Rom har 2 internationale lufthavne.

Fiumicino er hovedlufthavnen, hvor de fleste rejsende kommer igennem. Ciampino benyttes primært af lavprisselskaberne samt indenrigs.

ROM I CORONA-TID: LÆS MIN PERSONLIGE REJSEDAGBOG FRA ROM I AUGUST 2020

Lufthavnen i Ciampino uden for Rom
Lufthavnen i Ciampino uden for Rom


Fiumicino – Leonardo da Vinci

Lufthavnen ligger i Fiumicino, ca. 30 km. sydvest for Rom, helt ud til Middelhavet.

Det er hovedlufthavnen og Roms internationale lufthavn. Det er den, hvor der dagligt passerer flest rejsende.

SÅDAN KOMMER DU IND TIL ROM: Læs kæmpe guide om transport fra og til Roms lufthavne

Lufthavnen er opkaldt efter kunstneren Leonardo da Vinci. Den blev taget i brug den 20. august 1960, fem dage inden De Olympiske Lege i Rom. Den skulle bistå lufthavnen i Ciampino med de mange atleter. Lufthavnen var dog først fuldt operationel fra den 15. januar 1961.

Fiumicino erstattede lufthavnen i Ciampino, som Roms primære lufthavn.

Bedste lufthavn i Europa

I 2023 er Leonardo da Vinci kåret som den bedste lufthavn i Europa. Det gælder i kategorien med lufthavne, der har over 40 millioner rejsende om året. Denne kåring har Rom-lufthavnen nu vundet fem ud af de senest seks år.

Transfer fra lufthavnen i Fiumicino i Rom

Fiumicino vandt i 2022 prisen for bedste lufthavn i Europa. Airports Council International (ACI) står bag kåringen. Det er fjerde gang inden for fem år at lufthavnen vinder den pris.

I maj 2022 indviede lufthavnen et stort nyt boardingområde ved Terminal 1. 23 nye gates. En investering på 400 millioner euro.

Bus fra Fiumicino til Roms centrum

Terravision er et busselskab, der har kørt den strækning i mange år. Det har jeg benyttet mig af mange gange. Turen mellem lufthavnen og Roms hovedbanegård køres dagligt fra morgen til aften. Fra hovedbanegården er der forbindelse til busser, metro, sporvogne og taxa.

(Jeg har en affiliate-aftale med Terravision der gør, at jeg får en provision, hvis du foretager et køb via linket. Indtægten er med til at dække mine udgifter til bloggen samt for fortsat at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Lufthavnskoden er FCO.

Du kan finde lufthavnens hjemmeside her, FIUMICINO.

Ciampino – Aeroporto Giovanni Battista Pastine

Lufthavnen ligger i Ciampino, ca. 20 km. sydøst for Rom.

Ciampino-lufthavnen er opkaldt efter Giovanni Battista Pastine, der var en italiensk pilot, der deltog under første verdenskrig.

Her er der også ankomster og afgange for en række fly, primært lavprisselskaber og charterfly. Indenrigs- og udenrigsfly.

Lufthavnen åbnede i 1916 og var hovedlufthavn indtil 1960, hvor den blev erstattet af lufthavnen i Fiumicino.

Næsten 6 millioner rejsende benyttede lufthavnen i 2015.

Indenrigs var der mest trafik til Cagliari på Sardinien i 2016. Udenrigs var der mest trafik til London-Stansted.

Sådan kommer du fra og til Ciampino i Rom

Har du styr på turen fra Ciampino og ind til Rom ?

Terravision er et busselskab, der har kørt mellem Ciampino og Rom i mange år. Den løsning har jeg brugt mange gange. Turen mellem lufthavnen og Roms hovedbanegård køres dagligt fra morgen til aften. Fra hovedbanegården Termini er der forbindelse til busser, metro, sporvogne og taxa.

(Jeg har lavet en affiliate-aftale med Terravision der gør, at jeg får en provision, hvis du foretager et køb via mit link. Denne indtægt er med til at dække mine udgifter til bloggen. Dit køb bliver ikke dyrere.)

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Lufthavnskoden er CIA.

Du kan finde yderligere oplysninger på lufthavnens egen hjemmeside, CIAMPINO.

Forskelle i TAL mellem de 2 lufthavne

Antal passagerterminaler: 3 i Fiumicino (FCO) – 2 i Ciampino (CIA)

Check-in skranke: 355 i FCO – 31 i CIA

Gates: 84 i FCO – 19 i CIA

Spisesteder: 38 i FCO – 5 i CIA

Det er muligt at nå 240 destinationer i verden, takket være de omkring 100 rejseselskaber, der agerer i de 2 lufthavne. I begge lufthavne er der store planer for investering i fremtiden. I Fiumicino handler det om udvidelse af terminaler.

Har du prøvet en åben turistbus ?

Det er en god og afslappende måde at opleve Rom. Der findes flere typer billetter, hvor du kan vælge ud fra din interesse. Inden for billettens gyldighedsperiode, kan du hoppe af og på busserne, som du har lyst. Du sparer penge ved at købe billetten online.

Jeg har lavet en aftale med Big Bus der gør, at jeg får en mindre provision, hvis du køber via linket. Indtægten er med til at give dig den bedste service i form af gode råd til din rejse. Dit køb bliver ikke dyrere, hvis du handler via mit link.)

Big Bus Rome

Oplevelser til din ferie – køb mine e-bøger om Rom

Klik på billederne herunder for at læse mere. Du modtager e-bøgerne umiddelbart efter betaling.

Følg med på bloggen – få mit nyhedssbrev >>

Tips til guidede ture andre oplevelser på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af oplevelser til din ferie i Rom. De har fx. guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Booking.com
Print Friendly, PDF & Email

2 Comments

  1. Nu har jeg lige købt en billet og så kommer det frem efter jeg har betalt, at billetten skal printes, det har jeg ikke mulighed for ;o(

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.