Shoppingguide til Rom

 

Her har du min kæmpe guide til shopping i Rom. Alle er steder, jeg har været og handlet. Jeg forsøger hele tiden på at holde den opdateret og aktuel.

Kig listen igennem og lad dig inspirere. Den er opdelt efter emne, så scroll dig gennem hele listen.

Udover specialforretninger finder du også butikscentre, markeder og shoppegader.

Skriv til info(@)forzaitalia.dk, hvis du har et godt tip, som jeg kan dele med andre læsere her på bloggen.

 

BØGER – KORT – TURISTGUIDES

 

La Feltrinelli findes over hele Italien – også i Rom

 

La Feltrinelli har flere butikker rundt i Rom med et stort udvalg i bøger, kort, turistguides, mv.

I det centrale Rom finder du La Feltrinelli i butikscentret Galleria Alberto Sordi ved Piazza Colonna, ud til Corsoen. Den ligger også ved Largo di Torre Argentina ud til Corso Vittorio Emanuele.

Du finder også en butik i Prati-området, nord for Vatikanet, tæt ved metrostationen Ottaviano. Adressen er Viale Giulio Cesare 88. Du finder også en butik i Via Vittorio Emanuele Orlando 78, ikke langt fra Piazza della Repubblica.

 

Touring Club Italiano tæt ved Piazza Venezia

Touring Club Italiano har en rigtig fin butik i Piazza Santi Apostoli 5, meget tæt på Piazza Venezia i Roms hjerte. Butikken har et stort udvalg af rejseguides til Rom og de italienske regioner. Udover at sælge rejsebøger og kort er Touring Club også rejsebureau, der arrangerer rejser og guidede ture.

 

SPORT – FODBOLDTRØJER – TØJ

 

Esedra på Via Nazionale i Rom
Esedra på Via Nazionale ved Piazza Repupplica

 

Rugiada eller Calcio Italia som deres webshop hedder, er en stor sportsforretning med et stort udvalg i originale fodboldtrøjer fra mange fodboldklubber, cykeltrøjer mv. fra de kendte mærker. Butikken der ligger tæt ved Piazza Repubblica, har eksisteret siden 1980.

 

AS Roma Store i 3 etager på Corsoen

 

AS Roma Store er for fans af fodboldklubben AS Roma. Her kan du købe trøjer og alverdens andre ting, naturligvis i hovedstadsklubbens farver. Her kan du købe fodboldbilletter. Husk pas som dokumentation. Find butikker andre steder i byen ved at klikke på linket.

Butikken åbnede i sommeren 2016. I denne store butik er der også et museum i kælderen med AS Romas pokaler og gamle spillertrøjer. God oplevelse !

 

Big Bus Turistbus ved Termini

Har du prøvet en åben turistbus i Rom ?

Det er en fin og afslappende måde at se Den Evige Stad. Der findes 3 ruter og du kan hoppe af og på, som du har lyst. Du sparer penge ved at købe billetten online.

Jeg har lavet en affialiate-aftale med BIG BUS ROME,  der gør at jeg får en provision, hvis du foretager et køb via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

 

LEGETØJ

Legetøjsbutik ved Piazza Venezia

 

Little Big Town er en legetøjsbutik lige ved Piazza Venezia, i Roms hjerte. Her er 3 etager med legetøj til alle aldre. Rigtig hyggelig butik med god stemning, for både børn og voksne 🙂

 

LÆS OGSÅ: KAFFEBARER I ROM

 

SOUVENIRS

 

Casa del Rosario
Casa del Rosario ved Santa Maria Maggiore

 

Casa del Rosario er en katolsk butik, hvor du kan købe alverdens ting med katolske symboler. Det kan være et kort eller måske et billede af en af paverne. Bestemt en oplevelse værd omvendt en atypisk souvenirbutik. Butikken ligger lige ved Basilica Santa Maria Maggiore

 

 

FØDEVARER – KØKKEN – KAFFE – CHOCOLADE

 

Eataly
Eataly – Piazzale XII Ottobre 1492

 

Eataly er en kæde af specialforretninger, samlet på ét sted. Eataly åbnede i Rom i 2012. Her er 16.000 kvadratmeters inspiration i alt til køkkenet. Italienske lækkerier. Restauranter og caféer. Køkkenudstyr kan også købes her, og så tilbydes du naturligvis kurser i madens kunst. Adressen er Piazzale XII Ottobre 1492, bag ved banegården Roma Ostiense.

Siden sommeren 2015 har Eataly også haft en meget mindre butik, centralt i Rom på Piazza della Repubblica – tæt ved hovedbanegården TERMINI.

 

Indgangen til Eataly på Piazza Repubblica
Eataly på Piazza Repubblica

 

LÆS ENDNU MERE OM EATALY: Vores guide til Eataly

 

LÆS OGSÅ: ISBARER I ROM

 

 

Kaffepause hos Castroni i Via Nazionale
Kaffepause hos Castroni i Via Nazionale

 

Castroni er en moderne udgave af en kaffebar, hvor der også er mulighed for at købe vin, kaffe, kager mv. Husk at se deres store udvalg i kælderen. En moderne og hyggelig bar at hvile benene og nyde aromaen. Via Nazionale 71, åben alle ugens dage.

 

 

Perugina Chocostore
Perugina Chocostore

 

Perugina er den berømte Italienske chokolade fra Perugia i Umbria-regionen. Perugina har en butik på Via del Corso nr. 29, tæt på Piazza del Popolo. Butikken har et stort udvalg i chokolader udformet på alverdens forskellige måder – en meget interessant butik. Hvis du kommer til Perugia kan du besøge fabrikken – læs om mit besøg ved at klikke her.

 

BUTIKSCENTRE

 

Rinascente er et 7-etagers shoppecenter, der åbnede i efteråret 2017. Butikscentret der fylder et areal på 14000 kvadratmeter, ligger i Via del Tritone. Øverst er der et rooftop med udsigt. På etagen -1 er der mulighed for at se levn af en gammel vandquadukt fra kejser Augustus’ tid.

Rinascente har i forvejen et butikscenter i Rom – det ligger på Piazza Fiume.

 

Porta di Roma
Porta di Roma

 

Galleria Porta di Roma er et butikscenter, der ligger i den nordlige del af Rom, ca. 10 km. fra centrum. 220 butikker og 7000 parkeringspladser. Her ligger også biografer og supermarkeder. Via Alberto Lionello 201, 00139 Roma.

 

De velkendte farver fra den svenske mastodont
De velkendte farver fra den svenske mastodont

 

Du finder Ikea lige ved siden af Galleria Porta di Roma. Ikea har også et center i den sydlige del af Roma. Adressen er Via Fattoria Rampa 35 – tæt ved Metrostationen Anagnina.

 

 

Galleria Alberto Sordi på Piazza Colonna
Galleria Alberto Sordi på Piazza Colonna

 

Galleria Alberto Sordi der er opkaldt efter den berømte Italienske skuespiller, ligger centralt i Rom på Piazza Colonna. Det flotte Galleria har mere end 20 butikker.

Galleria Alberto Sordi, Piazza Colonna ved Via del Corso.

 

 

MARKEDER

 

Motiv fra Campo de Fiori
Motiv fra Campo de Fiori

 

Campo de’ Fiori er Roms ældste marked. Et af byens mest besøgte markeder med boder, hvor der kan købes blomster, fisk, krydderier, frugt, grønt og alverdens andre ting, du ikke anede at du manglede. Her har været marked siden 1869. Campo de’ Fiori på Piazza Campo de’ Fiori.

 

 

Marked ved Porta Portese
Marked ved Porta Portese

 

Porta Portese i Trastevere er et kæmpe loppemarked med alverdens boder og masser af mennesker. Det er det mest populære søndagsmarked i Italien. Pas godt med værdigenstande her. Markedet strækker sig op til 1 km.

Markedet ligger ved porten Porta Portese ved Tiberen. Bus fra Stazione Termini og sporvogn fra Largo Torre Argentina. Åben søndag 6-14.

 

 

Markedet i Via Montebello
Markedet i Via Montebello

 

Markedet i Via Montebello ligger få minutter fra hovedbanegården Termini. Med ryggen til hovedindgangen til Termini går du mod højre til Via Marsala og følger Via Volturno, så ligger markedet i den 4. gade på højre side.

Markedet har været her i mange år, mandag til fredag, 7-15. Meget lokalt klassisk marked uden mange turister.

 

Mercato Nomentano ligger på Piazza Alessandria nord for Porta Pia. Det er et indendørs marked, der holder åbent 12.30-15 og 19-23, så det er en noget anden oplevelse end fx. markedet på Campo de Fiori. Her er det desuden primært de lokale beboere, der handler her.

 

Overdækket marked på Piazza Alessandria
Overdækket marked på Piazza Alessandria

 

 

SHOPPEGADER

 

Via Condotti er måske Roms mest ekslusive butiksgade. Her finder du de dyre og ekslusive mærker. Du kan købe Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Prada mv. Parallelt med Via Condotti finder du Via Borgognona, der også er en gade med de mere eksklusive varer.
Via Condotti ligger ved Den Spanske Trappe og ender ved Via del Corso.

 

Via del Corso, set mod Piazza del Popolo
Via del Corso, set mod Piazza del Popolo

 

Via del Corso er en 1,6 km. lang shoppegade med mange butikker. Her taler vi om mere almindelige priser i forhold til de eksklusive i Via Condotti. I nr. 165 finder du en officiel Disney Store og i nr. 475 ligger en stor Adidasforretning.

Via del Corso ligger mellem Piazza del Popolo og Roms hjerte Piazza Venezia.

 

Via Cola di Rienzo
Via Cola di Rienzo

Via Cola di Rienzo er en bred og spændende shoppegade med masser af butikker. Her anbefales, at se den ene side af gaden først og derefter gå tilbage på den anden side på grund af trafikken.

Via Cola di Rienzo ligger mellem Piazza Risorgimento nær Vatikanet og Ponte Margherita, der løber over Tiberen.

 

 

Via Nazionale
Via Nazionale

 

Via Nazionale er en anden stor og central gade i Rom med mange typer af butikker. Fx. læder og tøjbutikker.

Via Nazionale ligger mellem Piazza Repubblica og Piazza Venezia.

 

 

OUTLETS

Castel Romano Designer Outlet, der ligger ca. 26 km. syd for Rom, har 140 butikker i flotte arkitektoniske rammer. De har alle de kendte mærker og her er også barer og restauranter. Praktisk guide til centret.

Via Ponte di Piscina Cupa 64, 00128 Castel Romano Bus og tog afgår fra Stazione Termini. Gratis parkering. Åben alle ugens dage 10-21

 

Soratte Outlet Shopping, der ligger ca. 50 km. nord for Rom har ca. 70 butikker i skønne omgivelser. Varerne sælges med 30-70% rabat. Kort over området.

Piazza Felice Abballe 1, 00060 Sant’Oreste, Roma. Ligger ved motorvej A1 på turen Rom – Firenze Shuttlebus fra Via del Vignola til centret. Åben 10-20 mandag til fredag, lørdag og søndag 10-21.

 

Del din viden

Kender du et godt shoppested ? Del din viden med andre fans af Rom. Skriv til os på info(@)ForzaItalia.dk eller skriv herunder.

 

Er du fan af kvalitetsprodukter fra Italien ?

Så er Det italienske køkken måske noget for dig.

De gode produkter og passionen for mad og vin er omdrejningspunktet for os i webshoppen Det italienske køkken. Vi elsker Italien og italiensk mad: de lækre råvarer af høj kvalitet og de enkle og smagfulde retter. Men i Danmark savnede vi et alternativ til supermarkedernes massefremstillede industriprodukter.

Så vi har håndplukket et udvalg af udsøgte italienske vine og delikatesser fra mindre familievirksomheder, der ikke går på kompromis med kvaliteten, og hvor passion og traditioner er en vigtig drivkraft.

Vi har rejst rundt i Italien for at prøvesmage produkter og besøge virksomheder, og vi har på vores ture nøje udvalgt virksomheder, der fremstiller kvalitetsprodukter.

Vi går efter det bedste af det bedste og leder efter produkter, der ikke findes på det danske marked. Vi er Kenneth og Mette Rem, der har boet 10 år i Rom. Vi har skrevet den kulinariske guide ´Smagen af Rom´, der udkom på forlaget Egolibris i 2016.

(Jeg har lavet en affiliate-aftale med Det italienske køkken. Den gør at jeg får en lille provision, hvis du foretager et køb via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.