Shoppingguide til Rom

Her har du min kæmpe guide til shopping i Rom. Alle er steder, jeg har været og handlet. Jeg forsøger hele tiden på at holde den opdateret og aktuel.

Kig listen igennem og lad dig inspirere. Den er opdelt efter emne, så scroll dig gennem hele listen.

Udover specialforretninger finder du også butikscentre, markeder og shoppegader.

Skriv til info(@)forzaitalia.dk, hvis du har et godt tip, som jeg kan dele med andre læsere her på bloggen.

BØGER – KORT – TURISTGUIDES

La Feltrinelli findes over hele Italien – også i Rom

La Feltrinelli har flere butikker rundt i Rom med et stort udvalg i bøger, kort, turistguides, mv.

I det centrale Rom finder du La Feltrinelli i butikscentret Galleria Alberto Sordi ved Piazza Colonna, ud til Corsoen. Den ligger også ved Largo di Torre Argentina ud til Corso Vittorio Emanuele.

Du finder også en butik i Prati-området, nord for Vatikanet, tæt ved metrostationen Ottaviano. Adressen er Viale Giulio Cesare 88. Du finder også en butik i Via Vittorio Emanuele Orlando 78, ikke langt fra Piazza della Repubblica.

Touring Club Italiano tæt ved Piazza Venezia

Touring Club Italiano har en rigtig fin butik i Piazza Santi Apostoli 5, meget tæt på Piazza Venezia i Roms hjerte. Butikken har et stort udvalg af rejseguides til Rom og de italienske regioner. Udover at sælge rejsebøger og kort er Touring Club også rejsebureau, der arrangerer rejser og guidede ture.

SPORT – FODBOLDTRØJER – TØJ

Esedra på Via Nazionale i Rom
Esedra på Via Nazionale ved Piazza Repupplica

Rugiada eller Calcio Italia som deres webshop hedder, er en stor sportsforretning med et stort udvalg i originale fodboldtrøjer fra mange fodboldklubber, cykeltrøjer mv. fra de kendte mærker. Butikken der ligger tæt ved Piazza Repubblica, har eksisteret siden 1980.

AS Roma Store i 3 etager på Corsoen

AS Roma Store er for fans af fodboldklubben AS Roma. Her kan du købe trøjer og alverdens andre ting, naturligvis i hovedstadsklubbens farver. Her kan du købe fodboldbilletter. Husk pas som dokumentation. Find butikker andre steder i byen ved at klikke på linket.

Butikken åbnede i sommeren 2016. I denne store butik er der også et museum i kælderen med AS Romas pokaler og gamle spillertrøjer. God oplevelse !

Big Bus Turistbus ved Termini

Har du prøvet en åben turistbus i Rom ?

Det er en fin og afslappende måde at se Den Evige Stad. Der findes 3 ruter og du kan hoppe af og på, som du har lyst. Du sparer penge ved at købe billetten online.

Jeg har lavet en affialiate-aftale med BIG BUS ROME,  der gør at jeg får en provision, hvis du foretager et køb via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

LEGETØJ

Legetøjsbutik ved Piazza Venezia

Little Big Town er en legetøjsbutik lige ved Piazza Venezia, i Roms hjerte. Her er 3 etager med legetøj til alle aldre. Rigtig hyggelig butik med god stemning, for både børn og voksne 🙂

Lego-butikken tæt ved Corsoen

Lego har åbnet en ret stor butik tæt ved Corsoen. Den danske legetøjsgigant åbnede butikken i november 2017. Butikken ligger i Via Tomacelli 142. Inde i butikken har de på en væg bygget Trevifontænen i lego, ganske flot.

HOBBY

Læderbutikken tæt ved Via del Tritone

Laboratorio di Pelletterie eller Leathercraftsman ligger i Vicolo dei Marconiti 27. Det er en hyggelig læderforretning, der sælger vare i ægte læder, vera pelle.

 

Ægte læder i højeste kvalitet fra Toscana
Mindre end 100 meter fra Barberini-metrostationen har Aldo og hans kone Natalina drevet forretning siden 1970. Bagerst i forretningen er et værksted, hvor deres varer bliver producerede.

LÆS OGSÅ: KAFFEBARER I ROM

SOUVENIRS

Casa del Rosario
Casa del Rosario ved Santa Maria Maggiore

Casa del Rosario er en katolsk butik, hvor du kan købe alverdens ting med katolske symboler. Det kan være et kort eller måske et billede af en af paverne. Bestemt en oplevelse værd omvendt en atypisk souvenirbutik. Butikken ligger lige ved Basilica Santa Maria Maggiore

FØDEVARER – KØKKEN – KAFFE – CHOCOLADE

Eataly
Eataly – Piazzale XII Ottobre 1492

Eataly er en kæde af specialforretninger, samlet på ét sted. Eataly åbnede i Rom i 2012. Her er 16.000 kvadratmeters inspiration i alt til køkkenet. Italienske lækkerier. Restauranter og caféer. Køkkenudstyr kan også købes her, og så tilbydes du naturligvis kurser i madens kunst. Adressen er Piazzale XII Ottobre 1492, bag ved banegården Roma Ostiense.

Siden sommeren 2015 har Eataly også haft en meget mindre butik, centralt i Rom på Piazza della Repubblica – tæt ved hovedbanegården TERMINI.

Indgangen til Eataly på Piazza Repubblica
Eataly på Piazza Repubblica

LÆS ENDNU MERE OM EATALY: Vores guide til Eataly

LÆS OGSÅ: ISBARER I ROM

Kaffepause hos Castroni i Via Nazionale
Kaffepause hos Castroni i Via Nazionale

Castroni er en moderne udgave af en kaffebar, hvor der også er mulighed for at købe vin, kaffe, kager mv. Husk at se deres store udvalg i kælderen. En moderne og hyggelig bar at hvile benene og nyde aromaen. Via Nazionale 71, åben alle ugens dage.

Du finder Castroni mere end 10 steder rundt i Rom. De har også en butik i shoppegaden Via Cola di Rienzo 196.

Perugina Chocostore
Perugina Chocostore i Via del Corso

Perugina er den berømte Italienske chokolade fra Perugia. Perugina har en Chocostore på Via del Corso nr. 29, tæt på Piazza del Popolo. Butikken har et stort udvalg i chokolader udformet på alverdens forskellige måder – en meget interessant butik. Hvis du kommer til Perugia i Umbrien kan du besøge fabrikken – læs om mit besøg ved at klikke her.

Bageren Il Fornaio ved Campoen

Il Fornaio – bageren ligger i Via dei Baullari 5 tæt ved Campo dei Fiori. Butiksvinduerne frister med alt inden for bagerkunsten. De har også sandwich, panini osv. Butikken har ligget her i mange år.

 

BUTIKSCENTRE

Rinascente inde fra

Rinascente er et 7-etagers shoppingcenter, der åbnede i efteråret 2017. Butikscentret der fylder et areal på 14000 kvadratmeter, ligger i Via del Tritone.

Rinascente med rooftop med udsigt over en byen

Øverst er der et rooftop med udsigt.

På etagen -1 er der mulighed for at se levn af en gammel vandakvædukt fra kejser Augustus’ tid. Det er på en elegant måde bygget sammen med byggeriet af Rinascente.

Porta di Roma
Porta di Roma

Galleria Porta di Roma er et butikscenter, der ligger i den nordlige del af Rom, ca. 10 km. fra centrum. 220 butikker og 7000 parkeringspladser. Her ligger også biografer og supermarkeder. Via Alberto Lionello 201, 00139 Roma.

De velkendte farver fra den svenske mastodont
De velkendte farver fra den svenske mastodont

Du finder Ikea lige ved siden af Galleria Porta di Roma.

Galleria Alberto Sordi på Piazza Colonna
Galleria Alberto Sordi på Piazza Colonna

Galleria Alberto Sordi der er opkaldt efter den berømte Italienske skuespiller, ligger centralt i Rom på Piazza Colonna. Det flotte Galleria har mere end 20 butikker.

Galleria Alberto Sordi, Piazza Colonna ved Via del Corso.

MARKEDER

Motiv fra Campo de Fiori
Krydderier på Campo de Fiori

 

Campo de’ Fiori er Roms ældste marked. Et af byens mest besøgte markeder med boder, hvor der kan købes blomster, fisk, krydderier, frugt, grønt og alverdens andre ting, du ikke anede at du manglede. Her har været marked siden 1869. Campo de’ Fiori på Piazza Campo de’ Fiori.

Marked ved Porta Portese
Marked ved Porta Portese

Porta Portese i Trastevere er et kæmpe loppemarked med alverdens boder og masser af mennesker. Det er det mest populære søndagsmarked i Italien. Pas godt med værdigenstande her. Markedet strækker sig op til 1 km.

Markedet ligger ved porten Porta Portese ved Tiberen. Bus fra Stazione Termini og sporvogn fra Largo Torre Argentina. Åben søndag 6-14.

Markedet i Via Montebello
Markedet i Via Montebello

Markedet i Via Montebello ligger få minutter fra hovedbanegården Termini. Med ryggen til hovedindgangen til Termini går du mod højre til Via Marsala og følger Via Volturno, så ligger markedet i den 4. gade på højre side.

Markedet har været her i mange år, mandag til fredag, 7-15. Meget lokalt klassisk lille marked uden mange turister.

Overdækket marked på Piazza Alessandria

Mercato Nomentano ligger på Piazza Alessandria nord for Porta Pia. Det er et indendørs marked, der holder åbent 12.30-15 og 19-23, så det er en noget anden oplevelse end fx. markedet på Campo de Fiori. Her er det desuden primært de lokale beboere, der handler her.

Mercato Monti – Via Leonina 46

Mercato Monti er et mindre hipt indendørs marked i Via Leonina 46 – gaden ligger i forlængelse af Via Urbana. Her er åben hver lørdag og søndag fra kl. 10-20. Her er smarte nye varer, tøj, læder, ure, smykker osv.

Il mercato centrale på hovedbanegården Termini

Mercato Centrale ligger på hovedbanegården Termini. Et moderne spisested inden for, street food/foodcourt med masser af typer mad. Her kan man sidde og spise sammen selvom man ikke vil spise det samme. Indgang i Via Giolitti 36 i gaden til højre for hovedindgangen til banegården. Åben 8-24 hver dag.

SHOPPEGADER

Via Condotti er måske Roms mest ekslusive butiksgade. Her finder du de dyre og ekslusive mærker. Du kan købe Armani, Versace, Dolce & Gabbana, Prada mv. Parallelt med Via Condotti finder du Via Borgognona, der også er en gade med de mere eksklusive varer.
Via Condotti ligger ved Den Spanske Trappe og ender ved Via del Corso.

Via del Corso, set mod Piazza del Popolo
Via del Corso, set mod Piazza del Popolo

Via del Corso er en 1,6 km. lang shoppegade med mange butikker. Her taler vi om mere almindelige priser i forhold til de eksklusive i Via Condotti. I nr. 165 finder du en officiel Disney Store og i nr. 475 ligger en stor Adidasforretning.

Via del Corso ligger mellem Piazza del Popolo og Roms hjerte Piazza Venezia.

Via Cola di Rienzo
Via Cola di Rienzo

Via Cola di Rienzo er en bred og spændende shoppegade med masser af butikker. Her anbefales, at se den ene side af gaden først og derefter gå tilbage på den anden side på grund af trafikken. Absolut en af mine favoritgader, der er hyggelig med alle sine træer langs vejen.

Via Cola di Rienzo ligger mellem Piazza Risorgimento nær Vatikanet og Ponte Margherita, der løber over Tiberen.

Via Nazionale
Via Nazionale

Via Nazionale er en anden stor og central gade i Rom med mange typer af butikker. Fx. læder og tøjbutikker.

Via Nazionale ligger mellem Piazza Repubblica og Piazza Venezia.

Har du plads til alle dine indkøb ?

Rejsegear.dk har et stort udvalg af kufferter og rejsetasker. Men du finder også mange andre produkter til din ferie. Hvis din handler via mit link til Rejsegear.dk får jeg en lille provision. Den bruger jeg til at udvikle bloggen for hele tiden at kunne give den bedste service, for dig der læser med.

OUTLETS

 

Castel Romano Designer Outlet, der ligger ca. 26 km. syd for Rom, har 140 butikker i flotte arkitektoniske rammer. De har alle de kendte mærker og her er også barer og restauranter. Praktisk guide til centret.

Via Ponte di Piscina Cupa 64, 00128 Castel Romano Bus og tog afgår fra Stazione Termini. Gratis parkering. Åben alle ugens dage 10-21

Soratte Outlet Shopping, der ligger ca. 50 km. nord for Rom har ca. 70 butikker i skønne omgivelser. Varerne sælges med 30-70% rabat. Kort over området.

Piazza Felice Abballe 1, 00060 Sant’Oreste, Roma. Ligger ved motorvej A1 på turen Rom – Firenze Shuttlebus fra Via del Vignola til centret. Åben 10-20 mandag til fredag, lørdag og søndag 10-21.

Del din viden

Kender du et godt shoppested ? Del din viden med andre fans af Rom. Skriv til os på info(@)ForzaItalia.dk eller skriv herunder.

Er du fan af kvalitetsprodukter fra Italien ?

Så er Det italienske køkkenmåske noget for dig.

De gode produkter og passionen for mad og vin er omdrejningspunktet for webshoppen Det italienske køkken. Kenneth og Mette har håndplukket et udvalg af udsøgte italienske vine og delikatesser fra mindre familievirksomheder, der ikke går på kompromis med kvaliteten, og hvor passion og traditioner er en vigtig drivkraft.

(Jeg har lavet en affiliate-aftale med Det italienske køkken. Den gør at jeg får en lille provision, hvis du foretager et køb via linket. Denne indtægt er med til at udvikle bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.