I denne guide kan du læse, hvordan du kommer ind til det centrale Rom fra lufthavnene i Fiumicino og Ciampino. Læs om taxa, tog og bus.

Tjek først din billet og se hvilken af Roms to lufthavne du lander i.

Under billedet følger en guide til Giovanni Battista Pastine-lufthavnen i Ciampino. Derefter en tilsvarende for Leonardo da Vinci i Fiumicino.

Termini banegården i Rom
Roms hovedbanegård TERMINI

TILBAGEBLIK: ROM I CORONA-TID – LÆS MIN PERSONLIGE REJSEDAGBOG FRA ROM I AUGUST 2020

TRANSPORT fra lufthavnen i Ciampino

Ciampino

Sådan ser lufthavnen ud fra oven: Kort over Ciampino

BUS

Der er flere muligheder med bus fra lufthavnen ind til Rom. Busserne holder uden for ankomstterminalen i Ciampino.

Busselskaber:

“Atral” kører fra lufthavnen i Ciampino til Stazione Ciampino. Herfra er der tog ind til Rom. Busturen tager ca. 5 minutter. Den efterfølgende togtur kører hver 10. minut og tager 12 minutter. Toget ender på Roms hovedbanegård Termini. “Atral” kører også en rute, der forbinder med Roms metrolinje A, stationen “Anagnina”.

Schiaffini er et andet busselskab, der kører tur/retur mellem lufthavnen i Ciampino og Roma Termini. Selskabet har også en rute, der kører ind til banegården i Ciampino by.

SITBusShuttle kører også direkte fra lufthavnen til Roma Termini.

Atac-bus nr. 520 og 720 forbinder med metroen

Bus 520 kører til Cinecittá og Subaugusta-stationerne, mens nummer 720 forbinder Ciampino med metrostationen Laurentina, linie B.

Terravision kører direkte mellem Ciampino og Roma Termini. Turen tager ca. 40 minutter. Jeg har kørt mange gange med Terravision. Sørg for at være i god tid, når du skal til lufthavnen. Ved Termini stopper bussen i Via Giolitti. Det er til højre for hovedindgangen, når du står med fronten mod banegården.

Hvis du har købt billet på forhånd og bus eller fly derefter er forsinket, gælder billetten stadig til den efterfølgende bus. Billetten er typisk billigere online. Du behøver ikke at printe den.

Sådan kommer du fra og til Ciampino i Rom
Velkommen til Ciampino

Spar på busturen – køb billetten online

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Børn under 5 år er gratis. Børn fra 5 år og op koster som voksne.

Dagens første bus kører fra Ciampino kl. 8.15, mens den sidste kører kl. 0.15.

Dagens første bus fra hovedbanegården Termini kører kl. 04.30, mens den sidste kører kl. 21.20.

Jeg har lavet en affiliate-aftale med Terravision, der gør at jeg får en provision, hvis du køber din billet hos Terravision via linket. Indtægten er med til at dække mine udgifter til bloggen. Din rejse bliver ikke dyrere, hvis du køber via mit link.

Terravision-bussen på Via Giolitti ved Termini i Rom

TOG

Der kører ikke direkte tog fra lufthavnen i Ciampino til Roms centrum. Som nævnt under afsnittet med bus, er der togforbindelse fra Stazione Ciampino til Roma Termini.

TAXA

Taxaerne holder på din højre side, når du kommer ud af ankomsthallen i Ciampino.

Roms kommune har fastsat en pris på 31 euro, for at komme fra Ciampino til en adresse inden for den aurelianske mur – det centrale Rom.

Vær opmærksom på ikke at køre med pirattaxaer, der tager endnu højere beløb. Risikoen for at blive snydt er meget stor. De godkendte taxaer er hvide og der står “TAXI” på taget. Forventningsafstem prisen inden afgang.

Uærlige taxachauffører snyder turisterne – læs min artikel

Prisen er også 31 euro, hvis du skal til Stazione Ostiense. Det koster 35 euro til Stazione Tiburtina og 50 euro til den anden lufthavn i Fiumicino.

PRIVAT TAXA

Et alternativ til taxa kan være at bestille din egen taxa, der holder og venter på dig, når du lander i lufthavnen. På den måde undgår du at stå i kø for at vente på en taxa.  Den service tilbydes fx. af Rome Shuttle Limousine.

BIL

Lufthavnen i Ciampino ligger blot 15 kilometer fra Rom. I bil er det nemt at komme hertil via ringvejen – Grande Raccordo Anulare (GRA). Herfra køres ad Via Appia Nuovo mod Ciampino (udkørsel nr. 23).

PARKERING I CIAMPINO: Læs om mulighederne her

BILLEJE

Alle biludlejningsfirmaer holder til ved parkeringspladsen P8 i Via Mameli. Det tager ca. ti minutter at gå dertil med baggage. Et alternativ er at tage en gratis shuttlebus. De har stoppested lige uden for ankomstområdet i Ciampino.

Jeg har prøvet at leje bil her, så send mig en besked, hvis du har spørgsmål.

Få endnu flere oplevelser med hjem fra Rom – køb mine e-bøger

Efter mere end tyve års besøg i Rom, har jeg samlet mine bedste oplevelser i to e-bøger. Her kan du læse om oplevelser, der ikke nødvendigvis fylder på den klassiske TOP 10 over ting, man bare skal opleve i den italienske hovedstad.

“50 unikke oplevelser i Rom” er på 108 A4-sider mens “Oplev 29 kirker i Rom” fylder 121 A4-sider. Begge er PDF. Jeg har skrevet begge bøger med formålet om, at du kan gå ud og opleve dem i Rom.

Du kan downloade e-bøgerne i den ordrebekræftelse, du modtager lige efter betaling. Klik på billederne herunder for at læse mere:

TRANSPORT fra lufthavnen i Fiumicino – Leonardo da Vinci

Fiumicino

FÅ OVERBLIK OVER LUFTHAVNEN: Kort over Fiumicino

BUS

Der er rigtig gode busforbindelser, hvis du vælger denne rejseform fra lufthavnen i Fiumicino ind til Rom.

Selskaberne Cotral (terminal 1), Schiaffini (terminal 3), Sit Bus Shuttle (terminal 3) og T.A.M Bus (terminal 3) tilbyder alle forskellige løsninger med bus fra og til Fiumicino.

Terravision kører direkte mellem lufthavnen i Fiumicino til Roma Termini. Turen er sat til 55 minutter. Terravision er det selskab, jeg har bedst erfaring med af busserne. Derfor vil jeg også anbefale dem til dig.

I lufthavnen i Fiumicino holder Terravision-bussen ved udgang 6 i terminal 3, på busholdeplads nummer 14.

Sørg for at være i god tid, når du skal til lufthavnen. Ved Termini stopper bussen i Via Giolitti, der ligger til højre for Stazione Termini, når du står med ansigtet mod banegården.

Det er ofte billigere at købe billetten online fremfor i bussen. Hvis du har købt til billet på forhånd og bus eller fly derefter bliver forsinket, gælder billetten til Terravision stadig til den efterfølgende bus. Det er ikke længere nødvendigt at printe billetten, blot du har den på din telefon.

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Dagens første bus kører fra Fiumicino kl. 6.05, mens den sidste kører kl. 20.25.

Dagens første bus fra hovedbanegården Termini kører kl. 05.10, mens den sidste kører kl. 21.30.

Køb bus online og få rabat

Jeg har lavet en affiliate-aftale med Terravision, der gør at jeg får en mindre provision, når du køber dit billet hos Terravision via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Din rejse bliver ikke dyrere, hvis du køber via linket.

TOG

Trenitalia tilbyder 2 muligheder med tog fra lufthavnen i Fiumicino ind til Rom.

Hvis du har en gyldig billet til bus/metro-systemet i Rom, kan den ikke bruges på disse tog herunder.

Leonardo Express kører nonstop mellem lufthavnen og Roma Termini. Toget har afgang i begge retninger hvert 30. minut. Turen er sat til 32 minutter. Toget kommer ind på platform 23 og 24 på hovedbanegården Termini.

Første og sidste tur fra Termini er kl. 05.35 og 22.35, mens tiderne fra Fiumicino er kl. 06.23 og 23.23.

Turen koster 14 Euro pr. person pr. vej. Børn under 4 år er gratis.

Regionaltoget FL1 er en mulighed, hvis du skal til andre stationer i Rom. Toget har bl.a. forbindelse til Roma Tiburtina, Roma Trastevere, Roma Ostiense og Roma Tuscolana. Prisen er 8 Euro for én rejse.

Toget har afgang fra Fiumicino hvert 15. minut på hverdage og hvert 30. minut i weekender.

Læs mere om Roms lufthavne her: Facts om FIUMICINO OG CIAMPINO

TAXA


Roms kommune har fastsat priserne for kørsel med taxa fra lufthavnen i Fiumicino. Herunder kan du se priserne:

Fra Fiumicino til Stazione Ostiense: 45 Euro
Fra Fiumicino til Mura Aureliane: 50 Euro
Fra Fiumicino til Stazione Tiburtina: 55 Euro
Fra Fiumicino til Porto di Civitavecchia: 120 Euro
Fra Fiumicino til Castello della Magliana: 30 Euro
Fra Fiumicino til Nuova Fiera di Roma: 25 Euro
Fra Fiumicino til lufthavnen i Ciampino: 50 Euro

Der holder taxa’er uden for både terminal 1, 2 og 3. Godkendte taxaer, godkendt af bystyret i Rom har skiltet “Taxi” på taget. Herudover fremgår godkendelsen tydeligt på bilens fordøre. Hvis du tager uautoriseret taxa, kan prisen hurtigt blive meget høj.

SE ALLE PRISERNE: Det koster det at køre med taxi i Rom

Transfer fra lufthavnen i Fiumicino i Rom
Afgange fra Fiumicino

PRIVAT TAXA

Et alternativ til taxa kan være at bestille din egen taxa, der holder og venter på dig, når du lander i lufthavnen. På den måde undgår du at stå i kø for at vente på en taxa.  Den service tilbydes fx. af Rome Shuttle Limousine.

BIL

Lufthavnen i Fiumicino ligger 32 kilometer fra Rom. I bil er den nem at komme til via Ringvejen – Grande Raccordo Anulare (GRA) – herfra køres ad motorvej A91 mod Fiumicino.

PARKERING I FIUMICINO: Læs om mulighederne her


DIN erfaring ?

Hvordan kom du ind til Rom ? Skriv og del din erfaring her med andre læsere, eller skriv til mig på info@forzaitalia.dk, så jeg kan dele din erfaring. Læs mere om bloggen Forzaitalia.dk

Har du prøvet en åben turistbus i Rom ?

I en åben turistbus kommer du rundt til byens største seværdigheder. Du kan tage hele turen rundt på én gang. Du kan også vælge at hoppe af og på bussen, som du har lyst. Der findes 3 ruter. Du sparer penge ved at købe billetten online.

Jeg har lavet en affialiate-aftale med BIG BUS ROME,  der gør at jeg får en provision, hvis du foretager et køb via linket. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via linket.

Big Bus Rome

Følg med og få endnu mere Rom i din indbakke – få mit nyhedsbrev >>

Unikke ferieoplevelser – køb mine e-bøger om Rom her >>

Transfer i Rom – køb online og spar >>

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Booking.com
Print Friendly, PDF & Email

45 Comments

 1. Hej
  Mange tak for en god og meget informerende side.

  Dog savner jeg svar på ét spørgsmål, og håber du kan hjælpe mig med svaret, eller evt. andre som har erfaringer med det.

  Vi skal for første gang nogensinde flyve til Rom, men lander først i Ciampino kl. 22.40 og regner med at der jo også kan gå en del tid inden vi er ude fra lufthavnen.

  Da der er lidt langt på gåben over til togstationen og fordi det sidste tog tilsynladende afgår omkring kl. 23.30 er jeg bange for vi ikke kan nå det.

  SÅ MIT SPØRGSMÅL (Endelig :- )
  Kan man regne med at der holder “rigtige” taxaer udenfor lufthavnen, så man er sikker på at kunne få fat i en?

  På forhånd mange tak for svar.

  Med venlig hilsen
  Ivan

 2. Tilføjelse:
  Tjekkede lige Terravision som du jo også havde nævnt i din tekst og minsandten, det blev løsningen da vi så kan nå deres sidste to busser. Mange tak igen.

  1. Ciao Ivan

   Tusind tak for dit feedback.

   Min erfaring siger mig, at I ikke behøver at være nervøse for, at der holder en taxa klar på det tidspunkt. Heller ikke de officielle…Men
   som du også selv har fundet ud af, er bus en mulighed – kan se den sidste kører fra Ciampino kl. 23.40. Den transportform bruger jeg
   også selv og så er den jo også væsentligt billigere.

   Jeg håber I får den dejligste ferie i Rom – hvis I skal afsted en af de kommende dage, får I det ihvertfald varmt dernede.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 3. Hej
  Hvilken transport er nemmest og billigst fra lufthavnenFiumicino til hotel Stella, som ligger tæt på termini, skal flyve hjem kl 07.20, så hvordan er muligheden for transport til lufthavnen så tidligt om morgenen kl. Ca 04.30, overvejer at tage en taxa

 4. Ciao Elsebeth

  Jeg er enig med dig i, at tage en taxa til lufthavnen på det tidspunkt. Du kan sikkert få hotellet til at bestille den for dig. Jeg bruger almindeligvis tog eller bus, som er klart billigere, men de kører ikke så tidligt. Rigtig god tur.

  VH.
  Henrik,
  ForzaItalia.dk

 5. Hej Henrik

  Først og fremmest tak for en god og informativ hjemmeside.

  Jeg har nogle spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig med

  Ved du hvad en taxa fra Flumicino til Colosseum i Rom koster, når man er 5 personer?
  – og hvad er din erfaring, når man skal flyve retur til København kl 7.20? Skal man tage en taxa – og i givet fald, hvor lang tid skal man regne med at det tager at komme ud til lufthavnen?

  På forhånd tak

  André

  Mvh. André

  1. Ciao André

   Tusind tak for din kommentar.

   Der er en fast pris på taxa fra Fiumicino til en destination inden for Roms ringvej (GRA) på 48 Euro. Den tur tager typisk 40-50 minutter.

   Når I er 5 personer vil min anbefaling være at bestille en privat taxa/limousine – se fx. her: http://www.romeshuttlelimousine.com/?portfolio=transfers-to-and-from-the-major-airports-in-rome – den løsning er billigere end 2 taxaer. Ifølge hjemmesiden er prisen 55 Euro, når I er 5 personer.

   Jeg har ikke selv prøvet den form, men har hørt om mange, der har haft god erfaring med den løsning.

   Nogle hoteller er iøvrigt meget hjælpsomme i forhold til at booke – prøv evt. at spørg om de vil booke den for jer – både tur/retur.

   Jeg håber, du kan bruge mit svar.

   Rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 6. Hej Henrik
  Tak for en meget oplysende hjemmeside.
  Hvordan kommer jeg nemmest fra Leonardo da Vinci lufthavn til hotellet der ligger ved castel sant angelo? Hvor langt er det fra det tog der stopper i trastevera? Og kører toget direkte dertil – hvor lang tid tager det?
  Hilsen Gitte

  1. Ciao Gitte

   Tusind tak, jeg er glad for, at du kan bruge siden.

   Der er flere muligheder for dig :-).

   Den nemmeste løsning er at tage en taxa fra Fiumicino – Leonardo da Vinci direkte til hotellet. Det koster en fast pris på 48 Euro, da det er inden for Roms ringvej.

   Løsning 2 er at tage en bus (ca. 50 minutter – ca. 5-6 Euro ELLER toget Leonardo Express (ca. 35 minutter – koster 14 Euro) ind til Roms hovedbanegård Termini. Herfra tage metrolinie A (orange) til stationen Lepanto (1,5 Euro), der ligger tættest ved Castel Sant’Angelo. Og gå herfra til hotellet.

   Løsning 3 er at tage toget fra Fiumicino til stationen i Trastevere. Den tur tager ca. 25 minutter og koster 8 Euro. Herfra er der omkring 20 minutters taxakørsel til Castel Sant’Angelo.

   Det er umiddelbart mine bud på at komme til hotellet – så er det op til dig at vælge 🙂 Skriv gerne igen, hvis noget skal uddybes.

   Rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 7. Hej.
  Har du et forslag til bedste transport fra Fiumicino lufthavnen til Marino? Lander først ved 20-21 tiden. Taxi? Vi er to personer. På forhånd tak.
  Vh Lone.

  1. Ciao Lone

   Tak for dit spørgsmål.
   Mit bedste og nemmeste bud, vil også være at tage en taxa fra Fiumicino på det tidspunkt.

   Det sidste tog kører fra Fiumicino kl. 20.38 via Roma Termini til Marino Laziale. Det tager ca. 1 time og 15 min.

   Marino ligger meget tæt ved Roms anden lufthavn i Ciampino. Taxa fra Fiumicino til Ciampino koster 50 Euro – så har du et billede
   af prislejet.

   Rigtig god tur.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 8. Vi skal til Rom på fredag. Vi lander i FCO. Vi skal bo på Ardeatina Park Hotel. Kan man på nogen måde komme med det offentlige fra lufthavnen til hotellet uden at skulle ind til Centrum først?

  1. Ciao Ulrikke

   Tak for din mail.

   Jeg har søgt på ruten og desværre ikke fundet nogle muligheder med offentlig transport. I kan tage toget fra FCO, men det kører via Termini til Ciampino by, hvorfra I så kan tage en taxa til hotellet. Togbilletten koster 15,5 Euro pr. person.

   Så jeg ville tage en taxa. Der er en fast pris på taxa fra FCO til lufthavnen i Ciampino på 50 Euro – så det er i det prisleje. Sikkert lidt mindre, da jeres hotel ligger inden Ciampino.

   Ifølge hotellets hjemmeside, ser det ud til at de tilbyder en bus shuttle service fra hotellet til togstationen inde i Ciampino – dermed kan I nemt komme ind til Rom.

   Jeg håber, at I får en rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 9. Hej 🙂
  Min søn og jeg påtænker at tage til Civitavecchia, da vi har fundet et lækkert hotel til små penge. Hvordan kommer vi dertil fra lufthavn Leonardo Da Vinci-Fiumicino? Og Er det besværligt at komme til Rom derfra? Hvis du har nogle ca priser ville det være en stor hjælp 🙂 På forhånd tusind tak for hjælpen.

  Venlig hilsen Jane

  1. Ciao Jane 🙂

   Tak for dit spørgsmål.

   Fra Fiumicino til Civitavecchia kan I tage toget. Alt efter hvilket tog koster det fra 11 til 30 Euro pr. person. Turen tager godt 1,5 time. Toget kører via en af stationerne inde i Rom, hvor der skiftes tog. Alternativt kan I tage taxa til Civitavecchia, men det er dyrt, koster 120 Euro.

   Der kører flere tog hver time mellem Civitavecchia og Roma Termini. Turen tager fra 45 min – 90 min., alt efter hvilken slags tog. Prisen er fra 5 – 16 Euro.

   Jeg håber, at du kan bruge oplysningerne – skriv gerne igen.

   Ellers rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 10. Hej
  Vi er en familie som skal afslutte vores ferie i det sydlig Toscana og planlægger at køre tidligt retur til Rom om morgen med vores lejet bil til lufthavnen (Fiumicino) Vi vil gerne have opbevaret vores kuffert hele dagen mens vi ser Rom inden afrejse om aften med fly om aften – er der mulighed for at få deponeret sine kufferter i lufthavnen eller andet sted tæt på?

  På forhånd tak

  1. Ciao Marianne 🙂

   Det lyder da bare som en rigtig dejlig ferie, der venter jer. Toscana er skønt at køre rundt i. Må jeg anbefale San Gimignano – byen med tårnene: https://forzaitalia.dk/san-gimignano/

   Der er mulighed for opbevaring af baggage i Fiumicino. Det er i Terminal 3 (T3), Udenrigsterminalen. Det koster 6 Euro pr. kuffert pr. døgn. Der er åben fra 6.30 – 23.30. Når I kommer ind i lufthavnen (T3) – der hvor taxaerne holder, skal I gå til venstre og ned for enden af hallen.

   Her er et kort over lufthavnen: http://www.adr.it/documents/17615/3457317/2017.06.26+ESTERNO+LIVELLO+PARTENZE.pdf/c3e7f7a2-7a76-47b1-8a87-fd5ff10cba81

   Jeg håber, at svaret giver mening for dig. Ellers vil jeg meget gerne høre om din oplevelse efterfølgende.

   Rigtig god ferie.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 11. Hej,

  Vi lander i Ciampino, og skal have en taxa derfra til Via Frattina. Har du nogen idé om hvad det ca koster?

  Mvh Frederikke

  1. Ciao Frederikke 🙂

   Mange tak for dit spørgsmål.

   Fra Roms lufthavne er der faste priser, når man skal inden for bymuren. Fra Ciampino til Via Frattina er prisen 30 Euro.
   Vær sikker på prisen med chaufføren inden afgang – hører ind i mellem om chauffører, der finder på alle mulige tillæg. Læs mere
   her http://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-cia-taxi

   Jeg håber, det besvarer dit spørgsmål.

   Rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

  1. Ciao Jorn 🙂

   Tak for dit spørgsmål.

   Der er flere muligheder fra Fiumicino, alt efter hvilken form du foretrækker.

   Du kan tage en taxa fra Fiumicino direkte til din adresse. Da det er inden for bymuren, er der en fast pris på 48 Euro, som du kan læse mere om her: http://www.adr.it/web/aeroporti-di-roma-en-/pax-fco-taxi

   En anden mulighed er at tage toget Leonardo Express (14 euro), der kører hele dagen mellem Fiumicino og hovedbanegården Termini. Herfra er der så mulighed for at tage taxa, metro, sporvogn eller gå, alt efter din adresse.

   Den billigste løsning er at tage en af buslinierne, fx. Terravision fra Fiumicino til Termini og herfra samme muligheder som nævnt ovenfor.

   Jeg håber, det giver dig et billede af dine muligheder, ellers skriv igen.

   Rigtig god tur til Rom.

   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia

 12. Hej,

  Hvilken transport er nemmest fra Ciampino lufthavn til Civitavecchia Port i Juli? Vi er 5 personer…

  1. Ciao Michelle 🙂
   Mange tak for dit spørgsmål.
   Umiddelbart vil jeg tage en bus ind til hovedbanegården Termini i Rom og derfra tage toget til Civitavecchia.
   Der kører flere busser ind til Rom. De holder lige ud foran ankomsthallen.
   Rigtig god tur.
   VH.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 13. Hej Henrik, Vi skal fra Fiumicino til Via Sora og tager gerne en bus. Hvad anbefaler du her? og tak for en meget fin service via denne side. Mvh Per

  1. Ciao Per 🙂

   Tak for spørgsmålet – jeg er glad for at høre, at du finder inspiration på bloggen.

   Bus er helt klart den billigste løsning.

   Fra Fiumicino kører der dagligt flere busser direkte ind til hovedbanegården Termini i Rom. Busserne holder ud foran ankomsthallen i terminal 3. De koster typisk 5-7 euro pr. vej.

   Jeg har skrevet om de forskellige busser her (scroll ned til Fiumicino): https://forzaitalia.dk/til-og-fra-lufthavnene/

   Via Sora ligger på strækningen mellem Termini og Vatikanstaten og her kører mange busser, fx. nummer 40, 64 og 70. Busserne holder ude foran hovedindgangene til banegården. En enkeltbillet koster 1,5 euro. Den kan købes på perronen, hvor busserne holder.

   Alternativt kan I tage en taxa direkte fra Fiumicino til Via Sora. Den tur koster 48 euro. En anden mulighed er at tage toget “Leonardo Express” der kører mellem Fiumicino og Termini – det koster 14 Euro – herfra kan I så tage bussen.

   Jeg håber det er brugbart, ellers skriv igen.

   Rigtig god tur til Rom.

   Vh.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 14. Hej
  Vi skal til Rom i påsken og bo nær Piazza Albania. Vi lander i Fiumicino ved 17tiden. Hvordan kommer vi lettest til hotellet fra lufthavnen? Vi er 2 voksne og 2 store børn.
  Mvh Hanne

  1. Ciao Hanne 🙂

   Tak for spørgsmålet.

   Den letteste løsning er helt sikkert at tage en taxa direkte fra Fiumicino. Prisen er fast, 48 euro, når adressen er inden for Roms bymure.

   Alternativt kan I tage toget “Leonardo Express”, der kører mellem Fiumicino og hovedbanegården Termini. Det koster 14 euro pr. person pr. vej og så skal I derudover betale for at komme videre derfra.

   Som et alternativ til toget, kan I tage en af de mange busser, der kører ind til Termini – de koster typisk 5-7 euro pr. tur og så skal I igen betale for at komme fra Termini til jeres destination. Så når I er fire, ville jeg vælge taxa.

   Jeg håber, at du kan bruge svaret – ellers skriv gerne igen.

   Rigtig god påsketur til Rom.

   VH. Henrik
   ForzaItalia.dk

 15. Hej 🙂
  Min kæreste og jeg skal til Rom for første gang på onsdag, Vi lander 23:05 i Fiumcino lufthavn. Kan du hjælpe os med hvordan vi nemmest kommer ind til hoteller “Le Meridien Visconti Rome”? Adressen er LocationVia Federico Cesi 37, Rome, 00193, Italy.

  Dbh. Vivi

  1. Ciao Vivi 🙂

   Mange tak for dit spørgsmål.

   Den nemmeste (og næsten eneste) løsning på det tidspunkt, er helt klart taxa, direkte fra Fiumicino til jeres adresse. Prisen er fast 48 euro, når adressen ligger inden for Roms bymure – og det gør jeres hoteladresse.

   Der kører også tog og busser mellem lufthavnen og hovedbanegården Termini. Det er dog kun til omkring det tidspunkt, I lander i Rom. Og så skal I jo igen videre fra Termini til jeres adresse.

   Hotellet ser rigtig godt ud 🙂

   Jeg håber det besvarer dit spørgsmål, ellers kontakt mig igen.

   Min nye E-bog, “4 skønne dage i Rom” er lige blevet færdig for et par dage siden – den kan jeg sende til dig, hvis du er interesseret ? send mig en mail på info@forzaitalia.dk

   Rigtig god påsketur til jer.

   Vh.
   Henrik
   ForzaItalia.dk

 16. Hej
  Vi skal til Rom til efteråret og ankommer meget sent, så vi skal med taxa til vores hotel. Vi skal bo tæt på Termini. Jeg kan ikke helt gennemskue om det er inden for bymuren og derfor koster 48 euro.

 17. Hej Henrik

  Jeg skal til Rom, og jeg er lidt i tvivl om hvad for en bus/tog jeg skal tage fra Fiumicino lufthavn og til Aparthotel Adagio Rome Vatican.
  Kan du være mig behjælplig.
  På forhånd tak.
  Mvh Betina

  1. Ciao Betina 🙂

   Mange tak for dit spørgsmål.

   Jeg ville vælge tog frem for bus.

   Når jeg søger på stedet kan jeg se, at det ligger tæt ved stationen Roma Balduina. Hertil er der forbindelse fra Fiumicino via Roma Trastevere, hvor du skal skifte tog.

   Turen tager 45-50 minutter.

   Du kan søge nærmere på tidspunkter her: http://www.trenitalia.com/tcom-en

   Jeg håber det kan hjælpe dig videre, ellers skriv igen.

   Rigtig god tur.

   Vh.
   Henrik
   ForzaItalia.dk

 18. Hej Henrik
  Vi ankommer 2 personer til Fiumicino den 25. Maj kl. 12.35.
  Vi på tænker, at tage bussen til Navona central suites. Hvilken bus er bedst der hen. Er det cotral? Er i tvivl da jeg ikke kender området.
  Jeg har påtænkt, at bestille billetter til Colosseum og Vatikanet, måske med hurtig adgang. Ved ikke om det er nødvendigt så tidligt på sæsonen.?
  Har du nogle links til dem, så jeg få bestilt på en fupside?
  Tak for en god guide.

  1. Ciao Anja.

   Tak for dine spørgsmål.
   Du skriver Navona Central Suites – her går jeg ud fra, at det ligger i Via della Scrofa.

   Fra Fiumicino er der flere muligheder, alt efter hvad I foretrækker og hvad I vil betale.
   Taxa er måske det nemmeste, da I så bliver bragt fra lufthavnen direkte til adressen, her er prisen 48 euro.
   Der kører også et direkte tog (Leonardo Express) fra Fiumicino til Termini, hovedbanegården i Rom, her er prisen 14 euro pr. person.

   Du nævner selv bus. Her er flere selskaber, der kører fra Fiumicino til Termini. Det er næsten bare at gå ud foran ankomsthallen og vælge den næste i rækken. Der er bl.a. de blå cotral-busser, Sit Bus-Shuttle, T.A.M eller Terravision. Priserne er typisk 5-7 euro pr. person pr. vej.

   Når I så kommer ind til Termini med bussen skal I videre med en bybus. De holder ude på pladsen foran hovedindgangen. Bybus nummer 70 og 85 er dem der umiddelbart kommer tættest på jeres adresse. Billet til bybusserne kan købes i automater på perronen – 1,5 euro pr. billet.

   Det er altid en fordel at købe billetter på forhånd til de største seværdigheder i Rom. Det er en by, hvor der altid er mange turister.
   De to links herunder er de mest direkte, du kan købe. De er helt officielle og ikke fup-sider.

   Læs mere og køb billet til Colosseum her:
   https://www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm

   Peterskirken er gratis at komme ind i. Bedste tip er at komme mellem kl. 8-9 eller sidst på eftermiddagen, da køen ofte er meget lang. Alle skal igennem security. Hvis I skal op i kuplen er der dog entre.

   Vatikanmuseerne er en kæmpe fordel at købe billetten online hjemmefra. Der er en kø for besøgende, der har billet og for dem der ikke har. Det går ganske hurtigt, når I har billet. I skal dog beslutte hvilken dag, I vil købe billet til, når I bestiller.

   Læs mere og køb billet til Vatikanmuseerne her:
   https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceTipoVisita=26&step=2

   Skriv gerne igen hvis der er flere spørgsmål.

   Vh.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 19. Hej Henrik

  Vi skal på studietur til Rom i næste uge og er på et stramt budget, så vi regner med at tage bussen. Det ser ud til at man kan få grupperabat ved at bestille retur til 20 personer med Terravsion. Hvis vi køber billet til en bestemt afgang, er det så rigtigt forstået, at den vil gælde senere på dagen skulle flyet være forsinket?

  Tak for en god blog!

  1. Ciao Jacob
   Tak for dit spørgsmål.
   I får den billigste billet, hvis I køber tur/retur på samme tid. Onlineprisen er også billigere end i bussen. Det gælder uanset om I flyver til Ciampino eller Fiumicino.
   Det er korrekt, at billetten gælder til en kommende busafgang, hvis flyet er forsinket. Det har jeg selv prøvet, og det er ikke noget problem.
   Der kan dog være den detalje, at I er 20 personer og bussen derfor hurtigere bliver fyldt.
   Har du læst om “Group transfers” på deres hjemmeside ? Her tilbyder de en pakkeløsning, når man er mere end 5 personer på rejsen. De vil gerne kontaktes senest
   10 dage inden afrejse. Jeg har desværre ingen erfaring eller kendskab til nogen, der har købt denne løsning hos Terravision. Måske de kan køre jer direkte til jeres adresse, hvis den er i centrum.
   Jeg håber, at du kan bruge mit svar – ellers skriv igen. Rigtig god studietur til Rom.
   Vh.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 20. Hej Henrik.
  Rigtig fin og informativ hjemmeside.
  Vi er et par, som glæder os til første tur i rom fra d. 12/2.
  Vi lander ca. kl. 11 Rom Fiumicino airport, og skal bo på Pantheon Inn.
  Jeg søgte på transport og der blev tog og bus anbefalet, samt taxa. Taxa ville koste omkring 50 euro og bus og tog under 10 euro.
  Vi vil langt hellere bruge penge i byen på oplevelser, men er i tvivl om transporten.
  Jeg søgte på den side, som er tilkendegivet som websted under kommentaren.
  Her fandt jeg en togruter, hvor der blot var et skift. Men når jeg søger efter billet fra Fiumicino – Arenula/Cairoli, kan jeg ikke finde stationen.
  Hvad ville du gøre?
  Et andet spørgsmål:
  Kan jeg bestille togbillet i lufthaven når vi ankommer, eller skal de bestilles på nettet i forvejen? Hvad gør du?

  Kan du hjælpe?

  Mvh Marie og Christian

  1. Ciao Marie og Christian

   Mange tak for jeres kommentar – jeg er glad for, at I kan hente inspiration på min blog 🙂

   På det tidspunkt af dagen ville jeg klart tage en bus fra Fiumicino til hovedbanegården Termini. Her kan I tage Terravision eller en af de andre muligheder. Hvis I køber billetten online hos Terravision koster den omkring 18 euro for to personer tur/retur. Jeg indsætter link til min side om transport fra lufthavnene – husk at læse under Fiumicino, https://forzaitalia.dk/til-og-fra-lufthavnene/

   Når I så kommer ind til Termini kører der flere busser i retningen af jeres hotel, da det er en hovedfærdselsåre i retningen af Peterskirken. Bus nummer 64, 70 og 40 kører oftest. De er dog ofte ret fyldte og derfor ekstra vigtigt, at I er obs på jeres ting. Billetter kan købes på perronen inden I hopper på bussen. Prisen er 1,5 euro pr. billet pr. person. Busserne stopper ved Largo Argentina, hvorfra der er 200-300 meter at gå til jeres hotel. Det er klart den billigste løsning. I kan selvfølgelig overveje at tage en taxa fra Termini til jeres hotel. Jeg har dog ikke kørt nok med taxa inde i Rom til at sige, hvad prisen vil være.

   Skriv gerne igen hvis I har flere spørgsmål – ellers vil jeg ønske jer en rigtig god tur til Rom.

   Vh.
   Henrik
   ForzaItalia.dk

 21. Tak for rigtig god og informativ side. Sønnike ( 19 år) og jeg tager spontantur til Rom om et par timer 😊 vi lander i FCO 16.45 og skal til vores hotel Intown luxury House, der ligger lige ved Spagna plads.
  Vi har kun to dage, så vil jo helst ikke bruge formeget af vores tid på transport, men vil selvfølgelig gerne bruge pengene på god mad mm 😊
  Hvad vil du foreslå?
  Og tillægsspørgsmål,- hvor skal vi spise i aften 😅 ( ikke alt for langt fra spagna)
  😊 på forhånd tak for hjælpen
  Venlig hilsen Oliver og Mette

  1. Ciao Mette

   Tusind tak for din kommentar. Jeg håber, at du har kunnet finde nyttig information på min blog. Jeg er nok lidt sent ude til at det er relevant at svare på dine spørgsmål. Spisesteder i nærheden af Den Spanske Trappe er ikke min specialitet. Håber I har et par skønne dage i Den Evige Stad.

   Vh.
   Henrik
   ForzaItalia.dk

 22. Hej
  Vi skal til Rom med en baby i næste uge. Hvordan får vi fat i en taxa med en autostol?

  På forhånd tak
  Marina

  1. Hej Marina
   Tak for dit spørgsmål. Jeg har ikke selv erfaring og har ikke fået spørgsmålet her på bloggen før. Mit bedste bud er at kontakte NCC Roma, hvor man kan booke en taxa med autostol (seggiolino auto). Jeg har hørt om flere, der har brugt det selskab til transport fra lufthavn til hotel. https://www.nccromataxi.it/en/
   Jeg håber at I finder den bedste løsning og at I får en rigtig god tur til Rom.
   Vh. Henrik,
   ForzaItalia.dk

 23. Hej er så glad for at finde en opdateret side om transport hos dig! Ved du hvor billetten til Leonardo Expressen købes, da vi lander efter kl. 20 og skal til centrum, passer den godt til os!

  1. Hej Annette – tak for dine pæne ord. Det er vigtigt for mig at siderne er opdaterede. I kan købe billetter i lufthavnen på Trenitalias billetkontor (er i tvivl om hvordan de lukker) eller i automaterne. Alternativt kan I købe billetterne online her: https://www.trenitalia.com/en.html Søg fra “Fiumicino Aeroporto” to “Roma Termini”. Herefter vælges dato og antal personer. På den efterfølgende oversigt skal I kigge efter de ture med det røde “Leonardo”. Turen tager 32 minutter. Det er en nem og behagelig måde at komme til centrum. Alternativt kan I selvfølgelig overveje bus, der er billigere eller taxi, der samlet set er lidt dyrere.
   Jeg håber, at du kan bruge mit input ellers skriv gerne igen. Rigtig god tur til Rom.
   Vh. Henrik
   ForzaItalia.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.