| |

Sådan genåbner Rom under Covid-19

Den italienske hovedstad er godt igang med genåbningen.

STATUS I ROM: LÆS MINE PERSONLIGE REJSEDAGBOG FRA ROM I AUGUST 2020

Der gælder mange af de samme regler som i Danmark. Herudover er der krav om mundbind, når man fx. er på museum. Mange steder vil man få målt sin temperatur inden adgang. Fremadrettet skal der købes billet på forhånd, inden man fx. vil besøge Vatikanmuseerne.

I dette blogindlæg vil jeg løbende bringe nyheder om hvad der sker i Rom.

Jeg forsøger at holde et øje på seværdighederne, den offentlige trafik, osv. Alle de områder, du som kommende turist vil være nysgerrig på. Forhåbentlig kan det være med til at give et billederne af konsekvenserne, når vi atter skal besøge Den Evige Stad.

Jo længere man kommer ned i Italien, jo færre smittede er der. Der er store forskelle fra nord til syd.

Siden den 3. juni er det igen tilladt at rejse mellem italiens 20 regioner.

STATUS PÅ ITALIEN: LÆS MIN DAGLIGE OPDATERING OM CORONA I STØVLELANDET HER

OPDATERET 22. juli 2020

Færden i det offentlige rum i Rom

Det er et krav at bære mundbind i lukkede miljøer og steder, hvor man kommer i tæt kontakt med andre mennesker. Udendørs skal det kun bæres, når man er tæt på mange mennesker. 1 meters afstand.

Der er indført store bøder, hvis man bliver taget i at smide et mundbind eller plastichandsker i Roms gader, 500 euro. Det skriver avisen La Stampa.

Den offentlige trafik

Det er slut med overfyldte busser og metro i den italienske hovedstad. Fremadrettet bliver blot benyttet 50% af den almindelige kapacitet. Her er der krav om at bære mundbind. Der er fokus på, at man skal undgå kaos i trafikken, hvis folk tager bilen i stedet for den offentlige trafik. Det ventes derfor, at der indsættes flere busser.

Roms lufthavne

Roms næststørste lufthavn Ciampino er genåbnet mandag den 4. maj. Lufthavnen har været helt lukket siden den 12. marts.

I Roms største lufthavn, Fiumicino og Ciampino gælder, at der er krav om 1 meters afstand. Ved ankomst og afgang er der temperaturkontrol. Der er krav om at bære mundbind i lufthavnen og i flyet. Check-in tager længere tid.

Leonardo Express – toget der kører mellem lufthavnen i Fiumicino og stationer i Rom har genoptaget kørslen fra den 29. juni. Indtil videre har toget 36 daglige ture – langt fra som før coronakrisens indtog hvor der var 126 daglige ture. Læs min guide til transportmuligheder mellem lufthavnene og Rom her.

Parker

Roms parker åbnede den 4. maj. Der er forbud mod at forsamle sig men tilladt at gå rundt, når man holder en afstand på 1 meter. Legepladserne i parkerne er lukkede.

Parco Savello på Aventinerhøjen er en af de parker, der er genåbnet. Herfra er en skøn udsigt over Floden Tiberen og ind over byen.

Den populære rosen-have “Roseto Comunale”, også på Aventinerhøjen er åben fra den 16. maj til den 14. juni. Normalt åbner haven på Roms fødselsdag, den 21. april, men pga. corona, har været hidtil været lukket.

Restauranter

Restauranter og barer i Rom åbnede igen den 18. maj med restriktioner. Fra den 4. maj måtte restauranter, pizzeriaer og andre spisesteder lave take-away. Siden lock-down den 10. marts har de kun haft mulighed for hjemmelevering.

Fra den 25. maj har Roms bystyre givet tilladelse til, at fx. restauranter må udvide med op til 35% uden for deres forretning. Tilladelsen er givet resten af året og er et forsøg på hjælp til en yderst presset branche.

Mange madmarkeder har fået lov til at holde ekstra længe åben om aftenen, nogle helt til midnat.

Museer

Vatikanmuseerne er åbnet 1. juni. For at besøge de populære museer, skal der fremover købes billet på forhånd. Det er et krav at bære mundbind under besøget. Der bliver desuden opsat termoscannere, der skal måle ens temperatur ved indgangen. På nuværende tidspunkt vil det ikke være muligt for større grupper at besøge museerne, der har haft lukket siden den 9. marts.

Musei Vaticani har udarbejdet et skriv på næsten 7 sider med restriktioner, når du besøger Vatikanmuseerne. Som besøgende opfordres du til at læse dem, for at dit besøg bliver på den bedste og sikreste måde. Herunder kan du læse det vigtigste.

Det er obligatorisk at booke din billet på forhånd. Normalt er der et gebyr på 4 euro, når man booker online. Det har man annulleret. Når du køber din billet skal du bestemme, hvornår du vil besøge museerne. Udover dag skal du også vælge tidspunkt. Det er yderst vigtigt, at du møder frem på det tidspunkt, du har booket, da du kan blive nægtet adgang og der er ingen refusion. Hvis du fx. booker kl. 10.00 må du ikke komme inden og skal møde senest kl. 10.15.

For at besøge Vatikanmuseerne og haverne skal du under hele besøget bære maske, der dækker både mund og næse. Du skal holde en distance på 1 meter til andre gæster. Det er desuden obligatorisk at gennemgå et temperaturtjek ved indgangen. Hvis din kropstemperatur er over 37,5 bliver du nægtet adgang.

Museerne har åben mandag – torsdag kl. 10 – 20. Fredag og lørdag kl. 10 – 22. Søndag er lukkedag. Museerne er endvidere lukket 29. juni samt 14. og 15. august.

Mere viden


Læs min guide til Vatikanmuseerne og Vatikanhaverne.
Her booker du billet til besøg i Musei Vaticani – den officielle side.

Pavens sommerresidens i Castel Gandolfo genåbner for publikum den 6. juni.

Mange andre af Roms museer ventes at følge samme procedure som Vatikanmuseerne.

La Galleria Nazionale er genåbnet den 18. maj 2020.

Tre museer åbner den 19. maj: De Capitolinske Museer på Capitolhøjen, Palazzo delle Esposizioni og Museo di Roma i Palazzo Braschi.

En lang række museer åbner den 2. juni: Ara Pacis, Trajans Marked, Foro Imperiali, Centrale Montemartini, Museo di Roma in Trastevere, Galleria d’Arte Moderna, Musei di Villa Torlonia, Civico Museo di Zoologia, Museo Carlo Bilotti, Museo Barracco, Museo Napoleonico, Museo Canonica, Museo della Repubblica Romana, Casal de’ Pazzi, and Museo delle Mura.

Galleria Borghese og MAXXI ventes at åbne den 19. maj.

Colosseum, Foro Romano og Palatinerhøjen er genåbnet den 1. juni. Disse steder kaldes samtalet Colosseums Arkæologiske Park. Gæster skal bære mundbind, have distance til andre gæster samt have tjekket sin temperatur inden adgang. Der skal købes billet på forhånd.

Billetten gælder til ét besøg alle tre steder i 24 timer fra det første besøg. Der skal vælges dag og tidspunkt. Der er mødetid 15 minutter inden rundturen starter. Man bliver lukket ind i grupper af 14 personer hvert kvarter. Besøget varer 45 minutter og man bliver ledsaget hele turen rundt.

Mere viden


Læs min egen beskrivelse af Colosseum her.
Her booker du billet til Colosseum – den officielle side.

Caracalla-termerne er åben fra den 13. juni. Her vil fra start være åben fra torsdag til søndag og der bliver en ensrettet trafik, så man går samme vej rundt. Som til mange andre seværdigheder kræves, at der købes billet på forhånd. Om sommeren plejer der at være koncerter, operaer mv., men det bliver der ikke noget af i år.

Uden for Rom i Villa Adriana og Villa d’Este ved Tivoli arbejdes der på en genåbning den 26. maj. Ostia Antica ventes at åbne den 3. juni.

Kultur

Italien Open i tennis, der afvikles i Rom starter den 20. september. Turneringen plejer at blive afviklet i maj, men blev flyttet pga. Covid-19.

Mange biblioteker åbner fra den 26. maj.

Bioparco – Roms zoologiske have genåbner den 29. maj. Som så mange andre steder, er en af ændringerne at billetten skal købes online på forhånd. Alle skal bære mundbind på nær børn mellem 0-6 år.

Roms Opera, Teatro dell’Opera oplyser, at man aflyser sommerens forestiller i Caracalla-termerne. Siden 1930’erne har det været en fast tradition med en lang række forestillinger i de gamle termer. Det sætter corona-situationen en stopper for. Operaen oplyser, at forestillingerne flyttes til 2021 og at billetterne gælder der.

Sommerrock-festivalen “Rock in Roma” er ligeledes aflyst i år.

Den store militærparade den 2. juni i anledningen af Festa della Repubblica er aflyst i år.

Kirker

Peterskirken er genåbnet den 18. maj 2020 efter at have gennemgået et omfattende rengøringsprogram. Kirken har været lukket siden den 10. marts. Peterspladsen er fortsat lukket. Som en del af de nye kirkeprotokoller skal besøgende have målt deres temperatur, inden der er adgang. Der kommer også en begrænsning på, hvor mange mennesker der må opholde sig i kirkerne af gangen. Det gælder også kirkerne San Giovanni in Laterano, San Paolo fuori le Mura og Santa Maria Maggiore.

Pantheon er åbnet igen den 9. juni. Der er krav om at bære mundbind og få tjekket sin temperatur inden adgang. Her er gratis adgang. Omkring 9 millioner mennesker besøgte Pantheon i 2019.

Følg med på bloggen – tilmeld dig mit nyhedsbrev

50 tips til din tur – køb min e-bog om Rom >>

Klik på billedet og læs om min e-bog om Rom.
Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.