| |

Til audiens hos paven i Vatikanstaten i Rom

Der er flere muligheder for at opleve paven “live” i Vatikanet i Rom. En af dem er at møde op på Peterspladsen, når paven sender sin hilsen kl. 12 om søndagen.

En mere eksklusiv måde er, at møde ham til den såkaldte audiens. Det kan du læse om i dette blogindlæg. Du kan også læse hvordan du får fingrene i billetterne, hvilket er en oplevelse i sig selv.

Til audiens med Jorge Mario Bergoglio

20 juni 2018. Klokken er omkring 8.15 og vi har bevæget os ind på Peterspladsen efter at have passeret security-check med succes. Der er allerede godt med mennesker og solen skinner fra en skyfri himmel ned over verdens mindste stat. Endnu en skøn og varm dag i den italienske hovedstad.

Vi står med de to røde billetter i hånden og har et stort spørgsmål. Hvordan foregår denne audiens ? Vi bevæger os op mod den enorme facade på højre side, hvor man kommer ind, når man skal ind i kirken. Men det er ikke det vi skal og kirken er også lukket under audiensen. Vi nærmer os for alvor kirken og får at vide, at vi skal ind og sidde på stolerækkerne, således at vi har kirken på vores højre hånd.

FLERE OPLEVELSER I VATIKANET – læs min guide til Vatikanmuseerne her

5 meter til pavens stol

Vi finder en god plads på femte række. Billetterne er ikke nummererede, så det er først til mølle. Fra række et og hen til pavens stol er der vel kun 4-5 meter, så vi er tæt på. Faktisk noget tættere på end jeg havde regnet med på forhånd. Hold da op hvor er jeg glad for at vi medbragte en stor flaske vand.

Vi sidder nu med ansigt rettet mod midten, hvor paven sidder under audiensen. Faktisk næsten lige under den balkon hvor han i foråret 2013 blev præsenteret som ny pave for verdens katolikker.

Vi venter på paven, der senere i 2018 bliver 82 år

Ifølge den røde billet starter audiensen kl. 10.

Kokkehuer og brudepar

I tiden frem mod klokken 9 begynder pladserne for alvor at blive fyldte. Der er især to grupper der fanger mit øje. Et hav af brudepar i fuld dress samt en stor flok kokke fra Piemonte.

Kokkehuerne fylder efterhånden godt omkring os. Ja, de har kokkehuer på og det endte vi såmænd også med at have under en fotoseance. De er meget søde og rare og vi fik også deres visitkort – det er jo altid godt at have navnet på en god restaurant når vi kommer rundt i støvlelandet. Brudeparrene kommer vi tilbage til.

Så blev vi udstyret med kokkehuer og banner fra restauranten i Piemonte

Omkring kl. 9 lyder der pludselig musik i højtalerne. Starter det allerede nu ? Kort tid efter begynder en person at nævne grupper fra forskellige steder i verden, der er kommet til audiensen. Herefter lyder der en hujen og hajen fra grupperne.

Pave Frans ankommer som rockstar

Kl. 9.30 er der igen musik fra højtalerne, der nærmest er en rockstar værdig. Pave Frans, der er født Jorge Mario Bergoglio suser rundt blandt rækkerne i sin pavemobil længere nede på pladsen og hilser på de fremmødte.

Fra vores plads ser vi ham først, da han går de sidste skridt frem mod sin plads på podiet under den udendørs baldakin, der er opsat midt for Peterskirken – nærmest ud for den balkon i kirken hvor han blev vist frem, da han blev valgt op til påsken 2013.

Vi sidder helt oppe foran Peterskirken

Selve audiensen varer godt en time. Der er oplæsning af tekster på flere sprog, bøn samt en hilsen og velsignelse fra paven. Helt til sidst kommer en flot akrobater ind foran området ved paven hvor de får lov til at vise hvad de kan, inden de hilser på paven. Herefter slutter audiensen.

SÅDAN KOMMER DU RUNDT I ROM – læs min guide til den offentlige trafik

Brudeparrene. Som jeg skrev tidligere er der rigtig mange brudepar, omkring 150 gætter jeg på. Nede på Peterspladsen møder vi et tysk brudepar efter seancen. De fortæller, at de har tilmeldt sig audiensen med paven som brudepar. Hvis man er gift inden for de sidste tre måneder og kommer i brudetøjet, får man lov at hilse på paven og få velsignet sit ægteskab.

Pave Frans klar til at tage ordet

Sådan får du billet til audiensen

Du kan sagtens overvære audiensen uden billet fra længere nede på pladsen. Det at have billet til audiensen gør, at du sidder tæt på paven over baldakinen helt oppe ved pladsen foran kirken.

Mange til audiens – her blik over dem der ikke har billet

Almindeligvis kan man godt regne med at få billet, hvis man afhenter den kl. 15-19 dagen før eller mellem kl. 7-10 på dagen for audiensen. Billetterne skal afhentes for enden af kolonaderne ved bronzedøren på kirkens højre hånd. Fortæl Schweizergardisterne dit ærinde og du bliver lukket ind.

Hvis du skal booke for mere end 10 personer eller bare være sikker på at få billet, anbefales det at reservere på forhånd.

Først skal du udfylde en anmodning, som du kan finde her. Her kan du også se præcis, hvor billetterne skal afhentes samt kalender over audienserne.

Der er to måder at reservere billet, inden din afrejse til Rom.

Du sender anmodningen som fax eller pr. brev. Du kan ikke sende en mail.

Prefecture of the Papal Household
00120 Vatican City State
Fax: +39 06 6988 5863

Modtog reservation i postkassen

Vi valgte den gammeldags metode og købte et online frimærke til 27 kr. og sendte det afsted mod Vatikanet den 18. marts. Den 9. maj lå der svar i postkassen. Et fint brev med bekræftelse på reservation af billetter. Billetten skal fortsat afhentes samme sted og tidspunkt, som hvis du ikke har booket på forhånd. Forskellen er dog, at der nu ligger en kuvert med din navn, når du skal hente den endelige billet.

Vi viste brevet for at komme ind og inde på kontoret lå der en konvolut med mit navn på og inde i to billetter til audiensen.

Billetten til audiensen

Praktisk information

Audiensen afholdes altid om onsdagen, hvis paven er i Rom. Tidspunktet er typisk omkring kl. 10.

Du skal igennem security-check på samme måde, som når du skal besøge kirken. Det åbner klokken 8.

Det er gratis at deltage i audiensen. Du skal dog have en billet, hvis du vil opleve paven helt tæt på.

Har du læst mine guides til Rom ?

Transport til og fra Roms lufthavne

Sådan kommer du rundt i Rom

8 skønne shoppegader i Rom

Vatikanet og Peterskirken

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Få nye oplevelser med til Rom – køb mine e-bøger

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.