Om regionen
Kuperede Marche ligger centralt i Italien. Regionen ligger langs Adriaterhavet mod Øst. Her er en 173 km. lang kyststrækning, hvor en stor del er egnet til badning.

I syd grænser regionen til Abruzzo. I vest mod Umbria og Toscana og mod nord Emilia Romagna. Regionen har ca. 1,5 millioner indbyggere.

Hovedstaden
Hovedbyen i Marche er Ancona. Byen der har ca. 100.000 indbyggere, er en af de større havnebyer ud mod Adriaterhavet. Herfra er bl.a. færgeforbindelse til Kroatien og Grækenland. Der er ca. 300 km. fra Ancona til Rom og Firenze.

Byer i regionen
Urbino er en anden interessant by i regionen. Byen er den kendte maler Rafaellos fødeby. Han var sammen med bl.a. Michelangelo med til at udsmykke Vatikanet i Rom. Byen ligger ca. 100 km. nordvest for Ancona og har ca. 15.000 indbyggere. Den ligger på en bakketop i ca. 500 meters højde. Byen er på UNESCO’s verdensarvsliste.

Mere viden
Du kan læse mere om Marche, ved at klikke på regionens officielle hjemmeside. Læs mere om jordskælvet i regionen i efteråret 2016.

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.