Kom med til byen Pescara i regionen Abruzzo, som vi besøgte på vores roadtrip i det centrale Italien sommeren 2016.

Vores rute

En tur der også bragte os til Chieti, ikke langt fra Pescara. Herfra gik turen langs kysten til Civitanova i regionen Marche. Her kørte vi ind gennem regionen og via Tolentino til regionen Umbrien og middelalderbyen Perugia, der er specielt kendt for sin chokolade Perugina. I området besøgte vi også franciskanernes hovedstad Assisi, inden turen gik sydpå til et besøg i Spoleto.

Til sidst blev det til en stor oplevelse ved Marmorvandfaldet Cascate della Marmore, der ligger vest for Terni. I forbindelse med besøget her overnattede vi i den lille by Montefranco.

Ponte del Mare - broen over byens kanal.
Ponte del Mare – den imponerende bro over byens kanal.

Beliggenhed

Pescara ligger helt ud til Adriaterhavet. Stranden ligger meget tæt på centrum og strækker sig både mod nord og syd i regionen. Der er lufthavn i Pescara, men ingen direkte fly fra og til Danmark.

Facts om byen

Pescara har godt 120.000 indbyggere. Byen er samtidig 1 af 4 provinser i regionen Abruzzo. De 3 andre provinser er Chieti, L’Aquila og Teramo. Pescara er den folkerigeste af de 4 regioner i Abruzzo.

Corso Umberto - hovedstrøget i Pescara
Corso Umberto – hovedstrøget i Pescara

Dét skal opleves

Fra banegården Pescara Centrale er byens centrum utrolig nemt at besøge på gå-ben. Den var udgangspunktet for vores slentretur i byen.

Lige bag P-pladsen ved banegården ligger Corso Vittorio Emanuele II, hvor der er en del shoppemuligheder. I Via Nicola Fabrizi er der også mange butikker. Corso Umberto er hovedstrøget, der fører ned til byens største plads.

Inden vi når ned til pladsen ligger Chiesa del Sacro Cuore i Via Milano 10. Flot og ren facade samt ikke mindst det selvstændige klokketårn til venstre for kirken er værd at se.

Piazza della Rinascita eller Piazza Salotto som den også kaldes, er byens største plads. Den er knudepunktet i byen og stedet hvor man mødes til festlige anledninger.

Herfra gik vi ned til strandpromenaden og til højre hen ad Lungomare Giacomo Matteotti, hvor der er fyldt godt op med badegæster på stranden.

Mange strande er privatejede, hvor man således skal betale sig til adgangen. Der er også offentlig strand, hvor man kan gå ned til vandet uden at betale. Langs havnepromenaden samt senere da vi kørte nordpå, så vi kun biler med Italienske nummerplader, så de europæiske turister har ikke fundet så langt ned af Adriaterhavskysten endnu.

Ponte del Mare med udkig mod lidoen
Ponte del Mare med udkig mod lidoen

Ponte del Mare

Vi kommer ned til en af byens nyere seværdigheder, “Ponte del Mare” som er navnet på broen over kanalen der går igennem byen. Den har eksisteret siden september 2009 og er en kombineret gang- og cykelbro. Den stiger op til 8% til det højeste punkt. Der er et fantastisk view over byen og havet fra den imponerende bro, der blev designet af Walter Pichler. Bemærk også på billedet herunder, hvordan fiskerbådene ligger i kanalen helt ind i byen.

Fiume Pescara - floden der løber gennem byen
Fiume Pescara – floden der løber gennem byen

San Cetteo

Byens katedral “Cattedrale di San Cetteo”, dedikeret til byens skytshelgen San Cetteo. Den flotte kirke blev opført i 1933-39. Den er bygget oven på den antikke kirke Santa Gerusalemme. Opførelsen af San Cetteo blev støttet af bysbarnet Gabriele D’Annunzio. Hans mor, Luisa ligger iøvrigt begravet i denne kirke.

Cattedral di San Cetteo
Cattedral di San Cetteo

Byens kendeste person må være netop Gabriele D’Annunzio. Italiens måske mest kendte forfatter gennem tiderne har fået navngivet sin egen bro “Ponte G. D’Annunzio og hans barndomshjem fungerer i dag som et mindre museum i Pescara. Han levede fra 1863-1938 og er i høj grad også kendt for sit politiske engagement i Italien.

Casa Natale di Gabriele D’Annunzio ligger på Corso Manthoné 116.

Mere info

Vi parkerede foran Stazione Centrale – banegården i Pescara, hvor der er en stor parkeringsplads. Da vi kørte ind på P-pladsen betalte vi 2,50 Euro for at holde der hele dagen. Vi ville gerne have parkeret nede ved stranden, men det var helt umuligt at finde plads langs promenaden.

Gabriele D'Annunzio - byens berømte forfatter
Gabriele D’Annunzio – byens berømte forfatter

Byens centrum og havnen ligger så tæt, at de kan betragtes på gå-ben. De vigtigste seværdigheder kan ses på 1 dag i byen.

Skriv gerne til Forzaitalia.dk, hvis du har spørgsmål til din tur. Du kan skrive til mig ved at udfylde formularen i højre side eller ved at sende en mail til info(@)forzaitalia.dk.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email