| |

Hvor mange dage er nok til et besøg i Rom ?

Det er virkelig et spørgsmål jeg ofte får. Derfor er det på tide, at jeg skriver om det i et blogindlæg.

I blogindlægget vil jeg også komme omkring andre overvejelser, du kan have i forbindelse med en tur til Rom.

Roms historiske centrum er fyldt med en uendelig liste af seværdigheder, museer og spisesteder. Byen har oplevelser til at underholde dig på mange besøg i Den Evige Stad.

Det er ikke tilfældigt, at mange Rom-farende siger, at når først du har besøgt byen én gang, vil du altid vende tilbage på et tidspunkt.

Via del Boschetto i Rom

Uanset hvor lang tid du tilbringer i Den Evige Stad, er det vigtigste at få en god oplevelse. En du ser tilbage på med stor glæde.

MIN ANBEFALING: Du skal have minimum 4 dage i Rom

Hvis du modtager mit nyhedsbrev, har du allerede modtaget min guide til “4 dage i skønne Rom”. På 4 dage bliver du guidet til at opleve alle Roms vigtigste seværdigheder. Hvis du ikke allerede får nyhedsbrevet kan du tilmelde dig herunder – så sender jeg guiden til dig.

Få mit nyhedsbrev herunder – jeg spammer dig ikke 🙂

Hvad er vigtigst for dig?

Det er naturligvis fuldstændig individuelt, hvad der er vigtigst for dig. Nogle vil gerne gå fra seværdighed til seværdighed hele dagen lang uden de store pauser. Andre prioriterer at besøge byen langsommere.

Når jeg taler med læsere på bloggen, anbefaler jeg ofte ikke at ville for meget. Der er en risiko for at dagene kan komme til at føles for hektiske, hvis man vil opleve alle Roms seværdigheder på for kort tid. Dermed kan du komme til at udmatte dig selv og få en følelse af, at du ikke har nydt turen nok.

Via Nazionale – set fra Piazza della Repubblica

Sådan oplever du byen langsom

Mit råd er at opleve byen langsom. Oplev seværdighederne og lad være med at skynde dig videre. Brug fx. Roms mange kirker til at hvile benene og nyde stilheden. Læs mine beskrivelser af nogle af Roms kirker ved at klikke her.

LYST TIL AT LÆSE OM ENDNU FLERE KIRKER: Køb min e-bog om 29 kirker i Rom her

Køb en kop kaffe eller et glas vin på en café på en plads og nyd stemningen. Det er der gode muligheder for på både Piazza del Popolo, Piazza Navona og ikke mindst på markedspladsen Campo de Fiori. Brug endvidere god tid på frokost og aftensmad for at reflektere løbende over dine oplevelser.

Peterspladsen og Peterskirken

Flyveturen fra Danmark til Rom tager omkring 2,5 timer. Efter om du lander i lufthavnen i Ciampino eller Fiumicino tager turen fra lufthavnene typisk 30-45 minutter ind til Roms centrum alt efter transportmiddel og tidspunkt.

LÆS MIN GUIDE: Sådan kommer du fra og til Roms lufthavne

Hvad med transport ?

Bus er som udgangspunkt billigste transportform fra Roms lufthavne. Om det så derfor er den du skal vælge er ikke sikkert. Det kan være mere bekvemmeligt at hoppe ind i en taxa og køre lige til hotellet. Så det kommer også an på både bopæl og hvor mange I er på jeres tur. På mine ture til Rom bor jeg ofte i Monti-området og her er det let at gå til fra Roms hovedbanegård Termini.

Hvis du ønsker at køre med bus, vil jeg anbefale Terravision som jeg kører med hver gang. De kører direkte fra lufthavnene til Roms centrum. Bussen ender lige ved Termini. Du får rabat ved at købe billetten online. Hvis dit fly er forsinket kan du bruge billetten til næste busafgang. Hvis du køber billetter via mit link til Terravision, får jeg en mindre provision, som jeg bruger til at forbedre bloggen. Dit køb bliver ikke dyrere.

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Hvor skal du bo?

Din bopæl under opholdet i Rom kan også have en betydning i din planlægning af turen. Bor du et stykke uden for byen, tager det naturligvis tid at komme tur/retur hver dag. Det kan naturligvis være billigere at bo ude i periferien.

Jeg vil til enhver tid anbefale, at du vælger at bo så centralt som muligt. Fordelen herved er, at du er i byen, når du træder ud på gaden og har ikke så langt til dine oplevelser. Omvendt er det oftest dyrere, jo mere centralt du bor. Så igen her skal du overveje, hvad du prioriterer.

Her finder du overnatningsmuligheder i Rom

Søg efter aktuelle overnatningsmuligheder hos Booking.com herunder. Hvis du booker overnatning via mit link herunder modtager jeg en mindre provision. Dit køb bliver ikke dyrere.

 

En anden overvejelse er rejsetidspunktet. Der er prisforskel på lav- og højsæson. Rom er også oftest virkelig varm i juli og august, så det er ikke de bedste måneder at besøge den italienske hovedstad. Dernæst er der stor forskel på, om du fx. rejser lørdag eller torsdag – her kan prisen på flybilletten være meget forskellig.

Piazza della Rotonda med Pantheon

Hvad skal jeg opleve?

Når du er i Rom første gang, er der naturligvis en lang række seværdigheder, som du gerne vil opleve. De ting man bare skal se. Der er de klassiske seværdigheder som Colosseum, der er hele Italiens bedst besøgte seværdighed. Dernæst følger Peterskirken i Vatikanstaten, Pantheon, Forum Romanum, Trevifontænen og Den Spanske Trappe. Listen kan naturligvis utrolig nemt udbygges.

I Roms historiske centrum ligger de fleste seværdigheder inden for rimelig afstand, så de er overskuelige at besøge. Af netop den årsag kommer du nemt til at gå meget i Rom. Det er blandt andet også derfor, at pauserne er så vigtige.

Fordelen ved at gå er, at du oplever meget mere af byen, end hvis du sidder i metroen, i bus eller sporvogn, selvom det jo selvfølgelig også kan være en form for oplevelse.

En af Roms små charmerende busser

Der er også spændende områder som Trastevere, hvor mange holder af at spise frokost og middag om aftenen i de hyggelige gader. Du kan også besøge det jødiske kvarter bag Teatro Marcello eller eventyrhusene i Coppede-kvarteret. Mit eget favoritområde i Rom er uden tvivl Monti-området, hvor jeg elsker at bo, når jeg besøger byen.

Om at købe billetter

Et godt tip er at bestille billetter, før du besøger seværdighederne. På den måde sparer du tid på billetkøen. Efter corona-pandemien er det mange steder blevet et krav, at du booker på forhånd.

Om at booke billetter til seværdigheder i Rom – læs min guide her

Du behøver ikke nødvendigvis, at booke hjemmefra, det kan også gøres på hotelværelset dagen før. Dog skal du være opmærksom på, at der fortsat er billetter til salg dagen før. Derfor kan det være, at du skal købe billetter allerede inden du kommer til Rom, da billetterne nogle steder er hurtig udsolgt.

Ben Hur og Quo Vadis
Motiv fra filmbyen Cinecitta

Måske du ønsker at booke en guide for at få endnu mere viden om fx. Colosseum, Peterskirken og Vatikanmuseerne. Her vil jeg anbefale Viator, der tilbyder masser af guidede ture på engelsk. Klik på linket og læse mere om deres tilbud i Rom. Hvis du køber via mit link til Viator får jeg en mindre provision, som jeg bruger til at udvikle bloggen. Din tur bliver ikke dyrere.

Udover Roms mange seværdigheder i form af monumenter og attraktioner er det skønt at besøge Roms parker og haver. Det kan være ganske afslappende i de grønne omgivelser. Et godt bud er Villa Borghese, hvor der udover de grønne områder, er masser af andre oplevelser. Du kan også tage i Parco degli Acquedotti og se de gamle akvædukter i de grønne omgivelser.

Akvæduktparken

Der er også masser af muligheder for at tage på dagsture ud af Rom. Hvad med at tage til stranden i Ostia. På vejen derud kan du passende besøge Roms gamle havneby Ostia Antica. Du kan også tage til Castelli Romani og besøge byer som Nemi og pavens feriested i Castel Gandolfo. Lidt længere mod nord i det område ligger vinbyen Frascati. Tivoli er en af mine favoritbyer uden for Rom. Her finder du blandet andet den skønne park Villa D´Este.

Mere end 4 dage i Rom giver naturligvis flere muligheder. Og ikke mindst mere tid til at nyde byen uden stress. Jeg har oftest minimum en uge, når jeg besøger byen. Så er der tid til at opleve og nyde la dolce vita – det søde liv. Mange ønsker også tid til shopping, hvilket jeg har skrevet mere om i to artikler her:

Roms bedste 8 shoppegader – se min guide her

Få tips til butikker – se min store shoppeguide her

Kort sagt er det optimale, at have mere end 4 dage. Det vil jeg klart anbefale for at få mest muligt ud af turen til Rom.

Det firkantede Colosseum i EUR i Rom
Det firkantede Colosseum i EUR-bydelen

Hvis du ønsker endnu flere valgmuligheder til din ferie i Rom, vil jeg anbefale dig at købe min e-bog “50 unikke oplevelser i Rom” – skrevet på baggrund af mere end 20 års besøg i den italienske hovedstad. Her er tale om oplevelser, jeg selv har testet – nogle flere gange og som jeg naturligvis står inde for – læse mere om dem på min webshop.

Jeg har allerede nævnt det i dette indlæg, men sørg for at købe billetter på forhånd. Hvis ikke hjemmefra så dagen før.

Når jeg hjælper læsere her på bloggen kan nogle godt lide at have helt styr på det hjemmefra, mens andre booker fra dag til dag. Så er der plads til at være impulsiv – omvendt kan du risikere at der er udsolgt til den seværdighed du ønsker.

Indgangen til San Callisto Katakomberen

Her til sidst vil jeg berolige dig, hvis du ikke nåede det du ville. Som jeg skrev i starten – et ordsprog siger, at du altid vil vende tilbage til Rom, hvis du først har sagt besøgt byen én gang. Det er vi rigtig mange, der kan skrive under på.

Trods mange besøg i byen kan jeg fortsat sagtens finde nye spændende oplevelser, fordi jeg også lader mig inspirere af andre, både online og gennem bøger.

Jeg håber, at dette blogindlæg er med til at give et overblik over nogle af de overvejelser, der er gode at gøre, for at få den bedste tur til Rom. Skriv endelig til mig via kontaktformularen her i højre side, hvis du har spørgsmål til din tur.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev 6-8 gange om året

Få endnu flere fede oplevelser i Rom – køb mine e-bøger her

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.