Om regionen
Campania grænser op til Lazio og Molise mod nord. Mod øst ligger Puglia og Basilicata. Mod vest ligger regionen ud til Tyrrhenske Hav, der er en del af Middelhavet.

Regionen der har næsten 6 mio. indbyggere, er igen opdelt i 5 provinser, Napoli, Salerno, Caserta, Avellino og Benevento.

Piazza del Plebiscito med Basilica di San Francesco di Paola ii Napoli
Piazza del Plebiscito med Basilica di San Francesco di Paola i Napoli

Regionen har hele 6 seværdigheder på UNESCO’s liste over bevaringsværdige steder, mere end nogen anden Italiensk region.

Se hele listen: Alle italiens 58 steder på Unescos liste

Hovedstaden
Napoli er regionens hovedstad. Byen ligger i den vestlige del af regionen, i den nordlige del af Napolibugten. Det historiske centrum er på UNESCO’s liste. Her bor næsten 1 million mennesker og er den tredje mest befolkede by i Italien efter Rom og Milano.

SKAL DU TIL NAPOLI ? Læs miniguide til byen her

Byer i regionen
Syd for Napoli ligger Pompeji, som blev ødelagt og begravet efter et udbrud fra vulkanen Vesuv i år 79. I dag er udgravet ca. 3/4-dele af byen. Pompei kom i 1997 på UNESCO’s liste over bevaringsværdige steder. Læs mere om byen ved at klikke på linket herover.

Vulkanen Vesuv og Parco Nazionale del Vesuvio findes lige øst for Napoli. Det er en stor oplevelse at gå op til kraterkanten.

LÆS OGSÅ: Miniguide til Vesuv

I Napoli-bugten ligger de 3 smukke øer Capri, Ischia og Procida.

Amalfikysten er en verdensberømt kyststrækning på den sydlige del af Sorrento-halvøen. Her finder vi også byer som Amalfi, Positano og Salerno. Sorrento ligger på den nordvestlige del af halvøen. Byen har ca. 17.000 indbyggere.

Mere viden
Turist i Campania : InCampania

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.