Læs om franciskanernes hovedstad Assisi i regionen UmbrienVi besøgte den yderst interessante by på vores roadtrip i det centrale Italien sommeren 2016.

Roadtrip i Umbrien, Abruzzo og Marche

I samme område aflagde vi også et visit i middelalderbyen Perugia, der er specielt kendt for sin chokoladeproduktion af mærket Perugina

Herfra gik turen sydpå til et besøg i Spoleto.

Det blev også til en stor oplevelse ved Marmorvandfaldet Cascate della Marmore, der ligger vest for Terni.

Turen bragte os endvidere til Chieti og Pescara i regionen Abruzzo helt ude ved Adriaterhavet. 

Herfra gik turen langs kysten til Civitanova i ind gennem regionen Marche.

Smuk udsigt over området fra Piazza Inferiore di San Francesco
Smuk udsigt over området fra Piazza Inferiore di San Francesco

Beliggenhed

Assisi ligger centralt i regionen Umbrien – ca. 35 minutters kørsel vest for hovedbyen Perugia. Byen ligger på den nord-vestlige del af skråningen på bjerget Monte Subasio. Byen har ca. 30.000 indbyggere.

Facts om byen

Assisi er en speciel by med masser af kirker.

Efter Vatikanet og Peterskirken i Rom er denne lille by i Umbrien et af de mest søgte rejsemål blandt pilgrimme. I forbindelse med indsættelsen som pave valgte den nuværende Pave Frans navnet Frans efter Frans af Assisi. Han er stærkt inspireret af ham.

Santa Maria degli Angeli er en del af Assisi og den del af byen man ankommer til i dalen. Selve Assisi ligger oppe på bakken.

Basilica di Santa Maria degli Angeli - hvor Frans af Assisi døde
Basilica di Santa Maria degli Angeli – hvor Frans af Assisi døde

Dét skal opleves

Basilica di Santa Maria degli Angeli er typisk den kirke du besøger først. Det skyldes, at den ligger i bydelen i dalen.

Når du så står foran kirken på den store plads, skal du vide, at det er den 7. største kirke i den kristne verden.

Kirken der stod færdig i 1684 er bygget op over 2 helligdomme fra Franciskaner-ordenen – nemlig Cappella del transito, hvor Frans af Assisi døde i 1226. Den anden helligdom er kapellet Proziuncola, som var Franciskaner-ordenens første mødested.

Basilica di San Francesco Assisi
Basilica di San Francesco Assisi

Gråbrødrene

Basilica di San Francesco ligger meget tydeligt på bakketoppen, når du nærmer dig byen. Kirken er dedikeret til byens verdensberømte bysbarn, Frans af Assisi. Han dannede Franciskaner-munkeordenen i 1210 – også kendt som Gråbrødrene. Rent faktisk er der 2 kirker her. Frans ligger begravet i krypten i den nedre del af kirken.

Gå op af trapperne for at komme op i den øvre del af kirken. Fra pladsen uden for kirken er der den smukkeste udsigt over området. Husk også at se den utrolig smukke “Piazza Inferiore di San Francesco med sine to rækker af arkader.

Piazza del Comune - centralt i Assisi
Piazza del Comune – centralt i Assisi

Piazza del Comune ligger centralt i byen. Her spiste vi en let frokost på en af caféerne. I den vestlige del af pladsen finder du Turistkontoret. På den sydlige del af pladsen ligger Palazzo Comunale, byens rådhus.

Tempio di Minerva

Lige over for ligger Tempio di Minerva med sine 6 søjler. Lige bag ved ligger kirken Chiesa di Santa Maria sopra Minerva. I den østlige del af pladsen ligger en ganske fin fontæne.

Cattedrale di San Ruffino er byens katedral fra 1200-tallet. Kirken er specielt kendt for at det var her at både Frans af Assisi og Santa Chiara blev helgenkåret.

Basilica di Santa Chiara
Basilica di Santa Chiara

Basilica di Santa Chiara i den østlige del af byen er dedikeret til Santa Chiara, der stiftede pendanten til franciskanerordenen for munke – nemlig clarisser-ordenen for nonner i 1212. Kirken er fra 1265 og Santa Chiara er begravet i kirkens krypt i en glaskiste.

Rocca Maggiore

Aller øverst på bakken over Assisi ligger fæstningen Rocca Maggiore. Herfra er der en ganske nydelig udsigt over byen og området.

4 kilometer øst for Piazza Matteotti findes Eremo delle Carceri. Her søgte Frans af Assi stilheden for at tænke over livets store spørgsmål. Herude midt i skoven ligger klostret, der blev bygget 1400-tallet.

Skiltning i Assisi
Skiltning i Assisi

Mere info

Vi ankom til Assisi med bus fra Santa Maria degli Angeli. Det tager bussen ca. 15 minutter at køre de 4 km. Busserne har holdeplads i den vestlige del af byen på Piazza Giovanni Paolo II og i den østlige del på Piazza Giacomo Matteotti. Vi købte billetterne til bussen på banegården i Santa Maria degli Angeli. Hvis du kommer hertil i bil, er der parkeringsmuligheder uden for bymurene, hvorefter du tager elevator/rullende trapper op til byen.

Skriv gerne til Forzaitalia.dk, hvis du har spørgsmål til din tur. Du kan skrive til mig ved at udfylde formularen i højre side eller ved at sende en mail til info(@)forzaitalia.dk.

Smuk huspyntning fra gade i Assisi
Smuk huspyntning fra gade i Assisi

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email