Om regionen

Abruzzo ligger lige i hjertet af Italien ud til Adriaterhavet. Øst for Abruzzo ligger Lazio med den Italienske hovedstad som hovedby. Mod nord grænser Abruzzo op til Marche og i syd mod Molise.

Regionen med sine godt 1,3 millioner indbyggere er et oplagt mål for naturoplevelser, da op til 30% af området er under naturbeskyttende lovgivning. Her findes ikke mindre end fire store naturreservater – tre af dem er opgraderet til nationalparker.

Den imponerende San Giustino katedral i Chieti
Den imponerende San Giustino katedral i Chieti

De 4 parker:

Parco Nazionale d’Abruzzo er Italiens ældste nationalpark fra 1922. Den dækker et areal på 40.000 ha. og er beliggende i det sydvestlige hjørne af Abruzzo. Den højeste bjergtop i parken er Monte Petroso (2247 meter) – 12. højeste tinde i Abruzzo.

Parco Nazionale della Majella dækker et areal på 74.000 ha.

Parco Nazionale del Gran Sasso d’Italia e Monti della Laga fra 1993 dækker et areal på 203.000 ha og er klart den største nationalpark i regionen. Samtidig ligger også her den højeste bjergtinde, Corno Grande (2912 meter).

Parco Naturale Regionale Sirente Velino fra 1989 dækker et areal på 50.250 ha og ligger mod vest mod regionen Lazio.

Hovedstaden
Regionens hovedby hedder L’Aquila og har ca. 70.000 indbyggere. Middelalderbyen ligger i den midt-vestlige del af Abruzzo. Den 6. april 2009 blev området her hårdt ramt af et jordskælv. Det kostede mere end 300 mennesker livet, mere end 1500 sårede og mange tusinde skulle evakueres. Skælvet medførte endvidere alvorlige skader på historiske bygninger.

Byer i regionen
Chieti ligger stik øst for L’Aquila, ikke langt fra Adriaterhavets sandstrande. Byen der har godt 50.000 indbyggere, er en af Italiens ældste byer. Byen er opdelt i 2 – den gamle og charmerende bydel på toppen af bakken samt den nyere bydel i dalen.

Regionens største by er havne- og universitetsbyen Pescara, der ligger helt ud til Adriaterhavet. Pescara har ca. 120.000 indbyggere. Herfra er der bl.a. færgeafgang til Kroatien. En af Italiens største forfattere Gabriele D’Annunzio er født her. Hans barndomshjem fungerer i dag som museum og han har også lagt navn til universitetet.

Ponte del Mare - broen over kanalen i Pescara.
Ponte del Mare – broen over kanalen i Pescara.

Mere viden
Regionens officielle hjemmeside

Del din viden
Har du et godt kendskab til regionen ? Del din viden med andre fans af Italien. Skriv til os på Info(@)ForzaItalia(.)dk eller skriv herunder.

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.