Kom med på en rundtur på Italiens smukkeste kyststrækning. Fra Punta della Campanella på sydspidsen af Sorrentinerhalvøen til Salerno, ca. 50 km. lang. En af de mest berømte i verden med enestående udsigter og snoede veje langs kysten.

Du finder kyststrækningen i regionen Campania i sydItalien, hvor Napoli er hovedstad. Se flere billeder nederst i artiklen.

Positano er bare så smuk
Positano er bare så smuk

Turen på Amalfikysten

Vores udgangspunkt på turen til Amalfikysten var Sorrento, hvor vi boede under opholdet. Herfra tog vi turistbussen CitySightseeing via Positano til Amalfi. Se link til bussen nederst i artiklen.

CHARME I SORRENTO: Læs miniguide her

Amalfikysten er efter manges mening Italiens mest frodige og fortryllende landskab. Jeg er enig – den er helt unik. Utrolig betagende – du kan sidde og bare kikke på det flotte blå hav og byerne i meget lang tid. Nyd nuet når du er der.

Værsgo' etagebyen Positano
Værsgo’ etagebyen Positano

Positano

Oprindelig antik havneby, hvortil man kun kunne komme fra havet, fordi vejen ganske enkelt ikke var hugget ud af klipperne. Det er den heldigvis i dag og nogle steder er vejen lige ud til kanten, hvor der er meget højt ned.

Som det ses af billederne er Positano bygget på en klippeskråning. Derfor er her naturligvis mange trapper. Det går meget op og ned i de små hyggelige gader. Det er bestemt en fordel at være godt gående for at besøge byen. Her er masser af små butikker, caféer, restauranter. Måske lidt for mange turistbutikker. Men de kan nu ikke tage noget fra det samlede gode indtryk af Positano.

Pompeji – den glemte by uden for Napoli

I Positano skal du også huske et besøg i Chiesa di Santa Maria Assunta. Kirken med den høje kuppel er vel ret beset byens eneste seværdighed. Altså udover at byen naturligvis er en seværdighed i sig selv 🙂 Byens turistkontor ligger i Via Regina Giovanna 13.

Amalfi
Amalfi – Piazza Duomo

Amalfi

Efter besøget i Positano hoppede vi igen på turistbussen. Næste stop promenaden i Amalfi. Byen er som Positano fyldt med små gyder fyldt med små hyggelige butikker og værksteder med hver sit særpræg. Her er ingen kæder af butikker.

SYDITALIENS GAMLE HOVEDSTAD: Miniguide til Napoli

Byens store vartegn er katedralen Il Duomo, som du se på billedet herover. Domkirken er bygget i 800-tallet og hedder egentlig Cattedrale di Sant’Andrea. Kirken ligger nærmest majestætisk og troner oven for den høje trappe, der skal overkommes for at besøge kirken.

Husene på Amalfikysten - på vej retur til Sorrento
Husene på Amalfikysten – nærmest som dukkehuse

Sejltur fra Amalfi til Sorrento

Det var en god beslutning og alle pengene værd at tage turen retur via sejlbåden og på den måde se det hele fra vandsiden. Vi købte billetten på promenaden i Amalfi.

Udover at opleve Amalfi og Positano fra vandsiden, kom vi tæt på de 3 små øer “Li Galli”, der ligger i Salerno-golfen og ud for Punta Campanella, forbi Capri, inden vi kom ind i Napoli-golfen og retur til Sorrento.

17 Euro for at komme ad søvejen fra Amalfi til Sorrento - alle pengene værd
17 Euro for at komme ad søvejen fra Amalfi til Sorrento – alle pengene værd

Mere info

RUNDT I NAPOLI-REGIONEN: InCampania – regionens hjemmeside
TURISTBUS RUNDT PÅ AMALFIKYSTEN: CitySighteeings hjemmeside

Galleri

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.