|

Guide: Hvor skal jeg bo i Rom ?

Et af de første spørgsmål der melder sig inden turen til Rom – hvor skal vi bo ? Yderst relevant spørgsmål. Derfor dette blogindlæg, hvor jeg vil skrive om de overvejelser, du kan have.

Hvad er vigtigt for dig?

Skal vi bo centralt og tæt ved de store seværdigheder til en dyrere leje eller bo længere ude med længere transporttid (som også koster), men til en billigere leje.

Via del Boschetto i Rom

Om booking af seværdigheder og oplevelser i Rom – læs mine råd her

I mine første år i Rom boede jeg lidt nord for Roms hovedbanegård Termini i Via Calatafimi. På første tur i 1999 anede jeg intet om hvor hvad lå i forhold til noget andet. Jeg blev dog så gode venner med familien på hotellet, at jeg endte med at bo hos dem i en del år – alene på grund af relationen. Hotellet var virkelig ikke noget at skrive om. Området omkring Termini er absolut ikke det hyggeligste sidst på aftenen. Jeg har dog aldrig følt mig utryg i området.

Hvor mange dage skal vi være i Rom? – læs mine overvejelser her

Populære områder i Rom

Som tiden er gået har jeg lært byen virkelig godt at kende. Da familien så solgte hotellet var jeg hurtig til at kigge i retningen af Monti-området, som jeg altid har været særlig begejstret for. Her er for mig noget af det ægte Rom. Både at slentre rundt og spise i. Området er også den første og ældste af Roms rioni. Jeg er kæmpe fan :-).

Skat i Rom – læs om turistskat når du overnatter på hotel o. lign

Et andet populært område er Trastevere, der ligger øst for floden Tiberen i den sydlige del af Roms historiske centrum. Her er masser af hyggelige gader og mange muligheder for at finde en restaurant til en hyggelig aften.

Området fra Piazza Navona, Pantheon og ned til Campo de Fiori er det meste centrale i Roms historiske centrum. Her er det meste inden for fornuftig gåafstand, også Vatikanstaten og Colosseum. Her er priserne så også naturligt højere end i områderne længere ude.

Piazza Benedetto Brin Garbatella Roma
Piazza Benedetto Brin i Garbatella i Roms sydlige del

I guiden herunder kan du let søge på lejemål i Roms historiske centrum. Ved at trække rundt på billedet kan du flytte det, i den retning du ønsker.Booking.com

Inspiration til guidede ture og andre oplevelser i Rom ved Viator

Jeg har affiliate-aftale med Booking.com og Viator. Det betyder, at jeg får en mindre provision, hvis du køber din overnatning gennem mit link. Ellers har jeg ingen relation med disse virksomheder. Provisionen bruger jeg til at gøre denne Rom-blog bedre til gavn for dig, der læser med. Dit køb bliver ikke dyrere af den grund.

Skriv til mig i kontaktformularen, hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål til overnatning.

Mere Rom i din indbakke – få mit nyhedsbrev >>

Input til din Rom-tur – køb mine e-bøger på mere end 100 A4-sider i begge bøger >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.