Du har måske hørt, at Rom er grundlagt på 7 høje. Herunder har jeg lavet en kort beskrivelse af de enkelte høje og hvad du kan opleve der.

Aventino

Højen er den sydligste af de 7 – højt hævet over Tiberen. I kejsertiden var der storslåede templer på højen.

Du finder her Santa Sabina-kirken. Besøg også Parco Savello med appelsintræerne, hvorfra der er en skøn udsigt over byen. Det er også i dette område, du finder Malteserordenens berømte nøglehul, hvorfra du får et skønt syn af toppet af Peterskirken.

Du finder også den protestantiske kirkegård lige ved den 27 meter høje Cestius-pyramide.

Caracallas Termer er et kæmpestort badeanlæg fra kejsertiden. En tur gennem ruinerne giver en fornemmelse af størrelsen.

Den protestantiske kirkegård
Indgangen ved Den protestantiske kirkegård

Capitoline

Campidoglio eller Capitol er den vigtigste høj. Byens politiske centrum og hjerte. Den mest centrale af de 7 høje i byen. Symbolet på Roms magt og verdens hovedstad.

Piazza Venezia er byens hjerte med det enorme Emanuele-monument og Palazzo Venezia.

Piazza del Campidoglio finder du Roms rådhus og De capitolinske museer Palazzo Nuovo og Palazzo dei Conservatori. Det var i sidstnævnte bygning, at Rom-traktaten blev underskrevet i marts 1957.

Kirken Santa Maria Aracoeli ligger lige til venstre for Campidoglio. De stejle trappetrin fører op til kirken.

Roms rådhus
Roms rådhus

Celio

Monte Celio eller Caeliushøjen ligger syd for Colosseum. Her finder vi flere seværdige kirker.

Basilica San Clemente er en særlig oplevelse. Kirken er et unikt eksempel på bygningstyper fra forskellige tider. Klassisk antik, de tidlige kristne og middelalderen kan du opleve her på 3 niveauer.

En anden seværdig kirke i området er rundkirken Santo Stefano Rotondo fra midten af det 5. århundrede. Kirken bæres indvendig af 22 søjler.

San Giovanni in Laterano er Roms biskopkirke og en af de 7 pilgrimskirker. Kirkens indre med de enorme statuer af de 12 apostle er imponerende.

Palazzo del Laterano der tidligere var pavens bopæl, hører sammen med San Giovanni in Laterano til Pavestaten, selvom begge ligger inde i Rom.

Scala Santa lige ved San Giovanni er bestemt et besøg værd. Den hellige trappe med 28 hvide marmortrin siges at være betrådt af Kristus inden sin død. Trinene er i dag beklædt med træ. Troende kravler i dag på knæ op af trapperne, for at mindes Jesu lidelser.

SE 3 KIRKER I 1: Basilica San Clemente

Scala Santa - den hellige trappe i baggrunden
Scala Santa – den hellige trappe i baggrunden

Esquilino

Basilica Santa Maria Maggiore ligger på højens top. En af Roms allervigtigste kirker efter Peterskirken. Enorm og elegant på samme tid. En af de 7 pilgrimskirker. Kirkens kassetteformede loft af guld er et meget flot syn.

Det er også på denne høj du finder Roms hovedbanegård Termini på Piazza dei Cinquecento. Den blev restaureret i 2000 i forbindelse med Jubelåret og blev i 2006 dedikeret til den populære Pave Johannes Paul II.

San Pietro in Vincoli. Kirken er et besøg værd, da du her finder Michelangelos gravmæle til pave Julius III. Skulpturen af den siddende Moses er meget central på gravmælet og et imponerende håndværk.

Colosseum er Roms vartegn. I dette kolossale stadion var der plads til mere end 70.000 mennesker under gladiatorkampene. Du kan bruge din billet til Forum Romanum til at se Colosseum og Palatinerhøjen.

ROMS HØJESTE KLOKKETÅRN: Læs miniguide til Santa Maria Maggiore

Palatino

Ifølge legenden er det på denne høj at Romulus den 21. april i 753 f. Kr. grundlagde Rom. Det var det fornemste kvarter i antikkens Rom, hvor de romerske kejsere havde deres paladser.

Højen ligger mellem Forum Romanum og Circo Massimo og er et dejligt grønt område med skønne udsigter. Her kan du gå på jagt efter kejser Augustus’ hus og også hans hustru Livias. Du finder også resterne af paladset Domus Flavia. Et andet spændende sted er Domitians stadion.

LÆS OGSÅ: Romulus grundlagde Rom

Domitians stadion
Domitians stadion

Quirinale

Palazzo del Quirinale ligger på højens top. Her finder du Quirinalepaladset, som i dag anvendes som bolig for den Italienske præsident. Tidligere endnu var det bopæl for Italienske konger og paver.

En af Roms helt store attraktioner ligger i dette område, Trivifontænen. Roms største fontæne eller vandfald er et must på din tur til Rom.

Du finder også Berninis fontæne med havguden Triton på Piazza Barberini. Nationalmuseet for National antik kunst finder du i Palazzo Barberini.

Piazza della Repubblica med Diokletians Termer og Basilica Santa Maria degli Angeli findes også i dette område.

FRA FILMEN LA DOLCE VITA: Roms mest berømte fontæne

Viminale

Den lille høj var oprindeligt dækket af skov.

På højens top ligger Piazza del Viminale. Her finder du Palazzo Viminale hvor Indenrigsministeriet har haft hjemsted siden 1925. Premierministeren havde også adresse her indtil 1961, hvor adressen skiftede til Palazzo Chigi på Piazza Colonna.

I området finder du også Teatro dell’Opera på Piazza Beniamino Giglio.

FRA OG TIL LUFTHAVNENE – se mulighederne her

Tag 50 unikke oplevelser med til Rom – køb min e-bog her >>

Klik på billedet og læs om min e-bog om Rom.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Har du booket transfer fra lufthavnen ?

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Halløj Gitte

   Tak for din kommentar.
   Det er desværre ikke muligt, at købe den som fysisk bog. Du kan selvfølgelig udskrive den, men det er
   selvfølgelig ikke den samme som en “rigtig bog”.

   Vh.
   Henrik
   ForzaItalia.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.