Politimand styrer trafikken på Piazza Venezia
| | | |

Kæmpe Guide: her køber du billetter online til seværdigheder i Rom

Nogle har det bedst med at planlægge alt på forhånd. Andre er mere impulsive. Denne guide er tænkt som en del af din planlægning, inden turen går til den italienske hovedstad.

Til nogle seværdigheder er det en klar fordel at købe billetter hjemmefra. Så er du sikker på at få din oplevelse. Til andre kan du købe aftenen inden, mens du sidder på hotelværelset. Det kommer meget an på hvilken oplevelse, der er tale om.

På den måde undgår du for det meste de lange køer. Du sparer også tid og frustrationer over at vente i den romerske varme.

Ender du i de lange menneskekøer, er det en god idé at have noget vand, spise og måske en bog eller en guide til den seværdighed, du skal ind og opleve.

Sådan kommer du til og fra lufthavnene – læs om mulighederne her

Colosseum, Foro Romanum og Palatinerhøjen

Coopculture er en officiel side (engelsk), der udbyder billetter til en lang række seværdigheder og oplevelser i Rom. Du kan også booke oplevelser i en lang række andre byer i støvlelandet.

Når du klikker på linket herover kan du købe billet til Colosseum.

Roms vartegn – alt du skal vide om Colosseum

Billetten gælder også til Foro Romanum og Palatinerhøjen. Disse attraktioner kaldes samlet Parco Archeologico del Colosseo. Billetten gælder 1 adgang til hver af de tre seværdigheder i 24 timer.

Colosseum er Italiens mest besøgte turistattraktion. I perioder kan det være utrolig svært at købe billet på den officielle side. Her skal man være hurtigt ude. Køen ved billetkontoret er ofte meget lang. Et alternativ kan være at købe en guidet tur, hvor kan også kommer hurtigere ind.

Eller overveje om du vil inden for. Colosseums storhed betragtes bedst udefra efter min mening.

Guidede ture gennem Viator

Hvis du ønsker en guidet tur (engelsk) i Colosseum, kan du booke den hos Viator. Her har du også mulighed for at booke en rundtur i de underjordiske gange under Colosseum. Du kan også springe den ofte lange kø over, ved at booke en guidet tur.

Hvis du booker via mit link til Viator modtager jeg en mindre provision, som jeg bruger til at udvikle bloggen for dig, der læser med her.

På Coopculture finder du også billet til Caracallas Termer, Quirinale-paladset og en lang række specialudstillinger.

Gården inde i Quirinale-paladset

Inspiration til din ferie i Rom – køb mine e-bøger

Klik herunder og læs mere om e-bøger, som du modtager straks efter betaling. I bøgerne har jeg skrevet mine bedste råd gennem mange års besøg i Rom – dem vil jeg meget gerne dele med dig 🙂

Vatikanet, Peterskirken og Vatikan Museerne

Viator tilbyder billetter til en lang række spændende oplevelser. Du finder guidede ture på engelsk til fx. Peterskirken og de Vatikanske Museer. Spring køen over og få masser af spændende facts om nogle af Roms absolutte højdepunkter.

Bemærk at du ikke skal have billet for at komme ind i Peterskirken. Den er gratis at besøge (uden guide). Der er entre for at komme op i kuplen. Kirken har åben fra 7 – 18.30 (1. oktober – 31. marts) og 7 – 19 (1. april – 30. september). Læs min egen guide herunder:

Turen op i Peterskirkens kuppel og entré

Hop af og på-busser

Hos Viator kan også købe billet til Hop on/off-turistbusser. Se byens seværdigheder fra en toppen af en bus og hør om dem undervejs via en audioguide.

Du finder også ture, hvis du ønsker en udflugt uden for Rom, fx. til Pompeji og Amalfikysten.

VATIKANET: LÆS MIN GUIDE TIL PETERSPLADSEN OG PETERSKIRKEN

(Reklamelink – hvis du klikker på links og køber din billet gennem Viator, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – billetten bliver ikke dyrere for dig.)

Vatikan Museerne er en fantastisk oplevelse, som jeg virkelig vil anbefale dig. Om det så er det eneste museum, du besøger i Rom.

Via linket herover kan du også købe billet til Vatikan Haverne og andre oplevelser i Vatikanstaten, der kun kan besøges med guide. Du kan også booke en guidet togtur til Pavens sommerresidens i Castel Gandolfo, der ligger i Albanerbjergene syd for Rom.

Det er også i Vatikan Museerne, du finder det berømte Sixtinske Kapel, hvor kardinalerne er lukket inde, når der skal vælges ny pave.

VATIKANET: LÆS OM HØJDEPUNKTERNE I VATIKAN MUSEERNE HER

Når du køber en billet på Vatikanets hjemmeside får du en voucher, som du tager med til Rom. Når du er kommet inden for i Viale Vaticano og passeret security går du til “Cassa Online e Gruppi”. Her får du udleveret selve billetten, som skal valideres ved indgangen til museet.

Peterskirkens kuppel set fra Vatikan Haverne.

Museo Nazionale Romano

Museo Nazionale Romano har adresse flere steder i Rom. De fire museer er Palazzo Massimo, Palazzo Altemps, Crypta Balbi og Diokletians Termer. Billet skal købe inden besøg. Læs mere hos Museo Nazionale Romano. Billet skal købes hos Coopculture, som sælger billetter til mange seværdigheder i Rom.

Musei in Comune Roma

Der findes en lang række museer under Roms kommune, både med entre og gratis oplevelser. På hjemmesiden Musei in Comune Roma får du et overblik over mulighederne.

Time Elevator

Time Elevator er en anderledes måde at opleve Roms historie fra byens grundlæggelse og til i dag. Her er en 3D-biograf med levende stole. Filmen varer 45 min. Klik på linket til Viator og læs mere om denne oplevelse.

(Reklamelink – hvis du klikker på linket og køber din billet gennem Viator, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – billetten bliver ikke dyrere for dig.)

Tag en slapper – se Rom fra en bus

BIG BUS ROME er en glimrende idé, hvis du ønsker at se byen fra en bus. Mange foretrækker at gøre det den første eller anden dag i byen og så der fra vælge, hvad man vil se nærmere på de næste dage. På den måde kan turen være med til at give et overblik over byen og afstandene mellem seværdighederne.

Du sparer 10% hvis du køber billetten online.

Selvom jeg har været i Rom mange gange, kan jeg stadig finde på at tage busserne, for jeg oplever altid noget nyt på rundturen samt at jeg får den bonus, at jeg hviler mine ben. Og så kan du jo hoppe af op på busserne, som det passer dig inden for den tid billetten gælder.

(Reklamelink – hvis du klikker på linket og køber din billet gennem BIG BUS ROME, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – billetten bliver ikke dyrere for dig.)

Big Bus Turistbus ved Termini i Rom

Rabatkort til seværdigheder og offentlig trafik

ROMA PASS er et pas der gælder til seværdigheder samt offentlig trafik i to eller tre dage. Her er der både gratis adgang og rabat på billetter.

Klik på linket og læs videre, hvor jeg beskriver ROMA PASS.

Palazzo Quirinale

Du har mulighed for at booke en guidet tur inden for murene i præsidentens flotte palads på toppen af Quirinalehøjen.

GUIDE: LÆS MIN GUIDE OM PALAZZO QUIRINALE INDEN DU BOOKER

Vær opmærksom på at turen kun foretages på italiensk med italiensk guide, men derfor er det alligevel en spændende oplevelse at komme inden for i det historiske palads, der har fungeret som sæde for paver, konger og nu den siddende italienske præsident. Klik på linket til Palazzo Quirinale, hvor du kan læse mere og booke tid.

Piazza Quirinale – her bor Italiens præsident

Har du brug for litteratur inden din ferie i Rom eller Italien ?

Saxo er danmarks største online boghandel, der har et enormt udvalg af bøger om Rom og Italien. Hvis du vil læse om Rom inden din ferie, vil jeg anbefale, at du klikker på linket for at se, om du finder inspiration hos Saxo. (Reklamelink – hvis du køber vi mit link, får jeg en lille provision, som jeg bruger til at udvikle bloggen til gavn for dig som læser med.)

Roms Google

060608 er en simpel hjemmeside, hvor du kan søge på alt om Rom. Søg. fx. på en seværdighed og bliv guidet videre til seværdighedens egen hjemmeside, hvor du kan læse mere om booking mv.

Sådan kommer du rundt i Rom

Der er flere valgmuligheder i den offentlige transport, når du skal rundt i Rom. Mange har erfaret, at man nemt kommer til at gå rigtig meget i Rom. Det kan dog blive aktuelt med noget transport, hvis du fx. skal over en længere distance. Herunder kan du læse min guide om mulighederne.

GUIDE: Sådan bruger du den offentlige transport i Rom

Nu vi er ved transport, får jeg ofte spørgsmål om hvordan man kommer fra Roms lufthavne og indtil byen. Der er forskellige muligheder, alt efter om du lander i Fiumicino eller Ciampino. Klik på linket herunder for at læse mere.

GUIDE: Sådan kommer du fra og til Roms lufthavne

Har du købt din flybillet og overnatning i Rom ?

Der er findes et større udvalg af søgemaskiner. To af mine favoritter er momondo og Booking.com.

Hos både momondo og Booking.com kan du søge på flybillet, hotel og leje af bil, hvis du har brug for det på din ferie.

(Reklamelink – hvis du klikker på link til momondo og Booking.com og handler der, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – din pris bliver ikke dyrere.)

Mangler du svar på spørgsmål inden din ferie ?

Jeg håber, at du finder inspiration til planlægningen af din ferie i Rom. Hvis du har brug for hjælp til for eksempel af finde ud af, hvor du finder billet til en bestemt oplevelse, er du altid velkommen til at skrive til mig, info(@)forzaitalia.dk

Har du styr på transfer fra lufthavnen ?

Har du styr på, hvordan du kommer ind til Rom ude fra lufthavnene ? Her vil jeg anbefale Terravision, der kører både til Ciampino og Fiumicino. Klik på billedet herunder og køb din billet. Hvis du køber via linket modtager jeg en mindre provision, som jeg bruger til at udvikle bloggen. Tak. 

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her

50 unikke oplevelser – køb min e-bog om Rom

Efter mange års besøg i Rom valgte jeg i 2020 at skrive “50 unikke oplevelser i Rom”. E-bogen (PDF) består af 50 fortællinger med oplevelser, du kan tage ud og se i den italienske hovedstad. Til hver oplevelse er knyttet et billede. I varegalleriet kan du se et eksempel på en historie. E-bogen koster 125 kr.

Oplevelserne i e-bogen fylder ikke nødvendigvis på TOP 10-listen over seværdigheder i Rom. Bogen er derfor primært tiltænkt dig, der allerede har besøgt Rom. Med disse oplevelser følger du ikke bare i fodsporene på alle andre turister.

Klik på billedet herunder for at læse mere. Der kan du også købe e-bogen.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

6 Comments

 1. Hej forza

  Måske i kan hjælpe os i den vilde jungle af billetter til seværdigheder i Rom ….hvor skal man købe billetter , hvilke billetter ?…eksempel colleseum …der e omkring en milliard forskellige billetter de fleste med guide, det gider vi ikke, og med hvilke billetter kan man se både den øverste del og arenaen ..UDEN GUIDE

  Nu har vi rejst i mange dele af verden og Rom er med afstand den mest indviklede by at kæbe billede i, bare det at finde en officiel hjemmeside for de forskellige attraktioner er nærmest umuligt

  Håber i kan hjælpe vi er interreseret i colleseum og det sixtinske kapel

  Michael

  1. Ciao Michael

   Tak for din kommentar. Jeg er enig med dig i, at det kan være en jungle.

   Coop Culture er en officiel side til mange oplevelser i Rom. Jeg indsætter link til at booke til Colosseum uden guide, OBS på at man skal vælge dag og tidspunkt i processen: https://ecm.coopculture.it/index.php?option=com_snapp&view=products&catalogid=ADAE8874-AE4B-55B9-02FB-0167A81C0247&snappTemplate=template3&lang=en

   Billet til De Vatikanske Museer og Det Sixtinske Kapel købes på den officielle side her: https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=gototipovisitapertag&tag=museibigliettiingresso&weblang=EN

   Jeg håber, at I kan bruge de to links og få et bedre overblik. Begge steder er det en rigtig god ide, at booke inden, da der kan være virkelig lang kø. Skriv gerne igen, ellers rigtig god tur til Rom.

   Vh.
   Henrik
   ForzaItalia.dk

   1. hej Henrik,

    tusind tak for de to link, det er super, er biletterne til Colosseum med adgang til arenaen eller er det kun til de øverste etager ?

    Michael

 2. Hej, vi tager til Rom på torsdag og vi bl.a. besøge Vatikanmuseerne, Er det også en god ide at købe spirng-køen-over-billetter i februar, eller kan vi ligeså godt spare de penge?
  Mvh Karen

  1. Ciao Karen

   Tak for din besked. Jeg vil anbefale, at købe billetten online hjemmefra. Der er to køer, uden og med billet. Hvis I har billet på forhånd, undgår I risikoen for at stå i kø i virkelig lang tid. Omvendt skal I vælge dag og tidspunkt, når I booker hjemmefra. Så der ryger måske lidt fleksibilitet, så det er meget op til, hvordan man ønsker det.
   Her er link til det officielle billetkontor: https://biglietteriamusei.vatican.va/musei/tickets/do?action=booking&codiceTipoVisita=26&step=2
   Skriv gerne igen, hvis der er flere spørgsmål, eller rigtig god tur på torsdag.

   Vh.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.