| | | | | | | |

Status på Covid-19 i Rom og Italien

Her kan du læse min nye tråd om status på Covid-19 / coronavirus i støvlelandet fra april 2021. Hvis du ønsker at læse historikken tilbage fra starten af pandemien, kan klikke her.

24. december 2021 – ny opdatering fra Udenrigsministeriets rejsevejledning

Der vil fra i dag den 24. december 2021 blive udført COVID-19 test på tilfældigt udvalgte rejsende ved ankomst til Italien. Kontrollen finder sted i italienske bådehavne, lufthavne og ved grænsen. Der er både tale om kviktest og PCR-test. Rejsende, som tester positiv, vil komme i karantæne i minimum 10 dage på et COVID-hotel for egen regning. Du kan læse om de gældende indrejseregler til Italien på ambassaden i Roms hjemmeside.

15. december – opdatering fra Udenrigsministeriets rejsevejledning

Fra i morgen den 16. december til og med den 31. januar 2022 skal alle indrejsende fra seks år kunne fremvise både indrejseformular (Passenger Locator Form), negativt testresultat (også tidligere smittede) og dokumentation for enten færdigvaccination eller tidligere smitte ved indrejse til Italien.

Personer, som ikke er vaccinerede eller tidligere smittede, skal i fem dages isolation efter indrejse, som kan afsluttes med en negativ test. Børn under 18 er undtaget fra isolation, hvis de rejser med vaccinerede eller tidligere smittede forældre. Du kan læse mere om indrejsereglerne for Italien på ambassaden i Rom’s hjemmeside: https://bit.ly/3E1WZWW Ved behov for rådgivning kan du kontakte Udenrigsministeriets Borgerservice 24/7 på bbb@um.dk eller +45 33921112.

10. oktober – hele Italien fortsat i grøn zone

Efter denne uges opdatering fra Udenrigsministeriet er hele støvlelandet i grøn zone – præcis som i de seneste uger.

En demonstration mod “green pas” førte lørdag aften til dramatiske scener i Roms gader. Demonstrationen, der var iscenesat af Forza Nouva og dets leder Giuliano Castellino, tog sit udgangspunkt på Piazza del Popolo, hvor op mod 10.000 mennesker var samlede. 38 mennesker blev sårede i sammenstød mellem politi og demonstranter, mens 12 blev anholdt. Demonstranter brød efterfølgende ind hos CGIL (Italiens 3. største handelsunion) og smadrede kontorer. Scener der mindede en del om et lignende indtog i Washington.

Demonstrationen er adresseret til ny lovgivning der siger, at alle fra den 15. oktober skal vise “green pas” for at møde ind på arbejde, både i det offentlige og private. Hvis ikke, bliver man hjemsendt uden løn. Green pas svarer til coronapas i Danmark.

Covid 19 pandemi i Rom

18. september – Campania med Napoli i grøn zone

Efter ugens opdatering fra Udenrigsministeriet er den syditalienske region Campania igen i grøn zone. Det er her Napoli er hovedby. Øvrige regioner i grøn er Lazio, Piemonte, Aostadalen, Lombardiet, Abruzzo, Molise, Puglien, Trento. Øvrige italienske regioner er i gul zone. Næsten 70% af den italienske befolkning er færdigvaccineret.

Skal du til Rom i efteråret ? – få tips til din tur i mine e-bøger her

11. september – Lazio med Rom igen i grøn zone

Efter denne uges opdatering fra Udenrigsministeriet er Lazio tilbage i grøn zone. Øvrige regioner i grøn er Piemonte, Aostadalen, Lombardiet, Abruzzo, Molise, Puglien, Trento. Øvrige regioner er i gul zone.

4. september – Bolzano bliver også gul zone

Disse områder er i grøn zone: Piemonte, Aostadalen, Lombardiet, Abruzzo, Molise, Puglien, Trento og Friuli-Venezia Giulia. Øvrige regioner i Italien er nu i gul zone i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

28. august – Ligurien og Campania fra grøn til gul

I den seneste opdatering fra Udenrigsministeriet er de to regioner Ligurien og Campania gået fra grøn til gul zone. Dermed er følgende 8 italienske regioner nu i grøn: Piemonte, Aostadalen, Lombardiet, Abruzzo, Molise, Puglien, Bolzano, Trento og Friuli-Venezia Giulia. De øvrige 12 regioner er i gul zone. Således udviklingen siden den 26. juni, hvor hele Italien var grøn zone ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning.

21. august – ingen ændringer siden sidste uge fra Udenrigsministeriet

Der er ikke sket ændringer i Udenrigsministeriets rejsevejledning fra sidste uge. Dermed er det de samme regler der gælder rejsende til Italien. Se opslaget herunder fra den 13. august.

13. august – Rom går fra grøn til gul zone fra lørdag kl. 16

Udenrigsministeriets rejsevejledning ændres fra i morgen kl. 16. Disse regioner er fortsat grønne, mens resten nu er gule zoner: Piemonte, Aostadalen, Ligurien, Lombardiet, Abruzzo, Molise, Campania, Puglien, Bolzano, Trento og Friuli-Venezia Giulia.

Rom der ligger i Lazio-regionen er således en af de regioner, der går i gul zone fra lørdag.

Ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside gælder følgende ved hjemkomst fra et gult område: “Ved hjemkomst fra gule lande er der for rejsende, som ikke er færdigvaccinerede eller tidligere smittede, krav om at få foretaget en test efter indrejse. Rejsende opfordres kraftigt til at tage en PCR i stedet for en kviktest ved indrejse for at styrke smitteopsporingen med deltavarianten i Danmark. Børn under 16 år er undtaget kravet om test. Børn fra og med 16 år til og med 17 år er undtaget kravet om test, hvis de rejser med en færdigvaccineret eller tidligere smittet forælder.”

Næsten 60 % af den italienske befolkning er nu færdigvaccinerede mod Covid-19. Godt 64 % har modtaget første stik.

6. august – Sardinien går fra grøn til gul zone fra lørdag kl. 16

Ud fra den seneste rejsevejledning fra Udenrigsministeriet ændres den italienske ø Sardinien fra grøn til gul zone. I øvrigt som den eneste italienske region. De øvrige er fortsatte grønne. I

5. august – coronapas indføres i Italien fra den 6. august

Fra fredag den 6. august indføres det såkaldte “Green Pass” i støvlelandet. Det er et Covid-19 certifikat, som vi kender det i Danmark. Passet skal bruges, når man ønsker at spise inden for på en restaurant. Det kræves dermed ikke ved spisning uden for – på samme måde som i Danmark. Det er også obligatorisk for at få adgang til museer, biografer, teatre, forlystelsesparker mv. Der er ikke krav om at vise passet i den offentlige trafik.

Børn under 12 år er fritaget. Hvis du skal på ferie i Italien kan du bruge Coronas-appen, hvor du kan vælge EU-udgaven af passet.

56 % af den italienske befolkning er nu færdigvaccinerede mod Covid-19. Godt 62 % har modtaget første stik.

13. juli – Status på Covid-19

41 % af den italienske befolkning er nu færdigvaccinerede mod Covid-19. Godt 57 % har modtaget første stik. Alle italiens regioner er fortsat i hvid zone med meget få restriktioner. De andre farver er gul, orange og rød. Det er den måde, man har valgt at lave restriktionerne i støvlelandet.

Udenrigsministeriets rejsevejledning er også fortsat i grøn. I Italien er der naturligvis også fokus på delta-varianten, som desværre også har indfundet sig der. Som i Danmark ses der også i Italien en tendens til en stigning. Corriere della Sera skriver, at myndighederne specielt er bekymrede for smitte i forbindelse med de mange fejringer af europamesterskabet rundt i Italien.

26. juni – Udenrigsministeriet – hele Italien er nu grøn

Fra lørdag er hele Italien nu grøn ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning. Dermed skifter Italien fra gul til grøn.

Fra mandag den 28. juni er det ikke længere et krav at bære mundbind uden for. Således meddeler den italienske sundhedsminister Roberto Speranza. Fortsat krav inden for og i den offentlige transport og anbefales stærkt, når man er sammen med syge og udsatte mennesker.

29% af den italienske befolkning er nu færdigvaccinerede mod Covid-19. Godt 53% har modtaget første stik. Siden pandemiens start har 4,2 millioner været smittede med Covid-19, mens 127.418 italienere har mistet livet af Covid-19.

20. juni – alle italienske regioner i hvid zone – på nær Aosta

Fra i morgen mandag den 21. juni er stort set hele Italien i hvid zone. Det betyder meget få restriktioner tilbage. Fri bevægelighed mellem regionerne. Restauranter og barer er åbne, både ude og inde uden tidsbegrænsning. Der skal bæres mundbind, når man bevæger sig rundt inde. Diskoteker er ikke åbne, men det ventes at de bliver det i løbet af juli, muligvis med krav om visning af coronapas.

17. juni – Italiens epicenter er coronafri for første gang siden februar 2020

Den 16. juni 2021 er en historisk dag i Codogno, en lille by i regionen Lombardiet i det nordlige Italien. Ingen positive coronatests de sidste 24 timer. Den lille by i provinsen Lodi var her man fandt de først tilfælde af coronavirus i Italien.

Byens borgmester Francesco Passerini udtaler: “det er en drøm, som vi har ventet på i næsten 16 måneder”.

Det var byens hospital der vagte international opsigt, da man den 21. februar 2020 kunne berette om “Patient 1”, Mattia Maestri, der havde fået coronavirus.

15. juni – næsten 50% italienere har fået første stik

Vaccinationerne skrider frem i Italien. I dag har 14.330.185 italienere nu fået andet stik og dermed færdigvaccinerede Det svarer til 24,18% af befolkningen. 28.563.470 har fået det første stik – det er næsten 50% af befolkningen.

Ingen af de italienske regioner er længere i rød zone med de skrappeste restriktioner. 8 regioner er i gul zone, mens resten er i hvid zone med de færreste restriktioner. Det er Piemonte (Torino), Ligurien, Lombardiet (Milano), Trentino, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna (Bologna), Umbrien, Abruzzo, Lazio (Rom), Molise, Puglia og Sardinien.

5. juni – hele Italien er nu gul ifølge rejsevejledningen

Fra lørdag kl. 16 er hele Italien nu i gul zone ud fra tallene fra Statens Seruminstitut. Hvis du skal rejse til Italien kan du læse mere her.

Næsten 13 millioner italienere er nu færdigvaccinerede mens næsten 26 millioner har modtaget første stik.

29. maj – 7 italienske regioner er nu gule

Siden sidste uges opgørelse af Udenrigsministeriets rejsevejledning er Ligurien, Abruzzo, Veneto og Umbrien også blevet gule. For at et land eller region kategoriseres som gul kræves, at der er under 50 smittede pr. 100.000 indbyggere. Af andre interessante regioner, der fortsat er i orange finder vi Lazio (Rom) 63,0, Sicilien 70,2, Toscana (Firenze) 81,0, Piemonte (Torino) 72,2 og Campania (Napoli) 96,8.

Næsten 12 millioner italienere er nu færdigvaccinerede mens godt 22 millioner har modtaget første stik

21. maj – 3 italienske regioner ændrer status fra rød til gul

Fra lørdag kl. 16 ændrer Friuli-Venezia Giulia, Molise og Sardinien status til gul i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Friuli-Venezia Giulia regionen ligger i det nordøstlige hjørne af landet ud mod Adriaterhavet. Hovedbyen er Trieste. Molise er den næstmindste region i Italien efter Aosta. Regionen befinder sig længere nede af kysten ud mod Adriaterhavet i det centrale Italien. Den lille region er opdelt i to provinser med hver sin hovedby. De to er Campobasso og Isernia. Sardien ligger syd for den spanske ø Korsika. Hovedbyen på Sardinien er Cagliari.

17. maj – halvering af indlæggelser på en måned

Smittetallene fortsætter ned i Italien. Den seneste uge er der sket et fald på 27,8% ifølge avisen La Repubblica. Her hæfter man sig ved, at tallene ikke har været så lave siden oktober. I de sidste tre uger er der set fald i alle italiens 20 regioner fra nord til syd. Den seneste måned er antallet af indlæggelser halveret. 124.156 italienere er øde siden pandemiens start.

Den igangsatte genåbningsplan har således heller ikke medført en stigning. Tre regioner er nu i hvid zone, som er den zone med færreste restriktioner. De er Friuli, Sardinien og Molise. Tre øvrige regioner er tæt på – de er Ligurien, Veneto og Abruzzo.

8.627.856 er nu færdigvaccinerede mens næsten 19 millioner har fået første stik i Italien.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her

27. april – dagens tal fra støvlelandet

Det seneste døgn er 10.404 italienere fundet smittede med coronavirus. I går var tallet 8444. Til gengæld er dagens tal fundet ud af 302.734 tests mod 145.819 tests mandag. 2748 mennesker er i øjeblikket indlagt på intensiv. Næsten 4 millioner italienere har været smittede siden pandemiens indtog og snart 120.000 mennesker er døde med coronavirus. Således skriver avisen La Repubblica.

5.403.068 italienere er nu færdigvaccineret – det svarer til 9,06% af befolkningen.

24. april – fra mandag kommer der mere gang i Italien.

Det meste af Italien vil fra mandag være i gul zone. Det betyder, at mange restriktioner lempes. Regeringen har fremlagt en køreplan, der gælder fra 26. april til den 31. juli.

Fra 26. april er det tilladt for barer og restauranter at servere uden for. Indendørs er fortsat ikke muligt. Biografer og teatre må have 50% kapacitet, dog max. 500 personer. Museer er også åbne. Der er fri bevægelighed mellem de gule regioner. Hvis man skal ind i en region, der er rød eller orange, skal man bevise at man er vaccineret eller er blevet testet negativ inden for 48 timer. Al udendørs sport er også tilladt fra den 26. april.

Fra den 1. juni bliver det muligt med servering inden for hos barer og restauranter. Dog kun indtil kl. 18. Senere vil der blive åbnet for større udstillinger og messer.

16. april – status på vaccinationer i Italien

4.273.147 italienere er nu færdigvaccinerede. Det svarer til 7,16% af befolkningen. 10.103.853 mennesker har fået første stik. Det svarer til 16,94 % af befolkningen. I dag blev hele 347.279 italienere vaccineret – det er rekord på én dag. Aktuelt går der en større genåbning i gang i støvlelandet fra den 26. april.

12. april – San Marino indkøber Sputnik-vaccine fra Rusland

Den lille republik der ligger i Norditalien mellem regionerne Emilia-Romagna og Marche syd for Venedig, forventer at åbne meget op i løbet af april måned. Det sker takket være Sputnik-vaccinen fra Rusland. San Marino er ikke medlem af EU gennem Italien og er derfor ikke sikret den vej. San Marino har derfor vendt sig mod plan B og Rusland. De to lande deler ret tætte bånd, da mere end 100.000 russiske turister besøger den lille stat på et normalt år. San Marino forventer at alle ca. 34.000 borgere er vaccineret senest ved udgangen af maj 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.