Om regionen
Molise ligger lige syd for Abruzzo, som den tidligere var en del af. 

Mod syd grænser Molise op til Campania og Puglia. Mod vest grænser regionen op til Lazio.

Molise er den yngste region i Italien, siden etableringen i 1963.

Den er også den næst-mindste region efter Valle d’Aosta i Norditalien. Denne bjergrige region er ukendt for de fleste, hvilket nok skyldes at den ikke har seværdigheder, som mange af de andre regioner.

Hovedstaden
Campobasso er hovedstad i Molise. Byen har ca. 50.000 indbyggere. Byens historiske centrum domineres af Monforte-slottet fra 1400-tallet, der er byens største attraktion. Her er byen oprindelig grundlagt.

Her i byen ligger også regionens universitet. Byens Katedral Chiesa della Santissima Trinità – Den Hellige Treenigheds Kirke blev bygget i 1504. Den blev ødelagt af et jordskælv i 1805 og genopbygget i 1829.

Campobasso var kampplads under anden verdenskrig. I to måneder i 1943 forårsagede hårde kampe mellem de tyske og canadiske tropper store skader på byen. Mange offentlige bygninger og byens rådhus. Byen blev kendt som Canada Town eller Maple Leaf City.

Mere viden
Officiel hjemmeside til Comune di Campobasso
Hjemmeside for regionen, Regione Molise

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.