Hvordan er det nemmest at komme rundt i Rom ? Det er et af de oftest stillede spørgsmål her på bloggen.

Derfor får du her et overblik over den offentlige trafik i den Rom. Læs om metro, busser, sporvogne, åbne turistbusser, taxa, cykel og segway.

ALT OM TRANSPORT I ROM

Inden du læser guiden, vil jeg komme med et råd og forudsigelse – forbered dig på at komme til at gå en del.

Det er en del af charmen, at komme ud i de små gader og stræder, hvor det daglige liv leves. Her oplever du bare mere end at sidde nede i metroen.

Tag derfor godt fodtøj med til turen. Sådan kommer du nemlig også rundt i Rom :-).

Sådan kommer du rundt i Rom
Bus 64 på Via Nazionale i Rom

Få unikke oplevelser til din ferie i Rom

På baggrund af mine egne oplevelser i Rom gennem mere end 20 år har jeg skrevet to e-bøger. Klik på billederne herunder for at læse mere.

Tap & Go

Tap & Go. Med det koncept har du allerede billetten til metroen i lommen. Det er virkelig nemt. Jeg har selv testet det flere gange og det virker. Du har nu mulighed for at betale med dit VISA eller mastercard, når du benytter Roms metro. Se billedet herunder.

Hold dit betalingskort hen over – afvent grønt lys og døren åbner ind til metroen. På enkelte stationer skal man også “stemple” når du skal ud af metroen, men det betaler man naturligvis ikke ekstra for.

Systemet virker i hele metroen og enkelte jernbanestrækninger, men ikke i busser og sporvogne. Jeg har skrevet mere uddybende om betalingsmåden her. Fra oktober 2022 er løsningen også rullet ud til busser og sporvogne.

Tap & Go

Her køber du billetter

Billetterne kan købes mange steder, blandt andet i kioskerne samt i automaterne på busperronerne på hovedbanegården TERMINI og i de såkaldte “Tabacchis” kiosker og barer rundt i byen.

Alle metrostationer har også billetautomater, dog er det stadig ikke alle, der tager VISA, hav derfor kontanter på dig. Der er mere end 1100 automater til selvbetjening rundt i den italienske hovedstad.

Spørg på dit hotel hvor du finder den nærmeste “Tabacchi”, de ligger som regel lige rundt om hjørnet. Ellers kig efter skiltet herunder.

I forbindelse med Covid-19 er der kommet flere mulighed for at købe billetter online. Du kan købe billet på transportselskabets hjemmeside her hvor der også er muligheder for at købe billetter via forskellige apps. Ved nogle stoppesteder er der også kommet automater.

Der er rigtig mange Tabacchi kiosker rundt i Rom, hvor du kan købe billetter

Sidst i denne guide kan du læse om Roma Cristiana, CitySightseeing og BIG BUS, som er åbne turistbusser. Det er en nem og behagelig måde, at se seværdighederne på. Du kan bruge turen rundt til at danne dig et overblik over, hvad du ønsker at se nærmere på. En oplagt idé, hvis du har få dage i Rom.

KØB HOS MINE SAMARBEJDSPARTNERE OG STØT BLOGGEN

Billettyper til busser, metro og sporvogne

Du kan bruge den samme billet til både metro, busser og sporvogne.

Billetten gælder fra det tidspunkt, den er stemplet. Du kan skifte mellem transportformerne. I metroen gælder BIT billetten herunder kun til én tur så længe du befinder dig nede i undergrunden. Her følger en beskrivelse af billettyperne.

Metrobus Roma

Biglietto Integrato a Tempo (BIT)
Billetten gælder 100 minutter, når den er stemplet ved turens start. Du kan bruge den i busser, metro og sporvogne. Pris 1,50 Euro.

Biglietto Integrato Giornaliero (BIG)/ROMA 24H
Denne billet gælder i 24 timer fra det tidspunkt, du starter din rejse. Som ovenfor kan du skifte mellem de forskellige transportformer. Pris 7,00 Euro.

ROMA 48H gælder i 48 timer fra det tidspunkt, den er stemplet (valideret). Den koster 12,50 Euro.

Biglietto Turistico Integrato (BTI)/ROMA 72H
Denne billettype er god for dig, der har brug for offentlig transport i 3 dage. Den er gældende i 72 timer fra det tidspunkt, du starter din rejse. Pris 18,00 Euro.

Carta Integrata Settimanale (CIS)
Billetten er god for dig der skal være lidt længere tid i Rom. Denne type gælder 7 dage – udløber kl. 24 den 7. dag. Prisen er 24,00 Euro.

Billetautomat
Vælg din billet

Store bøder hvis du ikke har købt billet

Det er en rigtig god idé, at du har en gyldig billet og passer på den på din tur. Bøderne for ikke at have gyldig billet varierer fra 100 – 500 Euro.

I bus og sporvogn skal billetten stemples straks du træder ind i bussen. I metroen skal billetten stemples inden du hopper på toget – eller mere korrekt skal billetten stemples for at få adgang til metrosystemet.

Børn op til 10 år kører gratis med, når de ledsages af en voksen med billet.

EL-minibus på gaden i Rom
EL-minibus ved Piazza del Popolo i Rom

PÅ UDFLUGT UD AF ROM: Læs min guide til mange destinationer uden for Rom.

Populære busruter i Rom

62: Stazione Tiburtina – Piazza Barberini – Corsoen – Borgo Sant’Angelo
64: Termini – Piazza Venezia – Peterskirken
81: Via Cola di Rienzo – Ripetta – Teatro Marcello – Circo Massimo – Colosseum – Porta San Giovanni
117: San Giovanni in Laterano – Colosseum – Via Cavour – Den Spanske Trappe – Piazza del Popolo
118: Via Appia Antica – Caracallas Termer – Circo Massimo – Fori Imperiali – Porta San Sebastiano
170: Termini – Piazza Venezia – Bocca della Verita – EUR
492: Piazza Risorgimento – Ripetta – Via del Corso – Piazza Barberini – Stazione Tiburtina
910: Termini – Bioparco – Piazza Mancini – Olympiske Stadion

40X: Termini – Via Nazionale – Piazza Venezia – Chiesa Nuova – Borgo Sant’ Angelo
60X: Piazza Venezia – Via Nazionale – Porta Pia – Nomentana – Largo Pugliese

HER LANDER DU: Kender du Roms lufthavne ?

Offentlig transport i Rom
Busstop ved Teatro Marcello i Rom

 

Oversigt over Roms metro
Oversigt over Roms metro

Metroen

Roms metro har 2 linier og en 3. der er godt igang med at blive bygget. Min egen erfaring med metroen i Rom er, at den i det store hele fungerer fint. Selvfølgelig er der vedligeholdelse og andre forsinkelser, der giver ekstra ventetid, men sådan er det vel i alle metroer. Jeg bruger primært metroen, hvis jeg skal over en længere afstand og for at sparre fødderne lidt :-).

GRATIS TRANSPORT OG SEVÆRDIGHEDER: Læs om Roma Pass

STEP 1. Sådan stempler du din billet i metroen
STEP 2. Adgangen til metroen åbnes

De tre metrolinjer i Rom

Den orange linie A kører mellem Anagnina og Battistini og den blå linie B, kører fra Laurentina og deler sig senere i 2 retninger. Den ene ender ved stationen Rebibbia og den anden (B1) ender ved Jonio.

En stor del af den nye grønne linie C kører allerede fra Monte Compatri – Pantano, men er endnu ikke forbundet med den endelige endestation Clodio – Mazzini. Nuværende endestation er San Giovanni (2022).

Mandag til torsdag samt søndag kører metroen i tidsrummet kl. 05.30 – 23.30. Fredag og lørdag er tidsrummet kl. 05.30 – 01.30.

Kig efter skiltet for at finde Metroen i Rom
Kig efter skiltet for at finde Metroen i Rom

Taxi

Vær opmærksom på ikke at køre med pirattaxaer, hvor du kan risikere at blive snydt og betale alt for meget. De autoriserede taxaer er hvide og bærer navnet “TAXI” på taget. Taxaens fordøre bærer desuden navnet “Roma Capitale” samt bilens licensnummer. Dette nummer fremgår også på indersiden af venstre bagdør.

Vær sikker på at taxameteret er tændt når chaufføren kører – ellers bed ham om det. Det anbefales også, at du sikrer dig, at du kan betale med dit VISA-kort samt aftaler, at I er enige om prisen ved turens start.

Roms kommune har fastsat en pris på 31 euro, for at komme fra lufthavnen i Ciampino til en adresse inden for den aurelianske mur – det centrale Rom. Prisen er 50 euro fra og til lufthavnen i Fiumicino – Leonardo da Vinci.

SE ALLE PRISERNE: Det koster det at køre med taxa i Rom

Taxi-priser i Rom

Sporvogne

Der er kun et lille netværk af sporvogne i den Italienske hovedstad. Der er ialt 6 linier, hvoraf 2 linier (5 og 14) kan tages uden for Roms hovedbanegård Termini.

FÅ OVERBLIKKET: Se alle Roms sporvogne – her kører de

Åbne turistbusser

Flere selskaber byder ind på opgaven i Rom – herunder har jeg skrevet om to af dem.

Citysightseeing Open Bus

Du kan også tage på tur med de røde busser fra CitySightseeing – måske kender du navnet og det vil ikke være mærkeligt, da de kører flere steder i Italien og i andre lande. Her er mulighed for at hoppe af og på. Du kan også vælge at blive siddende hele turen rundt til alle Roms vigtigste seværdigheder og lytte til lydguiden, der fortæller dig om de steder, du ser. CitySightseeing tilbyder forskellige typer billetter, som du kan læse om når du klikker på et af de to links her.

Big Bus Turistbus ved Termini i Rom

BIGBUS OPEN BUS

En tredje mulighed er BIGBUS, der også kører rundt i Roms gader. Jeg har skrevet et længere blogindlæg om, hvilke typer ture, de tilbyder. Læs mere ved at klikke her.

For alle tre gælder at du skal udskrive billetten og tage den med til Rom.

Hvis du klikker på et link og køber en tur med CitySightseeing, Roma Cristiana eller BIG BUS får jeg en provision. Jeg vil være glad for, at du køber din tur via linket, da det er med til, at jeg fortsat kan hjælpe med spørgsmål om Rom. Din tur bliver ikke dyrere.

CitySightseeing turistbusser i Rom
CitySightseeing i Rom

Cykel

Hvad med at leje en cykel og se byen fra den vinkel ? Flere og flere gør det i takt med at der kommer flere cykelstier i den italienske hovedstad. Man skal dog bevæge sig ud i trafikken med stor omtanke, da Rom bestemt endnu ikke er en cykelby som fx. København.

Hos Bici & Baci kan du leje cykel. Men du kan meget mere. Udover el-cykel er det også muligt at leje en vespa og en FIAT500. Læs mere på firmaets hjemmeside. Mange har anbefalet Bici & Baci.

Viator.com tilbyder guidede vandre- og cykelture hvis du vil tilegne dig viden undervejs. Klik dig ind på siden og læs om deres tilbud. Her finder du også guidede ture til Roms seværdigheder. Hvis du køber en guidet tur via mit link, får jeg en mindre provision, som jeg bruger til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Hos “My Vespa” kan du først og fremmest leje en vespa knallert. Derudover har de også cykler og segways. Der er 2 butikker – i Via Cavour 80 og Corso Vittorio Emanuele II 80

Segway

Segways er vist blevet den nye dille at se byen på. Det er ikke så sjældent at der suser en lille flok mennesker rundt på segways anført at en guide, der fortæller om byen, mens deltagerne prøver at holde balancen.

Rome Tours Segway drives af to lokale romerske mænd. Denne er blevet anbefalet, jeg har ikke prøvet selv.

Hvad er din erfaring med at komme rundt i Rom ?

Del dine oplevelser her. Oplever du, at noget jeg har skrevet her er anderledes på din tur, er du meget velkommen til at skrive i feltet herunder eller på info(@)forzaitalia(.)dk – også gerne hvis du har spørgsmål til din ferie – måske jeg kan hjælpe 🙂

Tilmeld dig mit nyhedsbrev på forsiden. Så sender jeg dig min e-bog “4 dage i skønne Rom”.

Har du booket din ferie i Rom ?

Hos momondo kan du søge på flybillet, hotel og leje af bil. Altså hele pakken, hvis du har brug for det på din ferie i den italienske hovedstad.

momondo er et gratis og uafhængigt søgesite, som sammenligner milliarder af tilbud på fly, hoteller og billeje. momondo er ikke et rejsebureau, der sælger flybilletter. De er et prissammenlignings- og rejseinspirationssite.

(Reklamelink – hvis du klikker på linket til momondo og handler der, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – din pris bliver ikke dyrere.)

Alternativt vil jeg også anbefale at søge hos Travelmarket, når du leder efter billige flybilletter til Rom.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Få ekstra inspiration med i kufferten til Rom – køb mine e-bøger >>

Har du husket transport fra lufthavnen? – tag bussen og spar ved at købe online >>

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Booking.com
Print Friendly, PDF & Email

10 Comments

 1. Skal til ROM for anden gang. Tror sørme at det bliver en vane.
  Tænker, at jeg denne gang får brug for de offentlige transportmidler, da vi skal bo
  Tæt på Termini

  1. Ciao Githa

   Tak for din hilsen. Sådan startede min relation også med Rom – men en dejlig vane :-).

   Ja, når I skal bo tæt ved Termini og Piazza Repubblica, er der nem adgang til off. transportmidler. Jeg er meget tilhænger af at gå
   for at opleve mest, men der er langt at gå mellem nogle seværdigheder og benene skal jo holde til hele turen.

   Du er meget velkommen til at skrive til mig, hvis du får oplevelser/tips, som du gerne vil dele med andre læsere her på bloggen.

   Rigtig god tur.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 2. Hej.
  Hvad hedder den app, som du anbefaler ovenfor? Har svært ved at finde den i appstore.
  Vh Helle.

 3. Hej. Vi skal til ROM i september .
  Når vi køber en billet til metro der gælder 3 dage. Skal den så kun stemples 1 gang vi tager den ivrig?? Og ikke dag 2 ??
  Stemples den der hvor vi går ind til metroen(

  Håber på lidt svar. tak

  1. Ciao Karen.
   Tak for dit spørgsmål.
   Din billet gælder i 3 dage fra det tidspunkt, du stempler den i maskinen første gang. Fremadrettet
   skal billetten gennem maskinen hver gang, for at “døren” åbnes ind til metroområdet. Men den stemples kun
   første gang.
   Jeg håber, at det besvarer dit spørgsmål, ellers skriv igen. Rigtig god tur til Rom
   Vh.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 4. Hej Henrik
  Min kone og jeg kaster os ud i turistrejse på egen hånd for første gang. Jeg forsøger at agere turistguide, og med hensyn til billet til off transport i 7 dage ( CIS ) er vel det eneste rigtige. Jeg kan se at billetten skal igennem billetmaskine for at åbne metro, er det samme procedure ved busser.
  PS god bog du har skrevet, den er pakket med på ipad til inspiration 😉

  1. Hej Flemming
   Det lyder da rigtig spændende, at I kaster jer ud i en tur til Rom på egen hånd. Jeg håber virkelig, at det bliver en god oplevelse.
   Jo, du har ret mht. billet. Den gælder til både metro, busser og sporvogne. Når først billetten er stemplet første gang, behøver du ikke føre
   den gennem maskinen i bussen eller sporvognen hver gang. Det første stempel er afgørende. Dog som du selv skriver – den skal bruges for at komme ind på
   perronen til metroen. Tusind tak for købet af bogen. Jeg håber, at I kan få gode oplevelser ud fra den. Det er netop min hensigt med bogen, at dele de oplevelser jeg selv har haft.
   Rigtig god tur til den evige stad.
   Vh. Henrik, ForzaItalia.dk

 5. Vi skal til foldboldkamp den 5 oktober hvor Roma spiller på hjemmebane. Vi skal bo på pizza Navona.
  Kan man gå til stadium eller er der en bus i nærheden af hvor vi skal bo, der går direkte derud ??

  VH Susanne

  1. Hej Susanne
   Tak for dit spørgsmål.
   Det kan I godt glæde jer til – det er en stor oplevelse at se Roma på hjemmebane.
   Det er en lang tur at gå. Der er ikke nogen direkte rute.
   Jeg har mange gange kørt med bus 910 fra hovedbanegården Termini – den ender på Piazza Mancini, hvor der ikke er langt at gå til
   Stadio Olimpico. I finder nemt en bus fra Corso Vittorio Emanuele (syd for Piazza Navona) til Termini.
   Nærmeste metro-stationer er Ottaviano og Lepanto. Herfra tager det omkring en halv time at gå til stadion.
   Jeg vil anbefale, at I tager til stadion i ret god tid for at opleve stemningen. Husk også at tage pas med, så I har billeddokumentation i forhold til jeres billetter.
   Jeg håber, at du kan bruge mit svar – ellers skriv igen.

   Vh. Henrik,
   ForzaItalia.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.