Campo de´Fiori er et rigtig godt bud på et sted, du skal besøge på din ferie i Rom. Her ligger et af byens mest populære markeder.

Fra tidligt om morgenen, mens solen langsomt får magten, bliver pladsen fyldt med parasoller hvorunder du finder krydderier, blomster, spaghetti, olier, frugt og grønt for blot at nævne nogle få.

Pladsen kan opleves kompakt med mange mennesker på den forholdvis lille plads. Men her er liv og masser af dufte. Rundt om pladsen er der caféer, barer og restauranter. Pladsen der engang var en eng, der skrånede ned mod floden Tiberen, har dog en noget dyster fortid.

Markeder i Rom
Campoen i Rom

4 grunde til at besøge Campo de´Fiori

  • Et af byens populæreste markeder sammen med loppemarkedet Porta Portese.
  • Sæt dig på en café på pladsen og få et glas vin eller kop kaffe og nyd stemningen.
  • Gå rundt og oplev stemningen – også selv om du ikke skal købe noget. TIP: Besøg markedet tidligt inden der bliver fyldt af mennesker.
  • Se monumentet af filosoffen Giordano Bruno.

Pladsens beliggenhed

Campo de´Fiori ligger mellem Piazza Farnese og Corso Vittorio Emanuele – lige syd for Piazza Navona. Stå af bussen på Corso Vittorio Emanuele ved stoppestedet ved kirken Sant’ Andrea Della Valle og gå til venstre ned af Via dei Baullari.

Bemærk det gamle bageri “Il Fornaio”, der ligger på din venstre hånd. De har en del lækkerier i vinduerne.

Blomstermarked i Rom
Blomster er der naturligvis også

Om pladsen

Indtil det 15. århundrede var her ikke en plads, som vi kender den i dag. Derimod var der en blomstrende eng med haver ned mod Tiberen, der løber gennem Rom. Heraf har pladsen dens nuværende navn, blomstermarken “Campo de Fiori”.

Roms blomstermarked Campo de Fiori
Roms blomstermarked Campo de Fiori

Kætteren Bruno

Midt på pladsen finder du et monument, en bronzestatue af Giordano Bruno. Det blev opstillet i 1889 af Roms bystyre under protest fra Vatikanet. Portrættet er fremstillet af Ettore Ferrari. Munken og filosoffen fra Napoli-området blev brændt levende den 17. februar i jubelåret 1600, anklaget for kætteri. Han foragtede dyrkelsen af Jomfru Maria og helgenerne. Under retssagen sad han fængslet i borgen Castel Sant’Angelo tæt ved Peterskirken.

Campo de´Fiori var et af datidens mest benyttede steder for offentlig henrettelse. Brunos eftermæle står som oprører og martyr for tankens og talens frihed. Selv Vatikanet ændrede holding i 400 året efter hans død – under jubelåret i 2000 beklagede pave Johannes Paul II offentligt henrettelsen af Bruno.

Giordano Bruno på Campo de Fiori i Rom
Digteren og filosoffen Bruno

Andre pladser i Rom
Piazza di Trevi: Pladsen med Trevifontænen
Piazza di Spagna: Pladsen med Den Spanske Trappe
Piazza della Repubblica: Pladsen der skiftede navn i 1960

Markedspladser i Rom
Friske forsyninger til markedet

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Få flere oplevelser i Rom – køb mine e-bøger

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email