroen skal billetten stemples inden du hopper på toget – eller mere korrekt skal billetten stemples for at få adgang til metrosystemet.

Børn op til 10 år kører gratis med, når de ledsages af en voksen med billet.

LÆS OGSÅ MIN GUIDE: Til og fra lufthavnene i Rom

EL-minibus på gaden i Rom
EL-minibus ved Piazza del Popolo i Rom

POPULÆRE BUSLINJER I ROM

62: Stazione Tiburtina – Piazza Barberini – Corsoen – Borgo Sant’Angelo
64: Termini – Piazza Venezia – Peterskirken
81: Via Cola di Rienzo – Ripetta – Teatro Marcello – Circo Massimo – Colosseum – Porta San Giovanni
117: San Giovanni in Laterano – Colosseum – Via Cavour – Den Spanske Trappe – Piazza del Popolo
118: Via Appia Antica – Caracallas Termer – Circo Massimo – Fori Imperiali – Porta San Sebastiano
170: Termini – Piazza Venezia – Bocca della Verita – EUR
492: Piazza Risorgimento – Ripetta – Via del Corso – Piazza Barberini – Stazione Tiburtina
910: Termini – Bioparco – Piazza Mancini – Olympiske Stadion

40X: Termini – Via Nazionale – Piazza Venezia – Chiesa Nuova – Borgo Sant’ Angelo
60X: Piazza Venezia – Via Nazionale – Porta Pia – Nomentana – Largo Pugliese

 

HER LANDER DU: Kender du Roms lufthavne ?

Oversigt over Roms metro
Oversigt over Roms metro

 

METROEN

Roms metro har 2 linier og en 3. der er godt igang med at blive bygget. Min egen erfaring med metroen i Rom er, at den i det store hele fungerer fint. Selvfølgelig er der vedligeholdelse og andre forsinkelser, der giver ekstra ventetid, men sådan er det vel i alle metro. Jeg bruger primært metroen, hvis jeg skal over en længere afstand og for at sparre fødderne lidt :-).

GRATIS TRANSPORT OG SEVÆRDIGHEDER: Læs om Roma Pass

Den orange linie A kører mellem Anagnina og Battistini og den blå linie B, kører fra Laurentina og deler sig senere i 2 retninger. Den ene ender ved stationen Rebibbia og den anden (B1) ender ved Jonio.

En stor del af den nye grønne linie C kører allerede fra Monte Compatri – Pantano, men er endnu ikke forbundet med den endelige endestation Grottarossa. Nuværende endestation er Lodi (2016).

Mandag til torsdag samt søndag kører metroen i tidsrummet kl. 05.30 – 00.30. Fredag og lørdag er tidsrummet kl. 05.30 – 01.30.

 

Kig efter skiltet for at finde Metroen i Rom
Kig efter skiltet for at finde Metroen i Rom

 

TAXA

Vær opmærksom på ikke at køre med pirattaxaer, hvor du kan risikere at blive snydt og betale alt for meget. De autoriserede taxaer er hvide og bærer navnet “TAXI” på taget. Taxaens fordøre bærer desuden navnet “Roma Capitale” samt bilens licensnummer. Dette nummer fremgår også på indersiden af venstre bagdør.

Vær sikker på at taxameteret er tændt når chaufføren kører – ellers bed ham om det.

Roms kommune har fastsat en pris på 30 Euro, for at komme fra lufthavnen i Ciampino til en adresse inden for den aurelianske mur – det centrale Rom. Prisen er 48 Euro fra og til lufthavnen i Fiumicino – Leonardo da Vinci.

SE ALLE PRISERNE: Det koster det at køre med taxa i Rom

 

SPORVOGNE

Der er kun et lille netværk af sporvogne i den Italienske hovedstad. Der er ialt 6 linier, hvoraf 2 linier (5 og 14) kan tages uden for Roms hovedbanegård Termini.

FÅ OVERBLIKKET: Se alle Roms sporvogne – her kører de

 

ÅBNE TURISTBUSSER

Flere selskaber byder ind på opgaven i Rom – herunder har jeg skrevet om tre af dem.

ROMA CRISTIANA OPEN BUS
De gule busser hos Roma Cristiana har “stop & go princip” – altså hvor du kan hoppe af og på bussen, som det passer dig. Busserne har 11 stop og kommer forbi Roms topattraktioner.  Colosseum, Circus Maximus, Pantheon, Peterspladsen, Piazza Santa Maria Maggiore, Piazza Navona, Piazza Venezia for at nævne nogle af oplevelserne undervejs.

Jeg har selv brugt Roma Cristiana flere gange, også selvom jeg har været i Rom mange gange. Det er en afslappende måde at se byen på – samt hvile benene. Jeg foretrækker de åbne busser med højt til loftet, så man kan nyde den romerske varme luft i ansigtet.

Der er start hver dag fra hovedbanegården TERMINI kl. 9 – sidste tur kører fra samme sted kl. 18. Du kan også starte din tur fra Peterskirken – her starter bussen hver dag kl. 9.30 og har sidste tur kl. 18. Busserne kører alle dage.

Roma Cristiana tilbyder forskellige billettyper. En dagsbillet koster 20 euro. 24 timer koster 25 euro, 48 timer koster 28 euro og 72 timer koster 32 Euro. Gratis for børn 0-9 år. Vær OBS på det når du booker billet.

 

Roma Cristiana turistbusser rundt i Rom
Turistbus fra Roma Cristiana i Roms gader

 

CITYSIGHTSEEING OPEN BUS

Du kan også tage på tur med de røde busser fra CitySightseeing – måske kender du navnet og det vil ikke være mærkeligt, da de kører flere steder i Italien og i andre lande. Her er mulighed for at hoppe af og på. Du kan også vælge at blive siddende hele turen rundt til alle Roms vigtigste seværdigheder og lytte til lydguiden, der fortæller dig om de steder, du ser. CitySightseeing tilbyder forskellige typer billetter, som du kan læse om når du klikker på et af de to links her.

BIGBUS OPEN BUS

En tredje mulighed er BIGBUS, der er kommet til Rom. Jeg har skrevet et længere blogindlæg om, hvilke typer ture, de tilbyder. Læs mere ved at klikke her.

For alle tre gælder at du skal udskrive billetten og tage den med til Rom.

Hvis du klikker på et link og køber en tur med CitySightseeing, Roma Cristiana eller BIG BUS får jeg en provision. Jeg vil være glad for, at du køber din tur via linket, da det er med til, at jeg fortsat kan hjælpe med spørgsmål om Rom. Din tur bliver ikke dyrere af den grund.

CitySightseeing turistbusser i Rom
CitySightseeing i Rom

 

Hvad er din erfaring med at komme rundt i Rom ?

Del dine oplevelser her. Oplever du, at noget jeg har skrevet her er anderledes på din tur, er du meget velkommen til at skrive i feltet herunder eller på info(@)forzaitalia(.)dk – også gerne hvis du har spørgsmål til din ferie – måske jeg kan hjælpe 🙂

Læs mere om bloggen her: Forzaitalia.dk

og tilmeld dig mit nyhedsbrev herunder. SÅ sender jeg dig min ebog “4 dage i skønne Rom”.

Har du booket din ferie i Rom ?

Jeg har lavet en affialiate-aftale med Booking.com, der gør at jeg får en provision, hvis du lejer dit hotel i Rom hos Booking.com via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Din rejse bliver ikke dyrere, hvis du køber via linket.

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “KÆMPE GUIDE: Sådan kommer du rundt i Rom”

 1. Skal til ROM for anden gang. Tror sørme at det bliver en vane.
  Tænker, at jeg denne gang får brug for de offentlige transportmidler, da vi skal bo
  Tæt på Termini

  1. Ciao Githa

   Tak for din hilsen. Sådan startede min relation også med Rom – men en dejlig vane :-).

   Ja, når I skal bo tæt ved Termini og Piazza Repubblica, er der nem adgang til off. transportmidler. Jeg er meget tilhænger af at gå
   for at opleve mest, men der er langt at gå mellem nogle seværdigheder og benene skal jo holde til hele turen.

   Du er meget velkommen til at skrive til mig, hvis du får oplevelser/tips, som du gerne vil dele med andre læsere her på bloggen.

   Rigtig god tur.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 2. Hej.
  Hvad hedder den app, som du anbefaler ovenfor? Har svært ved at finde den i appstore.
  Vh Helle.

  1. Ciao Helle 🙂

   Mange tak for din kommentar.

   App’en er blivet bygget ind i den, du finder her: https://www.moovitapp.com/. Rigtig fin app til at finde rundt.
   Jeg skal have ændret billedet og linket.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.