| | | | |

Opdatering på Coronavirus i Rom og Italien

Her finder du en tidslinie for corona og Covid-19 i Rom og Italien fra pandemiens start og frem til udgangen af marts 2021.

Fra april 2021 starter jeg et nyt blogindlæg med opdateringer. Klik på linket herunder.

SÅDAN GÅR UDVIKLINGEN MED CORONA OG VACCINATIONER I ROM OG ITALIEN

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Savner du Rom ? Køb mine e-bøger og drøm dig tilbage

30. marts – 3 mio. italienere er nu færdigvaccinerede

Tirsdag blev den italienske premierminister Mario Draghi vaccineret med første dosis af AstraZeneca. Det skete sammen med hans hustru Maria. RAI News beretter, at Draghi ikke mærkede nogle bivirkninger og kunne fortsætte direkte på arbejde i Palazzo Chigi. Tirsdag kom det frem , at der nu er vaccineret mere end 3 mio. italienere.

18. marts 2020 – nationaldag i Italien til minde om ofrene for corona

Den italienske premierminister Mario Draghi besøgte torsdag Bergamo i anledningen af den nye nationaldag i støvlelandet. Bergamo var det sted i Italien, der var hårdest ramt af den første bølge af coronavirus. Mange husker nok billederne af militære lastbiler, der fragtede kister ud af byen. Draghi lagde en laurbærkrans på byens kirkegård til minde om de mange ofre. Han besøgte også Parco Martin Lutero alla Trucca. Parken i Bergamo ligger tæt ved Papa Giovanni XXIII-hospitalet. Her indviede premierministeren et mindesmærke til ære for ofrene.

12. marts – tredje bølge på vej i Italien

Fredag udtalte den nye italienske premierminister Mario Draghi, at en tredje bølge af corona er på vej. Det kommer til at medføre restriktioner i støvlelandet.

Fra mandag den 15. marts og 15 dage frem er der rød zone i en lang række regioner: Emilia Romagna, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Lombardiet, Marche, Piemonte, Puglia, Veneto og provinsen Treno. Campania og Molise er allerede i rød zone. Alle øvrige er i orange zone. For regionerne i rød zone betyder det bl.a. at skoler og restauranter er lukkede, mens skolerne og restauranterne må holde åbne til kl. 18 i orange zone. I påsketiden ventes yderligere restriktioner.

9. marts – Mattarella bliver vaccineret

Vaccine er et vigtigt redskab i kampen mod coronavirus. Onsdag blev den italienske præsident Sergio Mattarella vaccineret på Roms Spallanzani-hospital i Monteverde-området. Mattarella der fylder 80 år den 23. juli blev vaccineret med Moderna-vaccinen.

8. marts – Italien runder trist milepæl under corona-pandemien

Tirsdag havde en af italiens største aviser La Repubblica et sort billede af en hvid graf med teksten 100.000 øverst på deres hjemmeside. Teksten fortæller, at Italien runder 100.000 indbyggere der er døde, efter at have været smittet med coronavirus.

Avisen har fokus på, at der er tale om mennesker – slægtninge og venner, naboer og kollegaer – de mennesker vi møder, når vi forlader huset, er i bussen og går i skole. Hvert et ansigt der er faldet i krig mod virus, er et stykke af vores land. Hver person har forskellige navne, oprindelse, tro, køn og farve, men har samme tilhørsforhold til det nationale samfund.

4. marts – status på Rom og Italien

1.517.624 italienere har nu fået anden dose af vaccinen mod corona. Således skriver det italienske nyhedsbureau ANSA torsdag. 4.841.993 har modtaget første stik. I Rom og Italien er der i øjeblikket tendens til en stigning i antallet af smittede. Det seneste døgn er 339.635 blevet testede og heraf var 20.884 mennesker smittede. Inden for få dage ventes Italien at runde 100.000 døde af eller med corona siden pandemiens start.

I Rom og hele provinsens 395 postkontorer er der blevet installeret termoscanner, hvor kunder skal tjekke deres temperatur. Viser måleren over 37,5 grader er der ingen adgang.

30. januar – kun 5 italienske regioner i rød zone fra på mandag

Smittetallene falder i støvlelandet. Fra på mandag er kun fem italienske regioner i rød zone. Det er Umbrien, Puglia, Sardinien, Sicilien og Sydtyrol. Resten er dermed i gul zone. Det betyder, at man få flytte sig frit inden for regionen fra kl. 05 – 22. Fra kl. 22 er der fortsat udgangsforbud. Barer og restauranter holder åbne til kl. 18. Fra 18 – 22 er det også muligt med take-away. Forretninger holder åbne. Dog er der begrænsninger for butikker, der ikke er dagligvarebutikker. Musser og kultursteder holder primært åbne fra mandag til fredag.

9. januar – Italien runder en halv million vaccinerede

Helt præcis er der i dag vaccineret 512.824 italienere ud over hele støvlelandets 20 regioner siden starten den 27. december 2020. Top 5 regioner med flest vaccinerede er Emilia-Romagna, Lazio, Veneto, Sicilien og Campania. Næsten 80.000 italienere har mistet livet siden pandemiens start.

27. december – sygeplejerske modtager den første vaccine i Rom

3. juledag 2020 er en historisk dag. De første vacciner i kampen mod corona ruller ud over hele Europa. På Spallanzani-hospitalet i Rom modtog sygeplejersken Claudia Alivernini den første vaccine i morges kl. 7.20. 130 personer vil blive vaccineret på Spallanzani iløbet af dagen. Vacciner er fordelt over hele Italien, hvor de første vil få den i løbet af dagen.

“Denne dato bliver husket for evigt. Vi starter med sundhedsmedarbejdere og de mest sårbare og senere resten af befolkningen for at besejre den virus definitivt”, udtaler italiens premierminister Giuseppe Conte på Twitter.

Også den italienske sundhedsminister Roberto Speranza udtaler sig. “Det er en dag vi har ventet på. Lyset er på vej, men vi skal vente tålmodigt i nogle måneder endnu. Det er ikke forbi og vi skal respektere restriktionerne”.

Vatikanet med pave Frans i spidsen mener at vaccinen skal være tilgængelig for alle. “Vaccinen er et lys, der lyser for ender af en tunnel der hidtil har været meget mørk. Vaccinen er en kærlighedserklæring, der skal være tilgængelig for alle i alle lande, udtaler paven ifølge avisen La Repubblica. Pave Frans agter også selv at blive vaccineret når tid er.

Ifølge den italienske nyhedstjeneste ANSA ventes Italien at modtage 470.000 vacciner hver uge fra den 28. december. Vaccinen er gratis for alle italienere men ikke obligatorisk.

23. november – Italien runder 50.000 døde under pandemien

Det seneste døgn er der fundet 22.930 nye smittede. Det bringer det samlede antal smittede i støvlelandet op på 1.431.795 mennesker siden pandemiens udbrud. 630 mennesker er døde det seneste døgn. Her er det samlede tal nu oppe på 50.453 mennesker.

14. november – fortsat stigning og status

Fredag blev der meldt om rekordhøjt smittetal for de sidste 24 timer: 40.902 mennesker. Godt 1,1 million italienere har nu været smittet siden pandemiens start. Ialt 44.139 er døde med corona.

Coronasmitte.dk giver et godt overblik over de nuværende restriktioner i støvlelandet:

De italienske myndigheder har introduceret en ny mekanisme for inddeling af regioner i tre risikokategorier med differentierede restriktioner gældende fra den 5.11.2020 til (foreløbigt) den 3.12.2020. Regionerne vil blive inddelt i tre zoner: 1) zoner i alvorlig risiko (rød); 2) zoner i højrisiko (orange); og 3) zoner i middelrisiko med generelle, nationale restriktioner (gul).

 • Nationalt udgangsforbud i aften- og nattetimerne i tidsrummet 22.00-05.00.
 • I orange zoner forbydes rejser mellem forskellige regioner såvel som mellem kommuner. I røde zoner forbydes al ud- og indrejse, ligesom al intern mobilitet forbydes, med undtagelse af mobilitet af arbejdsrelaterede eller sundhedsmæssige grunde.
 • Alle former for spise- og serveringssteder må kun holde åbent i tidsrummet 05.00-18.00 i regioner i gule zoner. På restauranter må der højst være fire gæster per bord.
 • Alle spise- og serveringssteder er lukkede i orange og røde zoner.
 • Det er muligt at købe take-away frem til kl. 24.00, men efter kl. 18.00 er det ikke tilladt at indtage mad og drikkevarer i det offentlige rum.
 • Der er lukket ned for bl.a. træningscentre, svømmehaller, spa-steder, skifaciliteter, forlystelsesparker, teatre, koncertsale, biografer, spillehaller, kasinoer, diskoteker, museer og udstillingsrum. 
 • Shoppecentre skal holde lukket på weekend- og helligdage i regioner i gule og orange zoner. Shoppecentre forbliver lukkede alle ugens dage i røde zoner.
 • Forbud mod afholdelse af private fester, også i forbindelse med civile eller religiøse ceremonier (f.eks. barnedåb, bryllup).
 • Det er obligatorisk at bære mundbind på reelt alle offentlige udendørs arealer, i al offentlig transport og taxier samt i offentlige og private indendørs rum, herunder butikker, supermarkeder, museer mv. Eneste undtagelse er private boliger, hvor der dog er en kraftig anbefaling om at bære mundbind, når man har gæster.

Ovenstående er kun eksempler og medtager ikke alle lokale retningslinjer, restriktioner og undtagelser.

3. november – regionsopdelte restriktioner på vej i støvlelandet

Status de seneste 24 timer: 28.244 nye smittede. 203 flere indlagte på intensiv og 353 døde – det højeste tal siden den 6. maj. 182.287 indbyggere er blevet testet. I alt 39.412 italienere har mistet livet med corona siden pandemiens udbrud. Disse fortsat stigende tal gør, at der nu er et nyt dekret på vej fra den italienske premierminister Giuseppe Conte.

Overskrifterne i dekretet går på, at italiens 20 regioner inddeles i zoner alt efter hvor udbredt smitten er i den enkelte region. Det gøres fordi man naturligvis ikke ønsker at lukke hele landet ned igen som i foråret. På national plan skal alle gymnasieelever undervises online. I områder med stor smitte bliver det sværere at bevæge sig rundt mellem regionerne. I områder med stor smitte bliver der endnu lukning af forretninger, der ikke sælger fødevarer. Offentlig transport bliver ligeledes begrænset. De hårdest ramte regioner, der derfor er omfattet af de hårdeste regioner, er pt. Lombardiet, Piemonte, Calabria, Sydtyrol og Valle d´Aosta.

25. oktober – Italien går i semi-lockdown frem til 24. november.

Lørdag var der 19.644 nye smittede med coronavirus i støvlelandet. Den fortsatte stigende smitte har medført at den italienske premierminister Giuseppe Conte har underskrevet et nyt dekret med restriktioner, der skal få tallet ned. Barer og restauranter skal lukke kl. 18 på nær søndag. Fitnesscentre og svømmehaller skal lukke. Flere skoleelever skal modtage online-undervisning. Det er blot nogle af de nye restriktioner. Alle disse restriktioner har medført demonstrationer og også sammenstød med politiet, senest i Rom natten til søndag. Således skriver den italienske avis La Repubblica søndag.

21. oktober – restriktioner fra fredag i Lazio-regionen

Som i så mange andre europæiske lande, stiger smittetallene desværre. Onsdag var der 15.199 nye smittede i støvlelandet det sidste døgn. 127 er døde de sidste 24 timer. Der er testet 177.848 det seneste døgn. De tre regioner med flest smittede det sidste døgn er Lombardiet, Piemonte og Campania. I flere regioner er der allerede indført diverse restriktioner. Nu følger Lazio-regionen, hvor Rom ligger. Ifølge avisen La Repubblica skal man fra på fredag og tredive dage frem have en god grund, hvis man bevæger sig ud mellem kl. 00 – 05. Der skal udfyldes en erklæring med ens formål. Rigtig mange studerende bliver sendt hjem og skal modtage fjernundervisning.

15. oktober – Italien er i igen i ORANGE og der frafrådes dermed rejser til støvlelandet

Torsdag kl. 16 opdaterede Udenrigsministeriet rejsevejledningen for Italien. Nu frarådes ikke-nødvendige rejser til landet. Det sker på baggrund af den stigende smitte i landet de seneste uger. Fra opdateringen i sidste uge er italiens tal steget fra 23,2 til 39,9 smittede personer pr. 100.000 indbyggere ifølge Statens Serum Institut. Vatikanstaten der ligger i Rom er også på listen. Her er smittetallet 429,4 – men det handler om ganske få mennesker, der gør om tallet er lavt eller højt. Det ses tydeligt i en anden miniputstat San Marino, der også ligger i Italien. Her var tallet 36,2 i sidste uge og 13,0 i denne uge. Det har været muligt at rejse til Italien siden den 26. juni, hvor landet gik fra ORANGE til GUL.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

13. oktober – største stigning siden marts og nye restriktioner

Tirsdag er der registreret 5901 nye smittede i støvlelandet det sidste døgn. Der er 36.246 mennesker der er døde med relation til Covid-19 siden pandemiens start.

Tendensen har været stigende den sidste tid. Derfor er der nu kommet en nyt dekret fra den italienske regering og tirsdag var der pressemøde med den italienske premierminister Giuseppe Conte. Man kommer med en stærk anbefaling om, at man undgår private fester indendørs og udendørs med mere end 6 personer. Restauranter og barer skal lukke kl. 24.00. Der bliver forbud mod skoleudflugter samt kontaktsport på amatørniveau. Fortsat krav om at bære mundbind ude og inde, når du er uden for dit hjem. Fortsat max. 1000 tilskuere til fodbold i den bedste række. Således skriver avisen La Repubblica i dag.

8. oktober – Italien fortsat i gult trods højeste smitte siden april

Italien er fortsat et af de efterhånden få lande i Europa, hvor Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser. Ifølge Statens Serum Institut er der nu 23,2 smittede pr. 100.000 indbyggere i Italien. Det er en ret stor stigning fra 18,7 i sidste uge. Når tallet overstiger 30 frarådes typisk ikke-nødvendige rejser til et land. Ifølge avisen La Repubblica er der i dag 4458 nye smittede i Italien – så højt har tallet ikke været siden april. Til gengæld bliver der også flere og flere testet hver dag – 128.098 det sidste døgn.

7. oktober – obligatorisk med mundbind i hele støvlelandet

Fra den 8. oktober bliver det obligatorisk at bære mundbind, når man bevæger sig uden for sit hjem i hele Italien. Ifølge avisen La Repubblica gælder kravet, når du er i nærheden af mennesker, der ikke er fra din egen husstand. Ud fra den formulering må det være nemmest at bære det hele tiden. Overholdes det ikke kan man risikere en bøde fra 400 – 1000 euro. Dagens opdatering fortæller, at der det seneste døgn er 3678 nye smittede i Italien. 36.061 mennesker har mistet livet siden pandemiens udbrud i støvlelandet.

3. oktober – obligatorisk at bære mundbind i Lazio-regionen

Fra i dag er det lovkrav, at der bæres mundbind, når du bevæger dig uden for i hele Lazio-regionen, hvor Rom ligger. Det har længe været et krav at bære mundmind inden for i fx. butikker, museer og i den offentlige trafik. Præsidenten for regionen Nicola Zingaretti meddeler videre, at der for nuværende ikke er planer om ændrede åbningstider for barer og restauranter.

1. oktober – Italien fortsat i GUL – igen OBS på San Marino

Ifølge Statens Serum Institut er der nu 18,7 smittede pr. 100.000 indbyggere i Italien. Det er en stigning fra 17,1 i sidste uge.

Opdatering den 01.10.20 kl. 16.04 fra Udenrigsministeriet. Vi fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til San Marino, fordi San Marino ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlande.

Tallet for San Marino er 34,8 smittede pr. 100.000 indbyggere. I sidste uge var tallet 10,1.

24. september – Italien fortsat i GUL men OBS på 2 regioner

Også i denne uge er flere europæiske lande kommet på listen, hvortil Udenrigsministeriet fraråder ikke-nødvendige rejser. Italien er fortsat i gult. I sidste uge lød opdateringen på 16,1 smittede pr. 100.000 indbyggere ifølge Statens Serum Institut. I denne uge er tallet steget til 17,1.

17. september – Italien holder sig i gult med en lille stigning

Mens flere europæiske lande i denne uge er blevet tilføjet listen, hvortil man fraråder ikke-nødvendige rejser, holder støvlelandet sig fortsat i gult. I sidste uge lød opdateringen på 15,3 smittede pr. 100.000 indbyggere. I denne uge er tallet steget til 16,1. Dermed gælder rejsevejledningen fra 26. juni fortsat.

10. september – Italien fortsat i GUL

Rejsevejledningen fra den 26. juni er fortsat gældende for Italien efter dagens opdatering fra Udenrigsministeriet. Det sker på baggrund af oplysningerne fra Statens Serum Institut. I sidste uge var der 12,4 smittede pr. 100.000 indbyggere. I denne uge er tallet steget til 15,3 i støvlelandet. 35.587 italienere har mistet livet siden pandemiens indtræden.

3. september – rejsevejledning ændret for San Marino

Miniputstaten San Marino der ligger sydvest for Rimini med italiensk land hele vejen rundt, er nu kommet på listen, hvor Udenrigsministeriet fratråder alle ikke-nødvendige rejser. Det sker fordi smittetallet er steget ifølge Statens Serum Institut. Tallet er pr. dags dato 36,2 og er dermed over de 30 smittede pr. 100.000 indbyggere, som er det kriterie, der følges. Tallet for Italien er 12,4 på denne liste.

27. august – Italien fortsat i GUL efter dagens opdatering af rejsevejledningen

Efter dagens opdatering af rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet er støvlelandet fortsat i GUL, selvom der også ses en stigning i nye smittede – det skyldes også, at der testes flere end nogensinde. Dermed er det fortsat vejledningen fra den 26. juni der er gældende:

ITALIEN: Rejsevejledningen for Italien er opdateret: Hvis du rejser til Italien, bør du være ekstra forsigtig for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19. Hvis du rejser til Italien, bør du også orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Rom har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Italien: https://italien.um.dk/da/rejse-og-ophold/nycoronavirus-covid19/ Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Hvis du kommer hjem fra en rejse til Italien, opfordres du ikke længere til at blive hjemme i 14 dage.

16. august – stigning i nye smittede fører til restriktioner

Som så mange andre lande har Italien også oplevet en stigning den seneste tid. Fra i morgen bliver alle natklubber derfor lukket over hele støvlelandet. Endvidere bliver det obligatorisk at bære mundmind, når man færdes ude efter kl. 18. Italienerne har i efterhånden månedsvis båret mundbind, dog med regionale forskelle. Støvlelandet kører efter en plan der hedder, at skolerne skal åbne i september efter sommerferien. Det skriver avisen La Repubblica søndag aften.

5. august – Conte: “Hvis vi overholder alle restriktioner, kommer vi tilbage til det normale”

Den italienske premierminister opfordrer til, at man overholder restriktionerne for at undgå spredning af Covid-19. “Det er det der skal til, for at vi kommer tilbage til det normale liv” udtaler Giuseppe Conte til avisen Corriere della Sera. Han udtaler endvidere, at tiden ikke er til at tænke i nye begrænsninger, men derimod hvordan man kan støtte en effektiv genstart af støvlelandet.

Det ventes at dekretet med restriktioner forlænges en af de nærmeste dage. Det vil sige fortsat krav om at bære mundbind i offentlig lukkede rum og hvor der er flere samlede. Samt fortsat distance og rengøring af hænder. Som i Danmark vil der fortsat være forbud mod natklubber og store sammenkomster af mennesker.

21. juli – Italien modtager 209 mia. euro fra genopretningsfonden

Tirsdag morgen nåede EU’s ledere frem til en plan og et budget efter 5 dages marathonforhandlinger. Efter forhandlingerne sagde italiens premierminister Giuseppe Conte ifølge avisen Corriere della Sera “Vi er tilfredse med godkendelsen af en ambitiøs relanceringsplan, som vil give os mulighed for at konfrontere krisen med styrke og effektivitet”. Ifølge avisen vil Italien, der var epicentret for Covid-19 i Europa, modtage 81,4 mia. euro i tilskud og 127,4 mia. euro i lån. Det var til 28% af den samlede genopretningsplan for Europa.

9. juli – Italien lukker grænsen for indbyggere fra 13 lande

Årsagen til den lukkede grænse skyldes, at der i disse lande er en stigning i coronavirus. Alle fly mellem Italien og landende er foreløbig suspenderet.

Listen tæller følgende lande: Armenien, Bahrain, Bangladesh, Brasilien, Bosnien og Herzegovina, Chile, Kuwait, Nord Makedonien, Moldova, Oman, Panama, Peru og Den Dominikanske Republik.

28. juni – Italien hædrer ofrene for coronavirus med koncert

Søndag aften var der koncert i Bergamo i regionen Lombardiet – et af de aller hårdest ramte områder i Italien. Mange husker nok billederne af militære lastbiler, der fragtede kister med lig ud af netop Bergamo. Koncerten fandt sted på Piazzale del Cimitero – ved kirkegården i Bergamo. Ved koncerten deltog den italienske præsident Sergio Mattarella og en række borgmestre fra provinsen.

Bergamo konstaterede den første smittede den 23. februar og allerede ved udgangen af marts havde området en stigning i antal døde, der var 571 procent over det normale antal døde i en marts måned de seneste fem år.

26. juni – opdatering af rejsevejledningen fra Udenrigsministeriet

Rejsevejledningen for Italien er opdateret: Hvis du rejser til Italien, bør du være ekstra forsigtig for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19.

Hvis du rejser til Italien, bør du også orientere dig om lokale restriktioner forud for rejsen. Den danske ambassade i Rom har de seneste oplysninger om lokale restriktioner i Italien.

Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Hvis du kommer hjem fra en rejse til Italien, opfordres du ikke længere til at blive hjemme i 14 dage.

Italien er således fra i dag i GUL i rejsevejledningen

26. juni – skolerne åbner den 14. september

Den italienske premierminister Giuseppe Conte fortalte på TV fredag, at skolerne forventes at åbne efter sommerferien den 14. september. Der bliver investeret millioner af euro i skolerne fremadrettet og frem mod åbningen, der kommer til at foregå med maksimal sikkerhed. “Vi skal ikke have klasser som hønsehuse”, sagde Conte. For at håndtere afstanden mellem eleverne ventes fx. biografer, teatre og museer at tages i brug som undervisningssteder. Desuden er det muligt at anvende parker når vejret er til det.

18. juni – Corona-udviklingen i juni 2020 fra Det Civile Beredskab (Protezione Civile)

238.159 italienere er eller har nu været smittet siden pandemiens indtog i støvlelandet. 34.514 er døde, mens 168 personer aktuelt er indlagt på intensiv – på sit højeste var det tal 4068. 180.544 mennesker er erklæret raske igen.

Udviklingen i 9 udvalgte regioner i tal for antal smittede i juni måned 2020:

Lombardiet (Milano): 14.647 (20.861 – 01.06.20)
Piemonte (Torino): 2290 (5062 – 01.06.20)
Emilia-Romagna (Bologna): 1281 (3068 – 01.06.20)
Veneto (Venedig): 607 (1468 – 01.06.20)
Toscana (Firenze): 438 (1082 – 01.06.20)
Lazio (Rom): 997 (2894 – 01.06.20)
Campania (Napoli): 242 (939 – 01.06.20)
Sardinien: 33 (161 – 01.06.20)
Sicilien: 637 (967 – 01.06.20)

14. juni – Italien træder ind i 3. fase af genåbningen

Mandag letter Italien yderligere på en række restriktioner og træder ind i den såkaldte tredje fase. Der er dog regionale forskelle, da coronavirus har været meget hårdere ved nord end Syditalien. Teatre og biografer må åbne igen – det bliver dog ikke alle, de restriktionerne er meget hårde i forhold til hvor mange gæster, der må lukkes ind. Sommerlejre, børnehaver, legepladser og spillehaller må også åbne igen. Mundbind og distance er obligatorisk alle steder, hvor der er flere mennesker samlede.

Fra den 12. juni er den professionelle fodbold igang igen med semifinaler i pokalturneringen. Næste weekend starter den bedste række igen – dog uden tilskuere.

8. juni – Corona-udviklingen i juni 2020 fra Det Civile Beredskab (Protezione Civile)

235.278 italienere er eller har nu været smittet siden pandemiens indtog i støvlelandet. 33.964 er døde, mens 283 personer er indlagt på intensiv – på sit højeste var det tal 4068. 166.584 mennesker er erklæret raske igen.

Udviklingen i 9 udvalgte regioner i tal for antal smittede i juni måned 2020:

Lombardiet (Milano): 19.319 (20.861 – 01.06.20)
Piemonte (Torino): 3866 (5062 – 01.06.20)
Emilia-Romagna (Bologna): 2282 (3068 – 01.06.20)
Veneto (Venedig): 1080 (1468 – 01.06.20)
Toscana (Firenze): 721 (1082 – 01.06.20)
Lazio (Rom): 2615 (2894 – 01.06.20)
Campania (Napoli): 717 (939 – 01.06.20)
Sardinien: 56 (161 – 01.06.20)
Sicilien: 853 (967 – 01.06.20)

3. juni – Italien er igen åben for turister

Fra i dag er støvlelandet igen åben for turister fra EU og Schengen-lande. Et andet step er, at italienerne igen må rejse mellem de 20 regioner i landet.

En ting er at Italien nu åbner landet. Noget andet er, om det tilrådes at rejse dertil. Det danske Udenrigsministerium fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til hele Italien indtil den 31. august.

Her er den seneste opdatering fra den 29. maj:

Udenrigsministeriet har den 29. maj besluttet at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Italien frem til og med den 31. august. Det gør vi ud fra et forsigtighedsprincip, der handler om at minimere risikoen for, at danskere bliver smittet med COVID-19 i udlandet for derefter at tage smitten med hjem til Danmark. Samtidig er der fortsat strenge restriktioner i mange lande, ligesom mange transportforbindelser er indstillet. Det gør det besværligt at være rejsende, og det kan gøre det svært at komme hjem til Danmark igen.

1. juni – Corona-udviklingen i maj 2020 fra Det Civile Beredskab (Protezione Civile)

233.019 italienere er eller har nu været smittet siden pandemiens indtog i støvlelandet. 33.435 er døde mens 435 personer er indlagt på intensiv – på sit højeste var det tal 4068. 157.507 mennesker er erklæret raske igen.

Udviklingen i 9 udvalgte regioner i tal for antal smittede i maj måned 2020:

Lombardiet (Milano): 20.996 (36.473 – 01.05.20)
Piemonte (Torino): 5161 (15.562 – 01.05.20)
Emilia-Romagna (Bologna): 3163 (9484 – 01.05.20)
Veneto (Venedig): 1500 (7779 – 01.05.20)
Toscana (Firenze): 1111 (5373 – 01.05.20)
Lazio (Rom): 2983 (4446 – 01.05.20)
Campania (Napoli): 980 (2753 – 01.05.20)
Sardinien: 185 (744 – 01.05.20)
Sicilien: 986 (2171 – 01.05.20)

28. maj – grønt lys til fodbold i italiens bedste række

Endelig. Serie A ruller igen fra den 20. juni. Således meddeler den italienske sportsminister Vincenzo Spadafora. Serie B ventes at starte den 26. juni mens der endnu ikke er truffet en afgørelse om Serie C. Disse nyheder kommer på en dag, hvor over 150.000 italienere nu er raskmeldte efter at have været smittet. Under 500 mennesker ligger på intensiv. Antallet af døde er 33.142.

26. maj – dagens opdatering fra Det Civile Beredskab (Protezione Civile)

230.555 italienere er eller har nu været smittet siden pandemiens indtog i støvlelandet. 32.955 er døde mens 521 personer er indlagt på intensiv – på sit højeste var det tal 4068. 144.658 mennesker er erklæret raske igen.

Udviklingen i 9 udvalgte regioner i tal for antal smittede i maj 2020:

Lombardiet (Milano): 24.477 (36.473 – 01.05.20)
Piemonte (Torino): 6941 (15.562 – 01.05.20)
Emilia-Romagna (Bologna): 6941 (9484 – 01.05.20)
Veneto (Venedig): 2431 (7779 – 01.05.20)
Toscana (Firenze): 1522 (5373 – 01.05.20)
Lazio (Rom): 3538 (4446 – 01.05.20)
Campania (Napoli): 1184 (2753 – 01.05.20)
Sardinien: 224 (744 – 01.05.20)
Sicilien: 1430 (2171 – 01.05.20)

24. maj – Paven velsigner folk på Peterspladsen

For første gang i næsten tre måneder, var der i dag kl. 12 mødt mennesker frem på Peterspladsen for at høre pavens hilsen og modtage hans velsignelse. Pave Frans hilste på folk fra sit vindue i Vatikanpaladset. Dagens tal fortæller, at der nu er 140.479 italienere der er meldt rask efter at have været smittet med coronavirus. 32.785 er døde under pandemien. 553 mennesker er indlagt på intensiv. Ialt har 229.858 italienere været smittet siden starten.

16. maj – Italien åbner mere og mere op – pressemøde med Giuseppe Conte

Lørdag aften var der pressemøde med den italienske premierminister fra Palazzo Chigi i Rom. “Fase 1 gav de forventede resultater, så derfor kan vi fortsætte med selvtillid og en følelse af ansvar.”, sagde Conte på den første pressekonference i Palazzo Chigi i lang tid, hvor journalisterne var fysisk er til stede. Premierministeren bekræftede en lang række områder, der genåbner. Fra på mandag den 18. maj: detailforretninger, barberer, frisører, skønhedscentre, restauranter, barer, pizzeriaer, isboder, konditorier, pubber og kirker. Det gælder også holdsporttræning, som fodbold. De italienske grænser åbner den 3. juni. Der skal bæres mundbind på lukkede og overfyldte steder. Motionscentre, svømmebassiner og sportscentre åbner igen den 25. maj. Biografer og teatre den 15. juni.

15. maj – Italien planlægger at åbne grænserne

Den italienske regering er ude med et dekret, der giver tilladelse til ud- og indrejse af Italien til og fra EU-landene fra den 3. juni. Uden at skulle gå i karantæne. Dekretet tillader også rejse mellem italiens 20 regioner. Fra på mandag kan italienerne rejse inden for deres bopælsregion uden den såkaldte selv-erklærings-blanket.

9. maj – over 100.000 italienere er nu raske igen

Dagens positive tal er, at 103.031 italienere nu er raske efter at have været smittet med Covid-19. Der er fortsat færre indlagte og det mindsker presset på de italienske sygehus. Indlagte på intensiv er nu 1034 personer.

3. maj – dagens status på pandemien i Rom og Italien

Det sidste døgn er 174 italienere døde af Covid-19. Det tal har ikke været lavere siden den 10. marts, hvor 168 døde. Efter dagens tal er 28.884 døde samlet set. Den 3. april var 4068 indlagt på intensiv – det tal er i dag 1501 mennesker. 81.654 italienere er raskmeldte igen efter at have været smittede. I morgen træder Italien ind i fase 2 – det kan du læse mere om under den 26. april herunder.

29. april – Italien takker nej til danske respiratorer

Politiken citerer den danske forsvarsminister Trine Bramsen for at sige, at Italien har sagt nej tak til danske respiratorer.

26. april – Conte taler til den italienske befolkning – fase 2 igangsættes

Den italienske premierminister Giuseppe Conte gik søndag aften på TV. “Hold afstand hvis du elsker Italien – vi har alle et ansvar”. Conte fortalte videre, at man ønsker at lette restriktionerne fra den 4. maj, men det skal stadig ske under kontrol.

Her er hovedpunkterne:

Folk kan bevæge sig frit rundt i den region, hvor de bor. Det er således fortsat ikke muligt at rejse mellem regionerne, med mindre det skyldes fx. arbejde. Mulighed for at dyrke individuel sport udendørs, fx. løb. Besøge familiemedlemmer, hvis man holder afstand. Offentlig parker, haver og villaer kan også åbne igen med restriktioner. Virksomheder må genåbne.

Fra den 4. maj må restauranter levere mad som take-away. Hidtil har kun hjemmelevering været tilladt. Regeringen har til hensigt at barer og restauranter kan genåbne den 1. juni. Samme dato gælder for barberer, frisører og skønhedssaloner.

Professionelle sportsfolk må genoptage den individuelle træning den 4. maj. Her nævnes specifik fodboldspillere fra den bedste italienske fodboldrække Serie A som eksempel. Gruppetræning er tilladt fra den 18. maj.

Fra den 4. maj er det tilladt at deltage op til 15 personer ved en begravelse. Der skal bæres maske og holdes afstand.

Tøjbutikker må åbne fra den 18. maj med restriktioner om afstand. Museer, gallerier, biblioteker og andre kulturelle steder genåbner samme dato.

Skoler åbner først igen efter sommerferien til september.

Ansigtsmasker bliver lovpligtig i den offentlig trafik. I de travle perioder kommer der begrænsninger på, hvor mange der må være med busser, tog og metro.

Alle disse nye udmeldinger kom på en dag, hvor Italien havde det laveste antal døde på en enkelt dag i hele virusperioden, nemlig 260.

25.april – Frihedsdagen markeres i stilhed – historisk dag i Rom

Italien markerer Festa della Liberazione ved, at den italienske præsident Mattarella gør honnør ved den ukendte soldats grav på Emanuele-monumentet i Rom. Præsidenten ankom med maske og seancen tog tre minutter. Normalt en dag med masser af romere på gaden, der holder fridag. Men i dag foregik det hele i stilhed.

21. april – over 50.000 italienere er nu erklæret raske

Efter dagens status er 51.600 italienere erklæret raske efter at have været smittet med coronavirus. 24.648 mennesker er døde. Aktuelt er 107.709 smittet. 183.957 har været smittet siden udbruddets start.

Øde veje i Rom. Foto: Salvatore Caramanna.

10. april – Italien forlænger restriktioner til 3. maj

I en tv-tale Langfredag aften fra Palazzo Chigi i Rom, fortæller den italienske premierminister, at det er nødvendigt at forlænge til den 3. maj. Der kommer dog små åbninger. Butikker som boghandlere og børnetøjsbutikker må åbne fra den 14. april. Han åbne desuden for, at der kan åbnes yderligere inden den 3. maj, hvis den positive udvikling fortsætter.

10. april – over 30.000 raske italienere

Efter dagens opdatering er 30.455 nu erklæret raske efter at have været smittet med Covid-19. 18.849 er døde. Det samlede antal smittede siden udbruddets start er pr. dags dato 143.626.

9. april 2020

Alle påskens messer fra Peterskirken streames online via Vatikanets Youtube kanal. Alle messer afholdes uden tilhørende og der er kun de aller vigtigste folk omkring Pave Frans.

Lateranpaladset i Rom den 13. april 2020. Foto: Salvatore Caramanna

7. april – Danmark sender hjælp til Italien

Den danske udenrigsminister Jeppe Kofoed oplyser onsdag aften til TV2, at man nu går i dialog omkring hjælp til Italien. Hjælpen kommer til at omhandle et antal respiratorer, et ubemandet felthospital samt økonomisk hjælp til Røde Kors i Italien.

6. april Conte mister sin bodyguard til covid-19

Ved en ceremoni på Piazza Colonna foran Palazzo Chigi i Rom tog den italienske premierminister afsked med Giorgio Guastamacchia, der var hans personlige bodyguard. Den 51-årige bodyguard døde den 4. april efter svære komplikationer forårsaget af coronavirus.

Colosseum i Rom den 13. april 2020. Foto: Salvatore Caramanna

4. april – Italien runder 15.000 døde

Dagens status er at 15.362 italienere nu er døde med relateret til Covid-19. Næsten 21.000 er erklæret raske igen. Aktuelt er 88.274 testet positive i støvlelandet.

4. april – Lombardiet indfører ansigtsmaske

I Lombardiet der er den hårdest ramte region i Italien, skal man de næste to uger bære maske, der dækker næse og mund, hvis man skal uden for sin dør. Alene de sidste 24 timer er der 345 døde i regionen, der har Milano som hovedby. Det skriver Milano-udgaven af avisen Repubblica.

2. april – italienske patienter sendes til Tyskland

Fra 1. april behandles næsten 50 italienere på forskellige hospitaler rundt i Tyskland. Patienterne er alle fra Bergamo og bliver udvalgt af italienske læger. Lægerne vælger patienter, som er i kritisk tilstand, men som er raske nok til at blive transporteret. Tyskland har leveret en Airbus til at hjælpe med at transportere patienterne over den lukkede grænse.

1. april – Italien forlænger alle restriktioner til 13. april

Onsdag aften fortalte den italienske premierminister Giuseppe Conte, at italienerne fortsat skal holde sig inden døre.

“Hvis vi lemper nu, vil indsatsen have været forgæves” sagde Conte ifølge avisen La Repubblica. “Personligt skal jeg beklage, at det falder i påsken, som så mange italienere holder af”, fortsatte Conte. Premierministeren benægtede, at der allerede er taget beslutning om en forlængelse til den 3. maj. “De næste 2 uger bliver afgørende for, hvorledes vi kan planlægge en tilbagevenden til det daglige liv”, sluttede Conte.

30. marts – alle italienske kommuner flager på halvt

Tirsdag har alle italienske kommuner flaget på halvt kl. 12. Det sker for at mindes de mange døde under coronakrisen. Pr. dags dato er 11.597 mennesker døde, alene i støvlelandet. Blandt de døde er 63 læger og en lang række andet sundhedspersonale.

29. marts – Rom-marathon er aflyst

28. marts – Italien runder 10.000 døde under Covid-19

27. marts – Lazio-regionen med Rom runder 2000 smittede

På en regnfuld og mørk aften den 27. marts sendte Pave Frans sin Urbi et Orbi-velsignelse til folket. En hilsen han normalt kun sender til jul og påske. Velsignelsen blev sendt ud mod en total tom Petersplads, med paven med ryggen mod Peterskirken.

26. marts Osservatore Romano udkommer kun online

Vatikanets avis, L’Osservatore Romano udkommer fra dags dato midlertidigt kun i en online udgave. Det skyldes coronakrisen. Avisen stopper midlertidigt af hensyn til avisens trykkere samt at der ikke er nogen garanti for at logistikken fungerer. Det er kun tredje gang siden avisens første udgivelse i 1861, at den ikke udkommer som fysisk udgave. Således skriver avisens leder Andrea Monda på onlineudgaven. Trods kun 5000 udgaver i oplaget er det en avis, der fylder i billedet.

25. marts – også hjælp fra Albanien

Tirsdag ankom en gruppe på 30 albanske læger og sygeplejersker til Bergamo for at tilbyde deres hjælp på byens hospitaler. Det medicinske personale, som alle meldte sig frivilligt, bliver betalt af den albanske regering. Albanien ser dette bidrag som en måde at give tilbage til Italien, da Italien har hjulpet dem gennem forskellige kriser siden 1980’erne. Flot gestus fra et af de fattigste lande i Europa.

25. marts – store bøder og fængsel hvis reglerne ikke håndhæves

Italien har annonceret bøder op til 3000 euro, hvis man bryder karantænereglerne under pandemien. Det skriver det italienske nyhedsbureau ANSA efter premierminister Contes Facebook-tale tirsdag aften. Bøderne ligger fra 400 til 3000 euro, hvis man ikke har en legitim grund til at være uden for. Straffen er endnu hårdere, hvis du er sat i karantæne med COV-19 og går ud – et til fem års fængsel. Dekretet gælder til 31. juli 2020. Dog ser man måned for måned, hvordan situationen ændrer sig. Som Conte sagde “jo mere vi overholder reglerne, jo hurtigere kommer vi over på den anden side”.

23. marts – over 50.000 mennesker er smittet i Italien

Status den 23. marts kl. 18 er at 50.418 italienere er smittede. 6077 er døde mens 7432 er erklæret raske igen. For anden dag i træk er dødstallet og antallet af smittede faldet.

22. marts – nu også hjælp fra Moskva

Den italienske premierminister Giuseppe Conte har været i dialog med Vladimir Putin og det er der ifølge avisen Il Fatto Quotidiano kommet en aftale ud. Det første af ni russiske fly med medicinsk personale og relevant udstyr landede søndag aften på den militære lufthavn i Pratica di Mare syd for Rom. Den italienske udenrigsminister Luigi Di Maio tog imod flyet, der havde påskriften “from Russia with love”. Alt udstyr fragtes til Norditalien, der er så hårdt ramt.

22. marts – hjælp på vej fra Cuba

52 personer – 37 læger og 15 sygeplejersker ankom søndag til Milano via Rom. De cubanske sundhedspersoner skal bistå på sygehuse i Lombardiet, der er så hårdt ramt af coronavirus.

21. marts – Conte med flere restriktioner

Endnu en dramatisk dag i Italien. 793 mennesker har mistet livet inden for det sidste døgn. Premierminister Conte bekendtgjorde sent lørdag aften, at det nu er tid til at lukke ned for alt produktion, der ikke er afgørende for, at livet kan leves. Supermarkeder o. lign. vil forblive åben som hidtil.

21. marts – 42.681 smittede – 4825 døde og 6072 er raske igen

20. marts – nye stramninger i Italien

Fra den 21. – 25. marts bliver det forbudt at opholde sig i de offentlige parker og haver samt på legepladser. Derudover må man kun dyrke motion i nærheden af sit hjem.

19. marts – 33.190 smittede – 3405 døde og 4440 er raske igen

Med dagens dødstal på 427 mennesker, har Italien nu flere døde end Kina under corona-krisen. Kina har pt. 3245 dødsfald siden krisen brød ud kort før nytår i millionbyen Wuhan

17. marts – 26.062 smittede – 2503 døde og 2941 raske

14. marts – 17.750 smittede – 1441 døde og 1966 raske

13. marts – hjælp fra Kina til bekæmpelsen af corona

Kina var det første land, der sendte hjælp til Italien. Blot fire dage efter offentliggørelsen af ​​den nationale nedlukning, sendte Kina en ladning af forsyninger til støvlelandet. Forsyningerne inkluderede masker, testudstyr og åndedrætsværn. Kina sendte også et medicinsk team på omkring 300 personer, skriver Wall Street Journal. 

11. marts – premierminister Conte taler til folket

Sent onsdag aften kl. 21.45 talte den italienske premierminister Giuseppe Conte til det italienske folk via sin Facebook-kanal.

Budskabet var at Italien lukker ned for alle butikker undtaget de mest nødvendige som supermarkeder og apoteker. Barer og restauranter er også suspenderet hele dagen de næste to uger. Alle forbud er gældende frem til den 25. marts.

Conte sendte en tak til italienerne for at ofre sig. Vi skal sammen vise, at vi er en stor nation.

11. marts – over 10.000 smittede i støvlelandet

Dagens tal er 10.590 smittede. Tal fra udvalgte regioner: Lombardiet, Milano (5763), Emilia-Romagna, Bologna (1588), Veneto, Venedig (940), Piemonte, Torino (480), Campania, Napoli (149), Lazio, Rom (125). Der 827 døde og 1045 der er meldt raske igen.

9. marts kl. 22.27 – opdateret rejsevejledning fra Udenrigsministeriet

Vi fraråder nu alle ikke-nødvendige rejser til hele Italien og San Marino på grund af smitteudbrud med coronavirus/COVID-19 og de italienske myndigheders tiltag for at forebygge smittespredning, som omfatter hele landet.

Vi fraråder fortsat alle rejser til regionerne Piemonte, Lombardiet, Emilia-Romagna, Aostadalen, Veneto og Marche.

Hvis du kommer hjem fra de nævnte regioner, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du bliver hjemme i 14 dage. Det gælder ikke, hvis du kommer hjem fra andre dele af landet.

Du bør altid følge de lokale myndigheders anvisninger. Overtrædelser af de italienske myndigheders anvisninger er strafbart i henhold til italiensk straffelovgivning.

9. marts – alt sport suspenderes i Italien

På opfordring af CONI, den italienske olympiske komité, bliver alt sport suspenderet frem til den 3. april. Hidtil har nogle fodboldkampe i den bedste- og næstbedste række været afviklet uden tilskuere.

8. marts kl. 10.23 – opdateret rejsevejledning fra Udenrigsministeriet

Italienske myndigheder har indført omfattende tiltag, heriblandt rejserestriktioner, i hele regionen Lombardiet samt en række provinser i regionerne Piemonte, Emilia-Romagna, Veneto og Marche for at begrænse udbruddet af Covid-19.

Vi fraråder fra i dag alle rejser til regionerne Piemonte, Lombardiet, Emilia-Romagna, Aostadalen, Veneto og Marche.

Foreløbige meldinger fra de italienske myndigheder indikerer, at ikke-smittede danskere indtil videre kan forlade Lombardiet og de øvrige karantæneramte områder.

De italienske myndigheder kan indføre nye tiltag med kort varsel.

Hvis du kommer hjem fra ovennævnte regioner, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du bliver hjemme i 14 dage.

Du bør holde dig opdateret om udviklingen via den danske ambassades hjemmeside samt lokale myndigheder og nyhedsmedier. Du bør altid følge de lokale myndigheders anbefalinger.

7. marts – omfattende dekret fra regeringen

Dekretet er voldsomt og siger noget om situationens alvor.

Der bliver indført decideret forbud mod ind- og udrejse i Lombardiet. Der bliver indvidere indført rød zone i en lang række provinser i regioner i norditalien, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro og Urbino, Venedig, Padova, Treviso, Asti og Alessandria.

Dekretet opfordrer til, at man begrænser sin færden til nødstilfælde. Mange steder forventes lukket, fx. motionscentre, museer og skisportssteder. Biografer og teatre. Indkøbscentre vil kun være åbne mandag – fredag. Bryllupper og begravelsesceremonier suspenderes. Barer og restauranter må holde åbne, hvis de kan garantere, at gæsterne kan sidde med en meters afstand. Suspendering af orlov til læger og sygeplejersker. Disse bestemmelser træder i kraft fra den 8. marts til den 3. april.

Ifølge avisen La Repubblica tales der den 10. marts om, at man i Lombardiet overvejer at lave en total nedlukning i 14 dage, på nær supermarkeder og apoteker.

7. marts – over 5000 smittede i Italien

Dagens opdaterede tal er 5061 smittede – det stiger hurtigt nu. 233 er døde og 589 er raske igen. Italien benævnes som epicenter for sygdommen i Europa.

7. marts kl. 14.31 – opdateret rejsevejledning fra Udenrigsministeriet

Vi fraråder nu også alle ikke-nødvendige rejser til regionerne Marche og Valle d’Aosta ud fra et forsigtighedsprincip, da der er en stor stigning i antallet af smittede med coronavirus. Vi fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til regionerne Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto.

Hvis du har planlagt en rejse til ovennævnte regioner, bør du overveje, om det er nødvendigt at rejse nu.

Du bør også altid følge de italienske myndigheders anvisninger. Hvis du kommer hjem fra ovennævnte regioner, anbefaler Sundhedsstyrelsen, at du bliver hjemme i 14 dage.

5. marts – Mattarella taler til folket

Den italienske præsident Sergio Mattarella udsendte torsdag en hilsen til støvlelandets befolkning.

“Italien gennemgår et særligt krævende øjeblik” og beroliger italienerne ved “at vi har et fremragende sundhedssystem”.

“Vi vil overvinde disse dage” og henleder til, at hver italiener også kan være med til at nedsætte smitten ved at følge regeringens nye adfærdskriterier, som kom ud onsdag den 4. marts. Du kan læse om dem herunder.

Ifølge avisen Corriere della Sera opfordrer man ældre og svage italienere til at holde sige inden døre, med mindre det er strengt nødvendigt og ihvertfald undgå overfyldte steder. Folk der har feber skal holde sig inden døre – også selv om de ikke har mistanke om, at de er smittet. Endvidere opfordrer man folk til at holde afstand og undgå kys, kram og håndtryk.

4. marts – over 2500 smittede

Nu er smitten nået til alle italiens 20 regioner. 2706 er testet positive, heraf 147 i Lombardiet. 109 er døde mens 276 er raske igen.

29. februar – Italien runder 1000

Nu er der 1049 smittede – over halvdelen i Lombardiet. 29 er døde mens 50 er erklæret raske igen.

27. februar – over 500 smittede i Italien

Der er nu 528 smittede i støvlelandet, heraf 305 i Lombardiet. Smitten er nu ude i 12 af italiens 20 regioner.

24. februar – 229 smittede i Italien

Protezione Civile melder ud, at der er 229 smittede mennesker, fordelt på 5 regioner i Italien, heraf 167 i Lombardiet.

21. februar – første dødsfald i Italien

To personer testes positive i Vò kommune i provinsen Padova i regionen Veneto, der har Venedig som hovedby. Dagen efter dør en af dem, en 78-årig mand.

11. februar – WHO sætter navn på smitten

WHO annoncerer at coronavirus forårsager sygdommen Covid-19.

31. januar – første smittede i Rom

De første smittede i Rom. Et kinesisk par, oprindelig fra Wuhan i Kina, hvor det hele startede. Parret kom til Italien via lufthavnen Milano Malpensa. Herefter var de i Verona og Parma inden de ankom til Rom den 28. januar.

31. december 2019 – WHO bliver bekendt med udbrud i Kina

Lige før nytår blev Verdenssundhedsorganisationen WHO opmærksom på et udbrud på et fiskemarked i den kinesiske storby Wuhan. Ni dage senere kom det første dødsoffer i byen.

Udenrigsministeriets opdaterede rejsevejledning

OBS (06.04.2020 18:24)

Udenrigsministeriet har i dag besluttet at forlænge perioden, hvor vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til hele verden frem til og med 10. maj. Det gør vi som en del af regeringens samlede indsats for at begrænse spredningen af COVID-19. Både for at undgå at danske rejsende tager smitten med hjem til Danmark og for at undgå, at danske rejsende medbringer smitten til andre lande. Samtidig er der i mange lande indført strenge rejserestriktioner, og mange fly- og andre transportforbindelser er indstillet. Det gør det vanskeligt at være rejsende, og det kan gøre det svært at komme hjem igen til Danmark. Er du allerede i udlandet som rejsende, bør du rejse hjem hurtigst muligt i dialog med sit fly-, rejse- eller forsikringsselskab. Udenrigsministeriet arbejder fortsat hårdt på at hjælpe danske rejsende hjem til Danmark.

OBS (22.03.2020 20:36)

ITALIEN: Udenrigsministeriet har taget initiativ til en Facebook-gruppe, hvor danskere i udlandet kan finde og hjælpe hinanden. Mange fastboende har tilbudt hjælp – har du som rejsende brug for hjælp? Så skriv i gruppen her: https://www.facebook.com/groups/danskereglobalt/ Initiativet er et supplement til Udenrigsministeriets arbejde for at hjælpe strandede danskere i hele verden, en indsats som vi selvfølgelig fortsætter på højtryk.

OBS (17.03.2020 20:31)

ITALIEN:
Fremover har det ikke længere betydning, om du rejser hjem fra et orange eller rødt område, idet alle borgere i Danmark der kommer hjem fra privat rejse i udlandet, opfordres kraftigt til at blive hjemme i 14 dage efter hjemkomst.

Udenrigsministeriets hidtidige opdeling af verden i røde og orange områder fastfryses derfor nu og indtil videre frem til den 13. april 2020.

Flere lande indfører fortsat omfattende tiltag, der i stigende grad omfatter både indrejse- og udrejserestriktioner. Det kan besværliggøre dine hjemrejsemuligheder i den kommende tid.

Vi opdaterer løbende med nye lokale tiltag og ændringer i rejserestriktioner på ambassadernes respektive hjemmesider. Udenrigsministeriet opfordrer derfor danske rejsende, der befinder sig ude i verden til at tage hjem, så snart det er muligt i tæt dialog med rejsebureau, flyselskab eller forsikringsselskab.

Køb min e-bog og få anderledes tips til din ferie i Rom

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

4 Comments

 1. Hvis man tager den sunde del af befolkningen op til 65 år, ser det ud til dødeligheden lige nu kun er 0,1%, mens den er langt højere hos svage ældre, hvor almindelig influenza også ville være en trussel. Men det begynder også at påvirke verdensøkonomien en del. Hvor mange døde er der i Italien nu som fælge af Covid-19, ved du det?

  1. Hej Kristian

   Tak for din kommentar, ja nu begynder flytrafikken også at blive begrænset. USA har stoppet flyvninger til Milano, der jo nærmest er epi-center for smitten i Italien.

   Jeg følger primært udviklingen hos en af Italiens største aviser, Corriere della Sera. Her onsdag den 2. marts kl. 18 er der godt 2000 smittede og 52 døde i Italien. Det er så også vigtig at få med, at omkring 150 er blevet raske igen.

   Det er fortsat de 3 regioner Lombardiet (Milano), Emilia Romagna (Bologna) og Veneto (Venedig) i det nordlige Italien, der er klart hårdest ramt. Fra Toscana (Firenze) og sydpå er der konstateret meget få smittede – der vil derfor være meget lav risiko ved at rejse til fx. Rom og Napoli. Men jeg vil altid anbefale at holde øje med Udenrigsministeriets rejsevejledning for Italien.

   Vh.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

 2. Tak for info. Vi har en stor leverandør vi får varer fra i virksomheden ca hver 14. dag. De ligger i Vicenza, ikke så langt fra Venedig og heller ikke voldsomt langt fra Milano. Så er lidt spændt på, om vi kan blive ved med at få varer hjem derfra eller vi risikerer der lukkes for enten import eller export.

  1. Vicenza ligger i Veneto-regionen, hvor der er 307 smittede ifølge dagens opdatering. Det er den region i Norditalien hvor der er tredjeflest smittede efter Lombardiet (1520) og Emilia-Romagna(420). Jeg kan se, at der aktuelt er 5 smittede i Vicenza, så det er ikke det hårdest ramte område. Det kan dog hurtigt få mange konsekvenser, hvis folk ikke må arbejde – det kan være på selve virksomheden eller dem der arbejder med logistikken.

   Vh.
   Henrik,
   ForzaItalia.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.