| | | | | | | |

Status på Covid-19 i Rom og Italien

Her kan du læse min nye tråd om status på Covid-19 / coronavirus i støvlelandet fra april 2021. Hvis du ønsker at læse historikken tilbage fra starten af pandemien, kan klikke her.

13. juli – Status på Covid-19

41 % af den italienske befolkning er nu færdigvaccinerede mod Covid-19. Godt 57 % har modtaget første stik. Alle italiens regioner er fortsat i hvid zone med meget få restriktioner. De andre farver er gul, orange og rød. Det er den måde, man har valgt at lave restriktionerne i støvlelandet.

Udenrigsministeriets rejsevejledning er også fortsat i grøn. I Italien er der naturligvis også fokus på delta-varianten, som desværre også har indfundet sig der. Som i Danmark ses der også i Italien en tendens til en stigning. Corriere della Sera skriver, at myndighederne specielt er bekymrede for smitte i forbindelse med de mange fejringer af europamesterskabet rundt i Italien.

26. juni – Udenrigsministeriet – hele Italien er nu grøn

Fra lørdag er hele Italien nu grøn ifølge Udenrigsministeriets rejsevejledning. Dermed skifter Italien fra gul til grøn.

Fra mandag den 28. juni er det ikke længere et krav at bære mundbind uden for. Således meddeler den italienske sundhedsminister Roberto Speranza. Fortsat krav inden for og i den offentlige transport og anbefales stærkt, når man er sammen med syge og udsatte mennesker.

29% af den italienske befolkning er nu færdigvaccinerede mod Covid-19. Godt 53% har modtaget første stik. Siden pandemiens start har 4,2 millioner været smittede med Covid-19, mens 127.418 italienere har mistet livet af Covid-19.

Skal du til Rom ? – køb min e-bog her og få idéer til dit besøg

20. juni – alle italienske regioner i hvid zone – på nær Aosta

Fra i morgen mandag den 21. juni er stort set hele Italien i hvid zone. Det betyder meget få restriktioner tilbage. Fri bevægelighed mellem regionerne. Restauranter og barer er åbne, både ude og inde uden tidsbegrænsning. Der skal bæres mundbind, når man bevæger sig rundt inde. Diskoteker er ikke åbne, men det ventes at de bliver det i løbet af juli, muligvis med krav om visning af coronapas.

17. juni – Italiens epicenter er coronafri for første gang siden februar 2020

Den 16. juni 2021 er en historisk dag i Codogno, en lille by i regionen Lombardiet i det nordlige Italien. Ingen positive coronatests de sidste 24 timer. Den lille by i provinsen Lodi var her man fandt de først tilfælde af coronavirus i Italien.

Byens borgmester Francesco Passerini udtaler: “det er en drøm, som vi har ventet på i næsten 16 måneder”.

Det var byens hospital der vagte international opsigt, da man den 21. februar 2020 kunne berette om “Patient 1”, Mattia Maestri, der havde fået coronavirus.

15. juni – næsten 50% italienere har fået første stik

Vaccinationerne skrider frem i Italien. I dag har 14.330.185 italienere nu fået andet stik og dermed færdigvaccinerede Det svarer til 24,18% af befolkningen. 28.563.470 har fået det første stik – det er næsten 50% af befolkningen.

Ingen af de italienske regioner er længere i rød zone med de skrappeste restriktioner. 8 regioner er i gul zone, mens resten er i hvid zone med de færreste restriktioner. Det er Piemonte (Torino), Ligurien, Lombardiet (Milano), Trentino, Veneto, Friuli Venezia Giulia, Emilia Romagna (Bologna), Umbrien, Abruzzo, Lazio (Rom), Molise, Puglia og Sardinien.

5. juni – hele Italien er nu gul ifølge rejsevejledningen

Fra lørdag kl. 16 er hele Italien nu i gul zone ud fra tallene fra Statens Seruminstitut. Hvis du skal rejse til Italien kan du læse mere her.

Næsten 13 millioner italienere er nu færdigvaccinerede mens næsten 26 millioner har modtaget første stik.

29. maj – 7 italienske regioner er nu gule

Siden sidste uges opgørelse af Udenrigsministeriets rejsevejledning er Ligurien, Abruzzo, Veneto og Umbrien også blevet gule. For at et land eller region kategoriseres som gul kræves, at der er under 50 smittede pr. 100.000 indbyggere. Af andre interessante regioner, der fortsat er i orange finder vi Lazio (Rom) 63,0, Sicilien 70,2, Toscana (Firenze) 81,0, Piemonte (Torino) 72,2 og Campania (Napoli) 96,8.

Næsten 12 millioner italienere er nu færdigvaccinerede mens godt 22 millioner har modtaget første stik

21. maj – 3 italienske regioner ændrer status fra rød til gul

Fra lørdag kl. 16 ændrer Friuli-Venezia Giulia, Molise og Sardinien status til gul i Udenrigsministeriets rejsevejledning.

Friuli-Venezia Giulia regionen ligger i det nordøstlige hjørne af landet ud mod Adriaterhavet. Hovedbyen er Trieste. Molise er den næstmindste region i Italien efter Aosta. Regionen befinder sig længere nede af kysten ud mod Adriaterhavet i det centrale Italien. Den lille region er opdelt i to provinser med hver sin hovedby. De to er Campobasso og Isernia. Sardien ligger syd for den spanske ø Korsika. Hovedbyen på Sardinien er Cagliari.

17. maj – halvering af indlæggelser på en måned

Smittetallene fortsætter ned i Italien. Den seneste uge er der sket et fald på 27,8% ifølge avisen La Repubblica. Her hæfter man sig ved, at tallene ikke har været så lave siden oktober. I de sidste tre uger er der set fald i alle italiens 20 regioner fra nord til syd. Den seneste måned er antallet af indlæggelser halveret. 124.156 italienere er øde siden pandemiens start.

Den igangsatte genåbningsplan har således heller ikke medført en stigning. Tre regioner er nu i hvid zone, som er den zone med færreste restriktioner. De er Friuli, Sardinien og Molise. Tre øvrige regioner er tæt på – de er Ligurien, Veneto og Abruzzo.

8.627.856 er nu færdigvaccinerede mens næsten 19 millioner har fået første stik i Italien.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her

27. april – dagens tal fra støvlelandet

Det seneste døgn er 10.404 italienere fundet smittede med coronavirus. I går var tallet 8444. Til gengæld er dagens tal fundet ud af 302.734 tests mod 145.819 tests mandag. 2748 mennesker er i øjeblikket indlagt på intensiv. Næsten 4 millioner italienere har været smittede siden pandemiens indtog og snart 120.000 mennesker er døde med coronavirus. Således skriver avisen La Repubblica.

5.403.068 italienere er nu færdigvaccineret – det svarer til 9,06% af befolkningen.

24. april – fra mandag kommer der mere gang i Italien.

Det meste af Italien vil fra mandag være i gul zone. Det betyder, at mange restriktioner lempes. Regeringen har fremlagt en køreplan, der gælder fra 26. april til den 31. juli.

Fra 26. april er det tilladt for barer og restauranter at servere uden for. Indendørs er fortsat ikke muligt. Biografer og teatre må have 50% kapacitet, dog max. 500 personer. Museer er også åbne. Der er fri bevægelighed mellem de gule regioner. Hvis man skal ind i en region, der er rød eller orange, skal man bevise at man er vaccineret eller er blevet testet negativ inden for 48 timer. Al udendørs sport er også tilladt fra den 26. april.

Fra den 1. juni bliver det muligt med servering inden for hos barer og restauranter. Dog kun indtil kl. 18. Senere vil der blive åbnet for større udstillinger og messer.

16. april – status på vaccinationer i Italien

4.273.147 italienere er nu færdigvaccinerede. Det svarer til 7,16% af befolkningen. 10.103.853 mennesker har fået første stik. Det svarer til 16,94 % af befolkningen. I dag blev hele 347.279 italienere vaccineret – det er rekord på én dag. Aktuelt går der en større genåbning i gang i støvlelandet fra den 26. april.

12. april – San Marino indkøber Sputnik-vaccine fra Rusland

Den lille republik der ligger i Norditalien mellem regionerne Emilia-Romagna og Marche syd for Venedig, forventer at åbne meget op i løbet af april måned. Det sker takket være Sputnik-vaccinen fra Rusland. San Marino er ikke medlem af EU gennem Italien og er derfor ikke sikret den vej. San Marino har derfor vendt sig mod plan B og Rusland. De to lande deler ret tætte bånd, da mere end 100.000 russiske turister besøger den lille stat på et normalt år. San Marino forventer at alle ca. 34.000 borgere er vaccineret senest ved udgangen af maj 2021.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.