Forzaitalia.dk anbefaler | Historie | Oplevelser i Rom | Turisme

På besøg i Palazzo Quirinale i Rom

Palazzo Quirinale fortæller meget om Italiens og pavestatens historie. Her har gennem århundreder boet paver, italienske konger og i dag er paladset hjemsted for den italienske præsident. Her i artiklen kommer du med på mit besøg i paladset og måske du bliver inspireret til det samme på din tur til Rom.

Palazzo Quirinale ligger på Piazza Quirinale, der er det højeste sted på Quirinal-højen. Pladsen kaldes også Monte Cavallo, hestebjerget der henviser til de to heste, der indgår i Giacomo della Portas fontæne på pladsen foran slottet.

På Piazza Quirinale har du mulighed for at overvære ceremonien omkring vagtskiftet. Den varer omkring tyve minutter og foregår hver søndag. Fra juni til september foregår det kl. 18, mens det resten af året er kl. 16.

Praktisk om besøg i Palazzo Quirinale

Det er kun muligt at besøge paladset med guide. Under besøget følger paladsets egne vagter troligt med rundt.

Du kan vælge mellem to ture. Den korte tur varer 1 time og 20 minutter og koster 1,5 euro. Her bliver man vist rundt inde i paladset. Den lange tur varer 2 timer og 30 minutter og koster 10 euro. Her ser du det samme som på den korte tur samt rundt i haverne, karetmuseet samt vasella. Hvis du er mellem 18-25 eller over 65 år koster den lange tur 5 euro.

Der er mødetid et kvarter før turen starter. Mødestedet er ved indgangen i Via del Quirinale. Det er vejen til højre for paladsets hovedindgang.  Her skal du vise din billet samt dokumentation på dig selv, fx. pas. Efter securitytjek bliver du ledt til stedet, hvor den guidede tur starter. Her udleveres gæstekort, som du skal bære under besøget.

Jeg vil anbefale at du køber billetten hjemmefra. Så er du sikker på, at komme med rundt på turen, da der er en begrænsning på 30 personer pr. tur.

Der er guidede ture tirsdag og onsdag samt fredag, lørdag og søndag.

De guidede ture er kun på italiensk. Under turen så vi en video, hvor vi fik udleveret en videoguide på engelsk. Selv om guiden kun talte italiensk, var det stadig spændende at oplevelse paladset indefra.

Ved afslutningen af besøget er der mulighed for at købe litteratur om Quirinale, også på engelsk.

Paladset gør opmærksom på at bookede ture kan aflyses i tilfælde af at paladset skal bruges til andre ting. I disse tilfælde har man mulighed for at få en anden dag eller pengene retur.

Læs mere og book din tur her (engelsk): Besøg på Palazzo Quirinale.

Det oplever du på den lange guidede tur

The Courtyard of Honour

Hædersgården er en stor plads/gård med arkader. Den er opført fra 1583-1616.

Tårnet kaldes Torrino. Det blev bygget som udkigstårn med vinduer, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Både klokketårnet og uret nedenunder er tilføjet i 1626, men sidenhen restaureret flere gange. I starten af 1900-tallet blev klokken udskiftet. Lige under uret ses Madonna med barnet. Det er en mosaik af Giuseppe Conti fra 1696.

Over klokketårnet vejrer det italienske flag. Til højre EU-flaget og til venstre flaget for det italienske præsident-embede. Hvis dette flag IKKE er oppe, betyder det at præsidenten er udenbys.

Piano Nobile (Bel Etage)

Inde i paladset blev vi ledt igennem en lang række værelser og sale. Her stopper vi op ved nogle af højdepunkterne. The Great Hall of the Cuirassiers er slottets største rum. Præsidenten bruger det, når der er særligt fint besøg. Rummet er fra 1615 og skabt af arkitekten Carlo Maderno, der også står bag andre rum i paladset.

Det smukke Paolina-kapel

The Pauline Chapel er utrolig smukt. Rummet har de samme mål som Det Sixtinske Kapel i Vatikanet, 42 meter lang, 13 meter bred og 20 meter højt. Under pavetiden fungerede kapellet på samme vis Det Sixtinske Kapel – det vil sige, at der også er blevet valgt ny pave her – det såkaldte konklave.

The Balcony Room er rummet lige over paladsets hovedindgang bag de tre flag. Herfra gav paverne deres velsignelse til folket. Efterfølgende brugte kongerne balkonen. Hele partiet ved indgangen, set ude fra, er lavet af Gian Lorenzo Bernini.

Balkon-salen med udkig til Piazza Quirinale med fontænen og hestene

The Presidental Office er præsidentens kontor, hvor han holder sine officielle møder. Tidligere var rummet en del af pavens sommerbolig. Under Napoleon var her spiseværelse og kong Umberto I brugte det til kontor. Præsidentens skrivebord stammer fra 1750 mens uret bag ham stammer fra begyndelsen af 1700’tallet.

Den siddende præsidents kontor

The Grand Ballroom bliver primært brugt til større begivenheder på grund af dens størrelse, fx. når den nye regering mødes første gang.

Haverne

Quirinalets imponerende have, hvor ikke et græsstrå sidder forkert. Boschetto med Rustic fontænen. Torretta bygget af Ippolito D’Este. og Bathers fontænen ved Kaffehuset er nogle af højdepunkterne på turen der.

Kaffehuset i præsidentens have

Karetmuseet

Quirinalets museum for hestetrukne kareter. De blev bygget fra slutningen af 17. århundrede til starten af det 19. århundrede. Berlingotto fra 1788, bygget af Amedeo Demonte er samlingens absolutte hovedattraktion. I de tilstødende rum er der rideudstyr som sadler mv.

Den elegante Berlingotto fra 1788

Vasella

Museet rummer en fremragende samling af porcelæn, sølv og krystal. Næsten 40.000 enheder findes her.  Det blev bragt hertil i kongetiden under Savoy-familien.

Ground Floor

Gennemgang af paladsets historie under paverne, kongerne og præsidenterne. The Rooms of the Presidents viser officielle portrætter af præsidenterne, dokumenter og billeder. Her kan du også se grundloven for den italienske republik, underskrevet den 27. december 1947.

Den italienske forfatning

Palads for alle Italienere

Udefra ser paladset noget lukket ud, men inden for er det en fantastisk bygning, der viser imponerende arkitektur. Tidligere var det knap med åbningstider for at besøge paladset, men siden Sergio Mattarella overtog præsident-hvervet i 2015, er der nu åben fem dage om ugen. For som præsidenten siger “Paladset er en del af skabelsen af det forende Italien. Det er et palads for republikken. Palazzo Quirinale er for alle og det er alle italieneres hus.

Mere om paladsets historie

Palazzo Quirinale blev opført i 1583 og var bopæl for paverne indtil 1870. Den sidste pave der boede der var Pio IX. Han blev smidt ud, da den italienske hær havde besejret pavestaten og indtaget Rom, der i samme ombæring blev ny hovedstad i kongeriget Italien. Det skete i forbindelse med det berømte slag ved Porta Pia i den nordlige del af byen den 20. september 1870.

Kong Vittorio Emanuele II overnattede første gang i Palazzo Quirinale natten mellem den 30. og 31. december 1870 som det forende italiens første konge. Sidenhen har 3 konger boet her, Umberto I, Vittorio Emanuele III og Umberto II indtil 1946, hvor italienerne stemte for en republik og siden da har paladset haft hjemsted for den italienske præsident.

Har du oplevet Rom med en åben bus ?

Det er en nem og afslappende måde at se Roms seværdigheder – mens du hviler de trætte ben. Der er flere af den slags busselskaber i Rom.

Her vil jeg anbefale BigBus Rome, der tilbyder 10% rabat, hvis du køber billetten online. Her kan du hoppe af og på bussen, så længe billetten gælder. Hvis du køber billetten via linket til BigBus Rome sparer du 10 % – samtidig giver dit køb en lille provision til driften af min blog. Din billet bliver ikke dyrere (REKLAMELINK).

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.