Om regionen
Ligurien ligger syd for regionen Piemonte lige ud til Middelhavet. Det er den Italienske riviera med masser af badebyer. Ligurien er den tredje mindste af Italiens 20 regioner.

Regionen består af 4 provinser og 234 kommuner. De 4 provinser er Genova, Imperia, La Spezia og Savona. Der bor godt 1,5 millioner mennesker i området, herfra godt en tredjedel i Genova. Regionen ligger i et meget bjergrigt område med både Alperne og Appenninerne.

Hovedstaden
Regionens hovedby er havnebyen Genova, der er Italiens største af slagsen. Byen ligger centralt i regionen og her bor ca. 600.000 mennesker. Det er Italiens 6. største by, målt på indbyggertal. Byen huser også fodboldklubben Genoa, der er Italiens ældste.

Genova har tidligere arrangeret større begivenheder, Expo i 1992, det kontroversielle G8-topmøde i 2001 og i 2004 var byen europæisk kulturhovedstad.

Andre byer i regionen
Portofino, der ligger ca. 35 km. fra Genova er kendt som paradis for sejlere og flere filmscener er optaget her, senest Martin Scorseses film, The Wolf of Wall Street.

Sydvest i regionen ligger Sanremo, som primært er kendt for 2 ting. Det store cykelløb Milano – Sanremo, der startede tilbage i 1937. Rolf Sørensen har den bedste danske placering i løbet, med hans 2. plads i 1991.

Det andet kendetegn ved byen er den store sangfestival, der finder sted hvert år. Der er ca. 55.000 indbyggere i kommunen.

I den helt modsatte ende af Ligurien, i den sydøstlige del og med kort vej til Toscana finder vi havnebyen La Spezia, som er hovedby i provinsen af samme navn.

Længst mod sydøst i provinsen La Spezia finder vi Parco delle Cinque Terre. Det er en nationalpark, der er at finde på Unescos verdensarvliste.

Mere viden
Genovas officielle hjemmeside
Visit Riviera dei Fiori

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Print Friendly, PDF & Email