Om regionen
Molise ligger lige syd for Abruzzo, som den tidligere var en del af. I syd grænser Molise op til Campania og Puglia. Mod vest grænser regionen op til Lazio. Molise er den yngste region i Italien, siden etableringen i 1963. Den er også den næst-mindste region efter Valle d’Aosta i Norditalien. Denne bjergrige region er ukendt for de fleste, hvilket nok skyldes at den ikke har seværdigheder, som mange af de andre regioner.

Hovedstaden
Campobasso er hovedstad i Molise. Byen har ca. 50.000 indbyggere. Byens historiske centrum domineres af Monforte-slottet fra 1400-tallet.

Byer i regionen
Termoli, der ligger i den nord-østlige del helt ud til Adriaterhavet er regionens største ferie- og strandområde. Byen har ca. 33.000 indbyggere. Turisme er den primære drivkraft for byen, der også huser et universitet.

Isernia er regionens 3. største by med sine godt 22.000 indbyggere. Byen ligger på siden af en bakke i den vestlige del af Molise, midt i Appenninerne.

Mere viden
Officiel hjemmeside til Comune di Campobasso
Hjemmeside for regionen, Regione Molise

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.