Her har du min store guide til shopping i Rom. Alle er steder, jeg har været og handlet. Jeg forsøger hele tiden at holde guiden opdateret og aktuel.

Kig listen igennem og lad dig inspirere. Den er opdelt efter emne, så scroll dig gennem hele oversigten.

Udover specialforretninger finder du også butikscentre, markeder og shoppegader.

Skriv til info(@)forzaitalia.dk, hvis du har et godt tip, som jeg kan dele med andre læsere her på bloggen.

Bøger – kort – turistguides

La Feltrinelli findes over hele Italien – også i Rom

La Feltrinelli har flere butikker i Rom med et stort udvalg i bøger, kort, turistguides, mv.

I det centrale Rom finder du La Feltrinelli ved Largo di Torre Argentina ud til Corso Vittorio Emanuele. Du finder også en butik tæt ved Piazza della Repubblica – Via Vittorio Emanuele Orlando 78.

Touring Club Italiano tæt ved Piazza Venezia

Touring Club Italiano har en fin butik i Piazza Santi Apostoli 5. Tæt på Piazza Venezia i Roms hjerte. Butikken har et stort udvalg af rejseguides til Rom og de italienske regioner. Udover at sælge rejsebøger og kort er Touring Club også rejsebureau, der arrangerer rejser og guidede ture.

Shopping i Rom – sport – fodboldtrøjer – tøj

Esedra på Via Nazionale i Rom
Esedra på Via Nazionale ved Piazza Repupplica

Rugiada eller Calcio Italia som deres webshop hedder, er en stor sportsforretning med et godt udvalg af originale fodboldtrøjer fra mange fodboldklubber, cykeltrøjer mv. fra de kendte mærker. Butikken ligger Via Nazionale 251 tæt ved Piazza Repubblica. Den har eksisteret siden 1980.

AS Roma Store i 3 etager på Corsoen

AS Roma Store er for fans af fodboldklubben AS Roma. Her kan du købe trøjer og alverdens andre ting, naturligvis i hovedstadsklubbens farver. Her kan du købe fodboldbilletter. Husk pas som dokumentation. Find butikker andre steder i byen ved at klikke på linket. Butikken åbnede i sommeren 2016.

Asole & Bottoni er bare en fed herretøjsforretning. De sælger blandt andet skjorter, bælter og slips. De har butikker i Via del Corso 113 og 143, Via Cola di Rienzo 269 og Via dei Giubbonari 94.

Big Bus Turistbus ved Termini

Har du prøvet en åben turistbus i Rom ?

Det er en fin og afslappende måde at se Den Evige Stad. Der findes flere typer billetter, hvor du kan vælge ud fra din interesse. Inden for billettens gyldighedsperiode, kan du hoppe af og på, som du har lyst. Du sparer penge ved at købe billetten online.

Jeg har lavet en affialiate-aftale med BIG BUS ROME,  der gør at jeg får en provision, hvis du køber via linket. Indtægten er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

Big Bus Rome

Legetøj i Rom

Lego-butikken tæt ved Corsoen

Lego har åbnet en ret stor butik tæt ved Corsoen. Den danske legetøjsgigant åbnede butikken i november 2017. Butikken ligger i Via Tomacelli 142. I butikken har de på en væg bygget Trevifontænen i lego, ganske flot.

Du finder også en officiel Legobutik i butikscentret Porta di Roma. Læs mere længere nede i artiklen. Der er endvidere en butik på hovedbanegården Termini samt i et andet butikscenter, Euroma2.

På den modsatte side af gaden – skråt over for Lego-butikken er der en Magnum konceptstore, hvor du selv kan vælge smagen til din egen Magnum-is. Via Tomicelli 13.

Magnum Store i Via Tomacelli ved Corsoen

Hobby i Rom

Læderbutikken tæt ved Via del Tritone

Laboratorio di Pelletterie eller Leathercraftsman ligger i Vicolo dei Marconiti 27. Det er en hyggelig læderforretning, der sælger varer i ægte læder, vera pelle.

Mindre end 100 meter fra Barberini-metrostationen har Aldo og hans kone Natalina drevet forretning siden 1970. Bagerst i forretningen er et værksted, hvor deres varer bliver produceret.

LÆS OGSÅ: KAFFEBARER I ROM

Nu er der mulighed for juleshopping – på Corsoen – Via del Corso 167. Du kan sågar få dit eget navn på nissehuen. Butikken er ikke åben hele året. Tjek deres hjemmeside.

Julebutikken på Corsoen

Shopping i Rom – fødevarer – køkken – kaffe – chokolade

Eataly
Eataly – Piazzale XII Ottobre 1492

Eataly er en kæde af specialforretninger, samlet på ét sted. Eataly åbnede i Rom i 2012. Her er 16.000 kvadratmeters inspiration i alt til køkkenet. Italienske lækkerier. Restauranter og caféer. Køkkenudstyr kan også købes her, og så tilbydes du naturligvis kurser i madens kunst. Adressen er Piazzale XII Ottobre 1492, bag ved banegården Roma Ostiense.

Tidligere havde Eataly også en meget mindre butik på Piazza della Repubblica – tæt ved hovedbanegården TERMINI.

Indgangen til Eataly på Piazza Repubblica
Eataly på Piazza Repubblica

LÆS ENDNU MERE OM EATALY: Vores guide til Eataly

LÆS OGSÅ: ISBARER I ROM

Castroni på Via Cola di Rienzo

Castroni er en enorm inspirerende forretning, hvor der er mulighed for at købe vin, kaffe, kager mv. Kæmpe udvalg. Det er virkelig let at blive fristet – så er du advaret. Via Cola di Rienzo 196, åben alle ugens dage på nær søndag.

Franchi ligger ved siden af Castroni i nummer 200. Den er bestemt også et visit værd. Det er en af de rigtig gamle forretninger. Siden 1910 har man solgt fødevarer i mange afskygninger.

Franchi på Via Cola di Rienzo i Prati-området
Bageren Il Fornaio ved Campoen

Il Fornaio – bageren ligger i Via dei Baullari 5 tæt ved Campo dei Fiori. Butiksvinduerne frister med alt inden for bagerkunsten. De har også sandwich, panini osv. Butikken har ligget her i mange år.

Har du husket transfer fra lufthavnen ?

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Shopping i Rom – butikscentre

Rinascente inde fra

Rinascente er et 7-etagers shoppingcenter, der åbnede i efteråret 2017. Butikscentret der fylder et areal på 14000 kvadratmeter, ligger i Via del Tritone.

Rinascente med rooftop med udsigt over en byen

Øverst er der et rooftop med udsigt.

På etagen -1 er der mulighed for at se levn af en gammel vandakvædukt fra kejser Augustus’ tid. Det er på en elegant måde bygget sammen med byggeriet af Rinascente.

Porta di Roma
Porta di Roma

Galleria Porta di Roma er et butikscenter, der ligger i den nordlige del af Rom, ca. 10 km. fra centrum. 220 butikker og 7000 parkeringspladser. Her ligger også biografer og supermarkeder. Via Alberto Lionello 201, 00139 Roma.

De velkendte farver fra den svenske mastodont
De velkendte farver fra den svenske mastodont

Du finder Ikea lige ved siden af Galleria Porta di Roma.

Galleria Alberto Sordi på Piazza Colonna
Galleria Alberto Sordi på Piazza Colonna

Galleria Alberto Sordi der er opkaldt efter den berømte Italienske skuespiller, ligger centralt i Rom på Piazza Colonna. Det flotte Galleria har mere end 20 butikker. Centret er i gang med en renovering og genåbner i 2023.

Galleria Alberto Sordi, Piazza Colonna ved Via del Corso. Hvis du fortsætter lidt op mod Piazza del Popolo er Apple flyttet ind i Palazzo Marignoli i nummer 180 på højre side. Butikken åbnede i maj 2021.

da Vinci Village i Fiumicino er et af italiens største butikscentre med butikker og restauranter tæt ved lufthavnen. Ifølge dem selv er de italiens største kommercielle park. Komplekset åbnede i 2020. JYSK har her åbnet sin butik nummer 3000 i 2021.

Shopping i Rom – markeder

Motiv fra Campo de Fiori
Krydderier på Campo de Fiori

Campo de’ Fiori er Roms ældste marked. Et af byens mest besøgte markeder med boder, hvor der kan købes blomster, fisk, krydderier, frugt, grønt og alverdens andre ting, du ikke anede at du manglede. Her har været marked siden 1869. Campo de’ Fiori på Piazza Campo de’ Fiori.

Marked ved Porta Portese
Marked ved Porta Portese

Porta Portese

Porta Portese i Trastevere er et kæmpe loppemarked med alverdens boder og masser af mennesker. Det er det mest populære søndagsmarked i Italien. Pas godt med værdigenstande her. Markedet strækker sig op til 1 km.

Markedet ligger ved porten Porta Portese ved Tiberen. Bus fra Stazione Termini og sporvogn fra Largo Torre Argentina. Åben søndag 6-14.

Markedet i Via Montebello
Markedet i Via Montebello

Markedet i Via Montebello ligger få minutter fra hovedbanegården Termini. Med ryggen til hovedindgangen til Termini går du mod højre til Via Marsala og følger Via Volturno, så ligger markedet i den 4. gade på højre side.

Markedet har været her i mange år, mandag til fredag, 7-15. Meget lokalt klassisk lille marked uden mange turister.

Overdækket marked på Piazza Alessandria

Mercato Nomentano ligger på Piazza Alessandria nord for Porta Pia. Det er et indendørs marked, der holder åbent 12.30-15 og 19-23, så det er en noget anden oplevelse end fx. markedet på Campo de Fiori. Her er det desuden primært de lokale beboere, der handler her.

Il mercato centrale på hovedbanegården Termini

Mercato Centrale ligger på hovedbanegården Termini. Et moderne spisested inden for, street food/foodcourt med masser af typer mad. Her kan man sidde og spise sammen selvom man ikke vil spise det samme. Indgang i Via Giolitti 36 i gaden til højre for hovedindgangen til banegården. Åben 8-24 hver dag.

Shopping i Rom – shoppegader

Via Condotti er måske Roms mest ekslusive butiksgade. Her finder du de dyre og ekslusive mærker. Du kan købe Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Prada mv. Parallelt med Via Condotti finder du Via Borgognona, der også er en gade med de mere eksklusive varer.
Via Condotti ligger ved Den Spanske Trappe og ender ved Via del Corso.

Via del Corso, set mod Piazza del Popolo
Via del Corso, set mod Piazza del Popolo

Via del Corso er en 1,6 km. lang shoppegade med mange butikker. Her taler vi om mere almindelige priser i forhold til de eksklusive i Via Condotti. I nr. 165 finder du en officiel Disney Store og i nr. 475 ligger en stor Adidasforretning.

Via del Corso ligger mellem Piazza del Popolo og Roms hjerte Piazza Venezia.

Via Cola di Rienzo
Via Cola di Rienzo

Via Cola di Rienzo er en bred og spændende shoppegade med masser af butikker. Her anbefales, at se den ene side af gaden først og derefter gå tilbage på den anden side på grund af trafikken. Absolut en af mine favoritgader, der er hyggelig med alle sine træer langs vejen.

Via Cola di Rienzo ligger mellem Piazza Risorgimento nær Vatikanet og Ponte Margherita, der løber over Tiberen.

Via Nazionale
Via Nazionale

Via Nazionale er en anden stor og central gade i Rom med mange typer af butikker. Fx. læder og tøjbutikker.

Via Nazionale ligger mellem Piazza Repubblica og Piazza Venezia.

Har du plads til alle dine indkøb ?

Rejsegear.dk har et stort udvalg af kufferter og rejsetasker. Men du finder også mange andre produkter til din ferie. Hvis din handler via mit link til Rejsegear.dk får jeg en lille provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen for hele tiden at kunne give den bedste service, for dig der læser med.

Shopping i Rom – outlets

Castel Romano Designer Outlet, der ligger ca. 26 km. syd for Rom, har 140 butikker i flotte arkitektoniske rammer. De har alle de kendte mærker og her er også barer og restauranter. Praktisk guide til centret.

Via Ponte di Piscina Cupa 64, 00128 Castel Romano Bus og tog afgår fra Stazione Termini. Gratis parkering. Åben alle ugens dage 10-21

Soratte Outlet Shopping, der ligger ca. 50 km. nord for Rom har ca. 70 butikker i skønne omgivelser. Varerne sælges med 30-70% rabat.

Piazza Felice Abballe 1, 00060 Sant’Oreste, Roma. Ligger ved motorvej A1 på turen Rom – Firenze Shuttlebus fra Via del Vignola til centret. Åben 10-20 mandag til fredag, lørdag og søndag 10-21.

Del din viden

Kender du et godt shoppested ? Del din viden med andre fans af Rom. Skriv til os på info(@)ForzaItalia.dk eller skriv herunder.

Styr på trafikken fra lufthavnen ?

Terravision kører direkte fra både Ciampino og Fiumicino til Roms centrum. Jeg har kørt med dem i mange år. Spar på billetten hvis du køber online. Hvis du køber via linket herunder får jeg en mindre provision, som jeg bruger til at udvikle bloggen.

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Få endnu flere oplevelser i Rom – køb mine e-bøger >>

Få endnu mere Rom i din indbakke – få mit nyhedsbrev >>

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Booking.com
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.