Guide til køb af billetter online til seværdigheder i Rom

Nogle har det bedst med at planlægge alt på forhånd. Andre er mere impulsive. Denne guide er tænkt som en del af din planlægning inden turen går til den italienske hovedstad.

Det er en fordel at købe billetter hjemmefra til seværdigheder i Rom. Ihvertfald til bestemte oplevelser. På den måde undgår du de lange køer. Du sparer også tid og frustrationer over at vente i den romerske varme.

Hvis du planlægger besøg i Colosseum og Vatikan Museerne, vil jeg især anbefale dig at købe billet hjemmefra. Her kan virkelig være lang kø.

Ender du i de lange menneskekøer, er det en god idé at have noget vand, spise og måske en bog eller en guide til den seværdighed, du skal ind og opleve.

Colosseum, Foro Romanum og Palatinerhøjen

Coopculture er en officiel side (engelsk), der udbyder billetter til en lang række seværdigheder og oplevelser i Rom. Og en lang række andre byer i støvlelandet. Du kan booke billet til Colosseum. Billetten gælder også til Foro Romanum og Palatinerhøjen. Du kan købe en billet til en eller to dage. Billetten gælder 1 adgang til hver af de tre seværdigheder.

På Coopculture finder du også billet til Caracallas Termer, Quirinale-paladset og en lang række specialudstillinger.

Vatikanet, Peterskirken og Vatikan Museerne

Viator tilbyder billetter til en lang række spændende oplevelser. Du finder guidede ture på engelsk til fx. Peterskirken og de Vatikanske Museer. Spring køen over og få masser af spændende facts om nogle af Roms absolutte højdepunkter.

Bemærk at du ikke skal have billet for at komme ind i Peterskirken. Den er gratis at besøge (uden guide). Der er entre for at komme op i kuplen. Kirken har åben fra 7 – 18.30 (1. oktober – 31. marts) og 7 – 19 (1. april – 30. september).

Hos Viator kan også købe billet til Hop on/off-turistbusser. Se byens seværdigheder fra en toppen af en bus og hør om dem undervejs via en audioguide.

Du finder også ture, hvis du ønsker en udflugt uden for Rom, fx. til Pompeji og Amalfikysten.

VATIKANET: LÆS MIN GUIDE TIL PETERSPLADSEN OG PETERSKIRKEN

(Reklamelink – hvis du klikker på links og køber din billet gennem Viator, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – billetten bliver ikke dyrere for dig.)

Vatikan Museerne er en fantastisk oplevelse, som jeg virkelig vil anbefale dig. Om det så er det eneste museum, du besøger i Rom.

Via linket herover kan du også købe billet til Vatikan Haverne og andre oplevelser i Vatikanstaten, der kun kan besøges med guide. Du kan også booke en guidet togtur til Pavens sommerresidens i Castel Gandolfo, der ligger i Albanerbjergene syd for Rom.

Det er også i Vatikan Museerne, du finder det berømte Sixtinske Kapel, hvor kardinalerne er lukket inde, når der skal vælges ny pave.

VATIKANET: LÆS OM HØJDEPUNKTERNE I VATIKAN MUSEERNE HER

Når du køber en billet på Vatikanets hjemmeside får du en voucher, som du tager med til Rom. Når du er kommet inden for i Viale Vaticano og passeret security går du til “Cassa Online e Gruppi”. Her får du udleveret selve billetten, som skal valideres ved indgangen til museet.

Peterskirkens kuppel set fra Vatikan Haverne.

Time Elevator

Time Elevator er en anderledes måde at opleve Roms historie fra byens grundlæggelse og til i dag. Her er en 3D-biograf med levende stole. Filmen varer 45 min. Klik på linket til Viator og læs mere om denne oplevelse.

(Reklamelink – hvis du klikker på linket og køber din billet gennem Viator, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – billetten bliver ikke dyrere for dig.)

Tag en slapper – se Rom fra en bus

BIG BUS ROME er en glimrende idé, hvis du ønsker at se byen fra en bus. Mange foretrækker at gøre det den første eller anden dag i byen og så der fra vælge, hvad man vil se nærmere på de næste dage. På den måde kan turen være med til at give et overblik over byen og afstandene mellem seværdighederne.

Selvom jeg har været i Rom mange gange, kan jeg stadig finde på at tage busserne, for jeg oplever altid noget nyt på rundturen samt at jeg får den bonus, at jeg hviler mine ben. Og så kan du jo hoppe af op på busserne, som det passer dig inden for den tid billetten gælder.

(Reklamelink – hvis du klikker på linket og køber din billet gennem BIG BUS ROME, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – billetten bliver ikke dyrere for dig.)

Big Bus Turistbus ved Termini i Rom

Rabatkort til seværdigheder og offentlig trafik

ROMA PASS er et pas der gælder til seværdigheder samt offentlig trafik i to eller tre dage. Her er der både gratis adgang og rabat på billetter.

Klik på linket og læs videre, hvor jeg beskriver ROMA PASS.

Palazzo Quirinale

Du har mulighed for at booke en guidet tur inden for murene i præsidentens flotte palads på toppen af Quirinalehøjen.

GUIDE: LÆS MIN GUIDE OM PALAZZO QUIRINALE INDEN DU BOOKER

Vær opmærksom på at turen kun foretages på italiensk med italiensk guide, men derfor er det alligevel en spændende oplevelse at komme inden for i det historiske palads, der har fungeret som sæde for paver, konger og nu den siddende italienske præsident. Klik på linket til Palazzo Quirinale, hvor du kan læse mere og booke tid.

Piazza Quirinale – her bor Italiens præsident

Har du brug for litteratur inden din ferie i Rom eller Italien ?

Saxo er danmarks største online boghandel, der har et enormt udvalg af bøger om Rom og Italien. Hvis du vil læse om Rom inden din ferie, vil jeg anbefale, at du klikker på linket for at se, om du finder inspiration hos Saxo. (Reklamelink – hvis du køber vi mit link, får jeg en lille provision, som jeg bruger til at udvikle bloggen til gavn for dig som læser med.)

Roms Google

060608 er en simpel hjemmeside, hvor du kan søge på alt om Rom. Søg. fx. på en seværdighed og bliv guidet videre til seværdighedens egen hjemmeside, hvor du kan læse mere om booking mv.

Sådan kommer du rundt i Rom

Der er flere valgmuligheder i den offentlige transport, når du skal rundt i Rom. Mange har erfaret, at man nemt kommer til at gå rigtig meget i Rom. Det kan dog blive aktuelt med noget transport, hvis du fx. skal over en længere distance. Herunder kan du læse min guide om mulighederne.

GUIDE: Sådan bruger du den offentlige transport i Rom

Nu vi er ved transport, får jeg ofte spørgsmål om hvordan man kommer fra Roms lufthavne og indtil byen. Der er forskellige muligheder, alt efter om du lander i Fiumicino eller Ciampino. Klik på linket herunder for at læse mere.

GUIDE: Sådan kommer du fra og til Roms lufthavne

Har du købt din flybillet og overnatning i Rom ?

Der er findes et større udvalg af søgemaskiner. To af mine favoritter er momondo og Booking.com.

Hos både momondo og Booking.com kan du søge på flybillet, hotel og leje af bil, hvis du har brug for det på din ferie.

(Reklamelink – hvis du klikker på link til momondo og Booking.com og handler der, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – din pris bliver ikke dyrere.)

Mangler du fortsat svar på spørgsmål inden din ferie ?

Jeg håber, at du finder inspiration til planlægningen af din ferie i Rom. Hvis du mangler svar, er du altid velkommen til at skrive til mig, info(@)forzaitalia.dk

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.