Sandhedens Mund på Piazza della Bocca Verità i Rom
|

Bocca della Verità – Sandhedens Mund i Rom

(FOTO: Bocca della Verità – Sandhedens Mund)

Der er ofte en lang kø ved kirken Santa Maria in Cosmedin i Rom – ikke for at komme ind i den smukke kirke, men for at se Bocca della Verità – Sandhedens Mund.

Attraktionen på Piazza della Bocca Verità er kendt for de fleste, der har været i Rom flere gange.

I området – oplev også San Giorgio + læs endnu mere om området her

Måske har du stået i kø her i lang tid for at se den store tritonmaske, der står til venstre i forhallen til kirken. Legenden siger, at hånden ryger af, hvis man taler usand, så det er et spørgsmål om man tør stikke hånden ind i gabet.

Bocca della Verità – Sandhedens Mund i Rom
Kø til Bocca della Verità – Sandhedens Mund

Sandhedens Mund som i virkeligheden er et oldromersk dæksel blev anbragt her i 1632.

Kirkens klokketårn er imponerende flot og kan ses langt væk. Det romanske tårn blev opført i 1200. Kirken blev senest restaureret i 1899 hvor den fik sit oprindelige romanske udseende, som den altså ser ud den dag i dag.

Vi befinder os i Ripa-området i Rom, øst for Tiberen over mod Circo Massimo.

Tæt på – Aventinerhøjen med det berømte nøglehul

Kirken og Sandhedens Mund er også centrale kulisser i den berømte film “Prinsessen holder fridag” fra 1954 med Audrey Hepburn og Gregory Peck i hovedrollerne.

I det grønne område lige over for kirken ligger fontænen Fontana dei Tritoni fra 1715, skabt af Carlo Bizzaccheri. Bag ved fontænen ligger de 2 templer – Tempio di Ercole Vincitore og Tempio di Portuno. Begge templer stammer fra det 2. århundrede.

Santa Maria in Cosmedin

Circo Massimo og Rosenhaven

Som nævnt overfor finder du Circo Massimo bag Santa Maria in Cosmedin. Roms gamle væddeløbsbane bruges i dag til koncerter mv. Banen var oprindelig 600 meter lang og 140 meter bred.

Lige syd for banen finder du Roms Rosenhave med mere end 1100 forskellige arter af roser. Så det er også et spændende område, at kigge nærmere på under din ferie i den Italienske hovedstad.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Flere unikke oplevelser i Rom – køb mine e-bøger her >>

Guidede ture og andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.