Om regionen
Ferieøen er Middelhavets næststørste ø. Sicilien er den største. Sardinien ligger lige syd for den franske ø Korsika i det Tyrrhenske Hav. Der er bådforbindelse fra byen Olbia til Civitavecchia nordvest for Rom.

Bjergområdet Gennargentu med Punta La Marmora er den højeste top på øen, med sine 1834 meter. Nationalparken findes samme sted, på på den østlige del af øen.

Øen er inddelt i 8 mindre provinser. Der bor ca. 1,7 millioner mennesker på øen.

Hovedstaden
Havnebyen Cagliari med ca. 150.000 indbyggere er hovedstad for regionen. Byen ligger på den sydlige spids af øen og er kendetegnet ved at være opført på 7 høje, på samme måde som Rom.

Byer i regionen

Olbia er den 4. største by på Sardinien med mere end 55.000 indbyggere. Fra havnebyen tager det ca. 5½ time at komme til det italienske fastland med hurtig-færge.

Alghero, der populært kaldes det lille Barcelona, ligger på vestkysten. Godt 20 % af byens indbyggere taler fortsat catalansk. Det er en hyggelig by med klassiske små gyder med små specialbutikker.


Mere viden

Sardegna Turismo – regionens officielle hjemmeside
Guides til Cagliari
Parco Nazionale

Du kan læse endnu mere om Sardien i denne rejseartikel, som jeg har skrevet til Travelmarket.dk.

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.