Her kan du læse legenden om Roms grundlæggelse. Om tvillingerne Romulus og Remus, der blev reddet af ulvinden. Senere dræbte Romulus Remus og grundlagde Rom den 21. april 753 f. Kr., som således er Roms fødselsdag.

Ulvinden med Romulus og Remus
Den capitolinske ulvinde med Romulus og Remus

Tvillingerne blev født af vestalinden Rhea Silva, efter hun var blevet forført af krigsguden Mars. Hun blev straks dømt til døden ved deres fødsel. Vestalinderne skulle nemlig leve deres liv som jomfruer og hvis de ikke overholdt dette, risikerede de at blive begravet levende som straf.

Vestalinderne var unge piger, typisk fra rige familier. Deres opgave var at våge over den evige ild der brændte på altret i Vestatemplet på Forum Romanum.

STOR GUIDE: SÅDAN KOMMER DU RUNDT I ROM

For at rede hendes nyfødte satte Rhea Silva tvillingerne i en kurv ved bredden af floden Tiberen, der løber gennem Rom.

Palatinerhøjen

Kurven endte på Palatinerhøjen, hvor de to spædbørn blev reddet af den capitolinske ulvinde. Senere voksede tvillingerne op hos fårehyrden Faustulus og hans hustru Laurenzia.

En del år senere besluttede brødrene at grundlægge en by på det sted, hvor de var blevet reddet. De kom dog op at skændes om stedet og var uenige om, hvor det præcis var. Remus mente det var på Aventinerhøjen, mens Romulus mente Palatinerhøjen. Det endte med at Romulus dræbte sin bror, og derefter gik igang med at bygge sin by.

LÆS OGSÅ: MINIGUIDE TIL SIENA MED BILLEDER

Efter drabet flygtede Remus’ sønner Senius og Acius nordpå til Toscana, og grundlagde Siena. Legenden fortæller også, at ulvinden flygtede med sønnerne til Siena i det sydlige Toscana. Det skal forklare motiverne rundt i Siena med Ulvinden og brødrene.

Motiv fra rådhuset i Siena
Motiv fra rådhuset i Siena

Det fortælles, at de første mennesker på Palatinerhøjen var primitive hyrde- og bondefolk. De boede i små runde stråhytter og passede dyrene, der græssede i sænkningerne mellem højene. På de andre høje boede andre stammer, men de ophørte med at eksistere som selvstændige stammer for at danne et samlet Rom.

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Tag en slapper – se Rom fra en bus

BIG BUS ROME er en glimrende idé, hvis du ønsker at se byen fra en bus. Mange foretrækker at gøre det den første eller anden dag i byen og så der fra vælge, hvad man vil se nærmere på de næste dage. På den måde kan turen være med til at give et overblik over byen og afstandene mellem seværdighederne.

Selvom jeg har været i Rom mange gange, kan jeg stadig finde på at tage busserne, for jeg oplever altid noget nyt på rundturen samt at jeg får den bonus, at jeg hviler mine ben. Og så kan du jo hoppe af op på busserne, som det passer dig inden for den tid billetten gælder.

(Reklamelink – hvis du klikker på linket og køber din billet gennem BIG BUS ROME, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – billetten bliver ikke dyrere for dig.)

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Få nye oplevelser med i kufferten til Rom – køb mine e-bøger herunder

Transfer fra lufthavnen – køb online og spar >>

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.