Nordøst for Roms centrum ligger et helt specielt kvarter. Coppedè-kvarteret, der blev opført i perioden efter 1. verdenskrig. Området ligger ved Viale Regina Margherita, bag ved argentinernes kirke.

Her venter dig en speciel og sjov oplevelse, hvis du vælger at bruge noget tid på at udforske de sjove bygninger – uden for den klassiske turistvej. Unægtelig en anden stil end den fascistiske med sine firkantede bygninger i beton og marmor, der er opført i samme periode.

Indgangen til kvarteret går under portalen med smedejernslysekronen i Via Dora.

Manden bag – Gino Coppedè

Arkitekten Gino Coppedé blev født i Firenze den 26. september 1866. Han var i lære hos den portugisiske arkitekt Alfredo D’Andrade, hvis hovedfocus var at restaurere gamle bygninger.

Senere blev han i 1891 professor inden for arkitektonisk design på akademi i Firenze.

Under projektet i Rom var han også involveret i opførelsen af byggerier andre steder, bla. i Messina på Sicilien. Han designede også Palazzo Galli i Napoli i 1920.

Coppedés hovedværk er uden tvivl det romerske forstadskvarter i den nordlige bydel, der naturligt bærer hans efternavn.

Coppedé døde den 20. september 1927 og ligger begravet i et familiegravsted i sin fødeby i Toscana.

Kvarterets centrum med Fontana delle Rane

Fontænen herover er også tegnet af Coppedé – med klar inspiration fra skildpadde-fontænen inde på Piazza Mattei. I Coppedés udgave er det dog små og store frøer, der kravler op i bassinet. Lige bag ved ses en af de allermest populære og fantastiske bygninger, Villino delle Fate. Synet giver associationer til en toscansk landvilla.

Områdets historie

Efter pavestatens fald og Roms nye status som hovedstad i det forenede Italien, opstod der efter 1870 et stor behov for nye boliger samt bygninger til administration. Dette byggeboom kan fx. ses i området omkring byens hovedbanegård Termini – faktisk blev selve banegården også renoveret i årene efter 1870. Det kan også ses ved Via Nazionale, som løber fra Piazza della Repubblica, tæt ved Termini.

Fontana delle Rane i forgrunden for endnu en af Coppedés kreative bygninger, Palazzo del Ragno

Coppedè-kvarteret – gaderne

Piazza Mincio er områdets centrum. I gaderne omkring, Via Dora, Via Arno, Via Brenta, Via Tanaro, Via Aterno, Via Ombrone, Via Olona og Via Serchio finder du eksempler på Coppèdes imponerende fantasi. Dengang fandt mange hans kreativitet en skændsel for området – i dag er området attraktivt og villaerne sælges for skyhøje priser.

Spektakulære motiver på villaerne

Sådan kommer du dertil

Din destination hedder Piazza Buenos Aires på Viale Regina Margherita. Hertil kan du tage sporvogn eller bus;

Sporvogn nr. 3 kører bl.a. fra Stazione Trastevere, Colosseum og Porta Maggiore.

SÅDAN KOMMER DU RUNDT I ROM: Guide til den offentlige trafik i den Italienske hovedstad.

Bus nr. 63 og 83 kører bl.a. fra Piazza Venezia og Piazza Barberini.
Bus nr. 92 kører fra hovedbanegården TERMINI.

Endnu et eksempel på Coppedés huse

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Få endnu flere unikke oplevelser i Rom – køb mine e-bøger her >>

Artikler om andre områder i Rom

Garbatella – kom med på 4 timers guidet tur

EUR – stærkt præget fra fascisttiden

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email