Stadio Olimpico i Rom
Aktuelt i Rom | Italiensk sport | Kultur | Oplevelser i Rom | Turisme

EURO 2020 i 2021 starter i Rom

Det planlagte Europamesterskab (EM) i fodbold 2020 skilte sig ud, da der ikke blot som tidligere skulle være et eller flere værtslande. Ved denne slutrunde var meningen, at der skulle spilles kampe i 12 værtsbyer i 12 lande spredt over Europa.

Det europæiske fodboldforbund UEFA, der arrangerer turneringen fylder nemlig 60 år i 2020 og det er årsagen til at man havde valgt denne form. Det satte Covid-19 dog en stopper for. I første omgang. Turneringen er nemlig udsat til 2021.

Turneringen vil fortsat gå under navnet Euro 2020 selvom den først afvikles næste år. Det er netop blevet officielt at det bliver de samme 12 byer, som var valgt i første omgang.

Alle solgte billetter er gældende i 2021.

Danmark spiller derfor sine tre indledende kampe i Parken i København. Det Olympiske Stadion, Olimpico i Rom er vært for åbningskampen mellem Tyrkiet og Italien den 21. juni 2021. Udover Italiens tre gruppekampe skal der også afvikles en kvartfinale her.

Da åbningskampen spilles i Rom er det således også her at den traditionelle åbningsceremoni vil finde sted.

Stadio Olimpico har en gloværdig historie. OL 1960. VM-finalen i 1990. Fire europæiske klubfinaler, herunder Champions League finalen i 2009 er blot nogle af højdepunkterne.

AS Roma spillede sin første kamp på Olimpico den 31. maj 1953 – kampen mod Spal endte 0-0. 2 uger tidligere blev Olimpico officielt indviet med en landskamp mellem Italien og Ungarn.

Samme år sluttede cykelløbet Giro d’Italia-etapen Napoli – Roma også på Stadio Olimpico.

Det var først op til VM 1990, at der kom tag på stadion. Under restaureringen af stadion spillede Lazio og Roma sæsonen 1989/90 på Stadio Flaminio, som i dag får lov at stå faldefærdigt hen.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.