|

Udsigt til sne i Rom den 5. august

Sådan var det ihvertfald i år 352 ifølge legenden.

Hvert år den 5. august fejres “La Madonna della Neve” i en af mine favoritkirker i Rom, Basilica Santa Maria Maggiore. Klik på linket og læs mere om kirken, der er begyndt at sælge is, der refererer til miraklet.

Begivenheden om “Fruen af sneen” markeres med at genskabe miraklet om sne på stedet den 5. august.

LÆS OGSÅ: Besøg denne kirke og vind i lotto

Miraklet – sne i Rom i august

Ifølge legenden ønskede Giovanni og hans hustru i 500-tallet, at donere deres ejendele til kirken og bad om Guds vejledning. Om natten mellem den 4. og 5. august i år 352 viste Jomfru Marie sig for dem i et syn og forkyndte, at der hvor der indtraf et mirakel, skulle de bygge en ny kirke.

Guidet tur og pavelig IS i Santa Maria Maggiore

Som sådan en legende må fortsætte, faldt sneen mirakuløst over Esquilin-højen i Rom, en af Roms 7 høje. Giovanni gik derfor til Pave Liberius for at fortælle historien, hvortil Paven måtte erkende, at han havde haft nøjagtigt samme syn.

Således legenden, der også fortæller, at Paven tegnede kirkens form der hvor sneen lå og som så kom til at danne den form kirken har.

Motiv fra den 5. august 2015
Motiv fra den 5. august 2015

KIRKE I FLERE LAG: Læs beskrivelsen af San Clemente

Selvom der i dag intet belæg er for historien, fejres “La Madonna della Neve” fortsat hvert år med et lysshow, typisk mellem 21 og midnat. Og hvide rosenblade daler ned fra indersiden af kuplen inde i kirken under fejringen af miraklet.

Santa Maria Maggiore er en kirke, som jeg vil anbefale dig at besøge på din tur til Rom. Du kan læse endnu mere om kirken ved at klikke her.

Kirken er en af de 4 største romersk-katolske kirker i Rom, der har en hellig dør “Porta Santa“, som Paven åbner ved Jubelårets indtræden. De 3 andre er Roms biskopkirke San Giovanni in Laterano, San Paolo fuori le mura og naturligvis Peterskirken. Ved afslutningen af Jubelåret mures dørene til igen.

På Vatikanets hjemmeside kan du komme virtuelt i Santa Maria Maggiore. Klik på linket og styr kameraet fra den vinkel du ønsker at se kirken.

Smukt aftenmotiv af Santa Maria Maggiore

Har du læst mine guides til Rom ?

Transport til og fra Roms lufthavne

Sådan kommer du rundt i Rom

8 skønne shoppegader i Rom

Vatikanet og Peterskirken

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Få endnu flere unikke oplevelser i Rom – køb mine e-bøger her >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.