På en tur til Rom ønsker mange at tage en udflugt ud af den italienske hovedstad. Jeg får ofte spørgsmål om, hvordan jeg kommer fra Rom til en anden by i området.

I guiden herunder gennemgår jeg mulighederne med offentlige transportmidler til en række byer. Du er meget velkommen til at skrive, hvis du har oplevet en smartere måde at tage turen på.

Lige nu kan du læse om Frascati, Tivoli, Lido Ostia, Ostia Antica, Civitavecchia, lufthavnene i Fiumicino og Ciampino samt Milano og Napoli. Siden bliver løbende udbygget. Skriv til mig hvis du har en destination. der mangler på listen.

FRASCATI

Vinbyen Frascati ligger ca. 30 kilometer sydøst for Rom. Der kører direkte regionaltog fra hovedbanegården Roma Termini. Turen tager en halv time og koster godt 2 euro. Billetten kan købes online eller i automaterne på Termini. Søg på Trenitalia.it – siden er også på engelsk.

BOOKE HJEMMEFRA ELLER VENTE ?: Læs min guide til at booke billetter til oplevelser i Rom.

TIVOLI

Udover at Tivoli er ganske hyggelig med dens små gader, findes her tre attraktioner, der er værd at tage turen efter.

Hovedattraktionen er Villa D’Este og den skønne park, der ligger ret centralt i byen. Her er mange skønne oaser i det grønne og ikke mindst flere hundrede fontæner med masser af vand – et rigtigt åndehul. Parken og villaen er på Unescos verdensarvsliste. Entré.

Parken Parco Villa Gregoriana ligger i byens nordlige udkant. Højdepunktet her er det store vandfald fra Aniene-floden. Entré.

Hadrians Villa ligger ca. 5 km. fra byens i den syd-vestlige del. Kejser Hadrian var kejser i Romerriget og brugte stedet som sin og efterfølgende kejseres sommerresidens. Udgravningerne dækker et område på omkring 40 hektar. Det samlede område er på omkring 120 hektar. Området er også på Unescos verdensarvsliste. Entré

Der kører direkte regionaltog fra Roma Termini og Roma Tiburtina. Turen tager godt en halv time fra Termini og godt en time fra Tiburtina.

Toget stopper på Stazione di Tivoli. Herfra tager det 15-20 minutter at gå til Villa D’Este, mens det tager 10-15 minutter at gå til Parco Villa Gregoriana. Du kan søge på tog via link til Trenitalia.

Der kører lokale busser fra det centrale Tivoli til Hadrians Villa. Der kører også busser fra metrostationen Ponte Mammolo (linie B) i Rom. Den betjenes af de blå cotral-busser. Turen tager op mod en time alt efter tidspunkt. Køb billet på stationen.

Det er muligt at købe guidede ture til seværdighederne i Tivoli. Hvis du køber via dette link, får jeg en lille provision, som jeg bruger til at forbedre bloggen. Din tur bliver ikke dyrere.

Motiv fra Villa D’Este i Tivoli

LIDO OSTIA OG OSTIA ANTICA

Roms antikke havneby Ostia Antica ligger på togstrækningen mellem Rom og stranden i Ostia.

Du kommer til Ostia fra stationen Porta San Paolo, der er forbundet og ligger ved siden af metrostationen Piramide (linie B).

Turen til Lido Ostia tager ca. 40 minutter. Du kan bruge de samme billetter som du køber til bus, metro og sporvogn.

Hele ruten har 13 stop, heriblandt Stazione Ostia Antica. Herfra går du over gangbroen, der fører over Via del Mare, videre af Via della Stazione di Ostia Antica til du kommer til T-krydset ved Via degli Scavi. Indgangen ligger lige til venstre.

Køb en guidet tur og få det fulde udbytte af et besøg i Ostia Antica. Hvis du køber via dette link, får jeg en mindre provision. Din tur bliver ikke dyrere.

CIVITAVECCHIA

Byen der ligger ud til Tyrrhenske Hav ca. 75 kilometer nordvest for Rom er “Port of Rome” – Roms havneby. Alle de største krydstogtskibe har start og slut her. Nogle ligger også til her nogle dage, så gæsterne har mulighed for at besøge Roms seværdigheder.

På hjemmesiden herunder kan du læse om transportmuligheder. Her anbefales at tage taxa, der skal bookes på forhånd. Turen tager 1 time og 20 minutter til til Roms centrum. Alternativt er der mulighed for at tage toget fra stationen fra i Civitavecchia. Herfra er der adgang til de store banegårde i Rom.

Læs mere på havnebyens side: Civitavecchia Port of Rome.

FIUMICINO

Roms store lufthavn, Leonardo da Vinci ligger sydvest for Den Evige Stad ud mod Det Tyrrhenske Hav. Herfra er der flere transportmuligheder. Du kan læse om alle mulighederne i min guide til transport fra lufthavnen.

Den billigste transportform fra Fiumicino til Roms centrum er at tage en bus. Her kan jeg anbefale Terravision, som jeg selv har brugt i mange år.

Hvis du køber via dette link til Terravision, får jeg en lille provision. Din pris er billigere, hvis du køber online.

CIAMPINO

Lufthavnen i Ciampino ligger sydvest for Rom. Den er noget mindre end Leonardo da Vinci. Derfor er der også knap så mange transportmuligheder ind til Rom. Du kan læse endnu mere i min guide fra og til lufthavnen i Ciampino.

Den billigste transportform fra Ciampino til Roms centrum er at tage en bus. Her kan jeg anbefale Terravision, som jeg selv har brugt i mange år.

Hvis du køber via dette link til Terravision, får jeg en lille provision. Din pris er billigere, hvis du køber online.

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

MILANO

Du kan komme direkte og uden skifte fra Roma Termini til Milano Centrale på omkring 3 timer med de såkaldte “frecciarossa” højhastighedstog. Du kan søge på tider hos Trenitalia.it. Prisen er i underkanten af 100 euro. Der er mange daglige afgange begge veje.

Læs om oplevelser i min miniguide til modebyen i Lombardiet.

Aftenmotiv fra Piazza Duomo

NAPOLI

Napoli kan nåes med de hurtigste tog på omkring 1 time og 15 minutter. Det kører fra Roma Termini direkte til Napoli Centrale. Du kan søge tider på Trenitalia.it. Der er mange afgange hver dag.

Regionen Campania hvor Napoli er hovedby bugner af spændende oplevelser.

Du kan købe billetter til guidede ture i Napoli, Vesuv og Pompeji, ved at klikke på dette link. Hvis du køber via linket modtager jeg en mindre provision. Prisen bliver ikke dyrere for dig.

Gade i Napoli

Skriv til mig på info(@)forzaitalia.dk hvis du har forslag til andre destinationer på denne liste.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Få nye oplevelser i Rom – køb mine e-bøger her

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email