Legenden om Romulus og Remus – Rom grundlægges

 

Her kan du læse legenden om Roms grundlæggelse. Om tvillingerne Romulus og Remus, der blev reddet af ulvinden. Senere dræbte Romulus Remus og grundlagde Rom den 21. april 753 f. Kr., som således er Roms fødselsdag.

Ulvinden med Romulus og Remus
Den capitolinske ulvinde med Romulus og Remus

 

Tvillingerne blev født af vestalinden Rhea Silva, efter hun var blevet forført af Mars. De blev straks dømt til døden ved deres fødsel. Derfor satte hun tvillingerne i en kurv ved bredden af floden Tiberen, der løber gennem Rom. Kurven endte på Palatinerhøjen, hvor de 2 spædbørn blev reddet af en den capitolinske ulvinde. Senere voksede tvillingerne op hos fårehyrden Faustulus.

En del år senere besluttede brødrene at grundlægge en by, på det sted hvor de var blevet reddet. De kom dog op at skændes over stedet, og var uenige om hvor det var. Remus mente det var på Aventinerhøjen, mens Romulus mente Palatinerhøjen. Det endte med at Romulus dræbte sin bror, og derefter gik igang med at bygge sin by.

Læs også: Miniguide til Siena med billeder. 

Efter drabet flygtede Remus’ sønner Senius og Acius nordpå til Toscana, og grundlagde Siena. Legenden fortæller også, at ulvinden flygtede med sønnerne til Siena. Det skal forklare motiverne rundt i Siena med Ulvinden og brødrene.

 

Motiv fra rådhuset i Siena
Motiv fra rådhuset i Siena
Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.