Vi besøgte Cascata delle Marmore ( ca. to timers kørsel nord for Rom) på vores roadtrip i det centrale Italien sommeren 2016. Det var en skøn oplevelse på en varm dag og kan bestemt anbefales, hvis du kommer til regionen Umbrien. Vær opmærksom på at vandfaldet er igang på bestemte tidspunkter – læs nederst i artiklen om alt det praktiske.

Velkommen til Cascata delle marmore
Velkommen til Cascata delle marmore

Vandfaldet har et samlet fald på 165 meter, hvilket gør det til et af de højeste i Europa. Vandfaldet er delt i 3 niveauer. Der er 6 forskellige ruter, som du kan følge rundt om vandfaldet.

De 3 niveauer af vandfaldet
De 3 niveauer af vandfaldet

Historien

Vandfaldet er faktisk menneskeskabt af romerne under konsul M. Curio Dentato. Man ønskede at afvande marskområdet for bedre at kunne dyrke jorden. Det klarede man i det 3. århundrede f. Kr. ved at hugge en kanal gennem klipperne fra floden Velino til dalfloden Nera. Dermed var vandfaldet skabt.

Sidenhen fik vandfaldet stor betydning for industrialiseringen i Terni. Kraften fra vandfaldet bruges til at skabe energi til produktion mv. Man skaber elektricitet ved at lade vandet løbe gennem rør. Senere fandt man så ud af, at der også var penge at tjene på turisterne – derfor er vandfaldet således blevet åbnet på bestemte tidsrum i løbet af dagen, så man tilgodeser begge interesser.

Inde fra skoven
Inde fra skoven

Det anbefales at tage regntøj, eller ihvertfald en regnjakke på, da du kommer meget tæt på vandmasserne på ruten. Solidt fodtøj er også godt at have på, da stien og trapperne rundt på ruten også bliver våde af vandet.

Endnu et motiv inde fra skoven
Smukt syn af faldet inde fra skoven

Alt det praktiske

I sommerperioden er parken typisk åben fra kl. 10-22. I det tidsrum er vandfaldet aktivt på tidspunkterne kl. 11-13, 15-17 og 21-22. Det anbefales, at komme i god tid inden det tidsrum, du ønsker at se vandfaldet, da der kan være lang kø for at købe billet. Desuden oplevede vi, at der ret hurtigt blev fyldt på P-pladserne. Klik på linket herunder og se åbningstider m.m. på det tidspunkt, du ønsker at besøge vandfaldet.

Læs mere inden dit besøg på den officielle side (italiensk): Cascata delle Marmore

Det koster 10 Euro pr. person at komme ind i parken. Børn mellem 6-14 samt personer over 70 år koster 7 Euro. Vær opmærksom på om dit hotel måske kan give dig en voucher, så du får rabat på billetten. Vi boede på et hotel i Montefranco, der ligger tæt ved parken og blev spurgt om vi skulle besøge hvorefter vi fik en voucher, som vi afleverede, da vi købte billetten.

Castata delle Marmore
Vocabolo Cascata
05100 Marmore
Terni

Skriv gerne til Forzaitalia.dk, hvis du har spørgsmål til din tur. Du kan skrive til mig ved at udfylde formularen i højre side eller ved at sende en mail til info(@)forzaitalia.dk.

Følg med på bloggen

Print Friendly, PDF & Email