Aktuelt i Rom | FAQ om Rom og Italien | Oplevelser i Rom

Sådan genåbner Rom under Covid-19

Den italienske hovedstad er langsom på vej mod en genåbning.

Der gælder mange af de samme regler som i Danmark. Herudover er der krav om mundbind, når man fx. er på museum. Mange steder vil man få målt sin temperatur inden adgang. Fremadrettet skal der købes billet på forhånd, inden man fx. vil besøge Vatikanmuseerne.

I dette blogindlæg vil jeg løbende bringe nyheder om hvad der sker i Rom.

Jeg forsøger at holde et øje på seværdighederne, den offentlige trafik, osv. Alle de områder, du som kommende turist vil være nysgerrig på. Forhåbentlig kan det være med til at give et billederne af konsekvenserne, når vi atter skal besøge Den Evige Stad.

Opdateret status på tal

Jo længere man kommer ned i Italien, jo færre smittede er der. Der er kæmpe forskelle fra nord til syd. Det er pt. ikke tilladt at rejse mellem de 20 italienske regioner. Efter planen bliver det muligt fra den 3. juni.

I Lazio-regionen hvor Rom er hovedby bor omkring 6 millioner mennesker (ca. det samme som i Danmark). Omkring 7500 mennesker er smittede i Lazio. I Danmark er der aktuelt omkring 11.000 smittede. Dødstallet er 628 mennesker i Lazio og 548 i Danmark. Status er opgjort den 18. maj.

STATUS PÅ ITALIEN: LÆS MIN DAGLIGE OPDATERING OM CORONA I STØVLELANDET HER

OPDATERET 24. maj 2020

Færden i det offentlige rum i Rom

Det er et krav at bære mundbind i lukkede miljøer og steder, hvor man kommer i tæt kontakt med andre mennesker. Udendørs skal det kun bæres, når man er tæt på mange mennesker. 1 meters afstand.

Den offentlige trafik

Det er slut med overfyldte busser og metro i den italienske hovedstad. Fremadrettet bliver blot benyttet 50% af den almindelige kapacitet. Her er der krav om at bære mundbind. Der er fokus på, at man skal undgå kaos i trafikken, hvis folk tager bilen i stedet for den offentlige trafik. Det ventes derfor, at der indsættes flere busser.

Roms lufthavne

Roms næststørste lufthavn Ciampino er genåbnet mandag den 4. maj. Lufthavnen har været helt lukket siden den 12. marts.

I Roms største lufthavn, Fiumicino og Ciampino gælder, at der er krav om 1 meters afstand. Ved ankomst og afgang er der temperaturkontrol.

Parker

Roms parker åbnede også den 4. maj. Der er forbud mod at forsamle sig men tilladt at gå rundt, når man holder en afstand på 1 meter. Legepladserne i parkerne er lukkede.

Parco Savello på Aventinerhøjen er en af de parker, der er genåbnet. Herfra er en skøn udsigt over Floden Tiberen og ind over byen.

Den populære rosen-have “Roseto Comunale”, også på Aventinerhøjen er åben fra den 16. maj til den 14. juni. Normalt åbner haven på Roms fødselsdag, den 21. april, men pga. corona, har været hidtil været lukket.

Restauranter

Restauranter og barer i Rom åbnede igen den 18. maj med restriktioner. Fra den 4. maj måtte restauranter, pizzeriaer og andre spisesteder lave take-away. Siden lock-down den 10. marts har de kun haft mulighed for hjemmelevering.

Fra den 25. maj har Roms bystyre givet tilladelse til, at fx. restauranter må udvide med op til 35% uden for deres forretning. Tilladelsen er givet resten af året og er et forsøg på hjælp til en yderst presset branche.

Museer

Vatikanmuseerne åbner 1. juni. For at besøge de populære museer, skal der fremover købes billet på forhånd. Det er et krav at bære mundbind under besøget. Der bliver desuden opsat termoscannere, der skal måle ens temperatur ved indgangen. På nuværende tidspunkt vil det ikke være muligt for større grupper at besøge museerne, der har haft lukket siden den 9. marts.

Pavens sommerresidens i Castel Gandolfo genåbner for publikum den 6. juni.

Mange andre af Roms museer ventes at følge samme procedure som Vatikanmuseerne.

La Galleria Nazionale er genåbnet den 18. maj 2020.

Tre museer åbner den 19. maj: De Capitolinske Museer på Capitolhøjen, Palazzo delle Esposizioni og Museo di Roma i Palazzo Braschi.

En lang række museer åbner den 2. juni: Ara Pacis, Trajans Marked, Foro Imperiali, Centrale Montemartini, Museo di Roma in Trastevere, Galleria d’Arte Moderna, Musei di Villa Torlonia, Civico Museo di Zoologia, Museo Carlo Bilotti, Museo Barracco, Museo Napoleonico, Museo Canonica, Museo della Repubblica Romana, Casal de’ Pazzi, and Museo delle Mura.

Galleria Borghese og MAXXI ventes at åbne den 19. maj.

Colosseum, Foro Romano, Palatinerhøjen og Domus Aurea ventes at genåbne den 28. maj.

Uden for Rom i Villa Adriana og Villa d’Este ved Tivoli arbejdes der på en genåbning den 26. maj. Ostia Antica ventes at åbne den 3. juni.

Kultur

Mange biblioteker åbner fra den 26. maj.

Roms Opera, Teatro dell’Opera oplyser, at man aflyser sommerens forestiller i Caracalla-termerne. Siden 1930’erne har det været en fast tradition med en lang række forestillinger i de gamle termer. Det sætter corona-situationen en stopper for. Operaen oplyser, at forestillingerne flyttes til 2021 og at billetterne gælder der.

Sommerrock-festivalen “Rock in Roma” er ligeledes aflyst i år.

Den store militærparade den 2. juni i anledningen af Festa della Repubblica er aflyst i år.

Kirker

Peterskirken er genåbnet den 18. maj 2020 efter at have gennemgået et omfattende rengøringsprogram. Kirken har været lukket siden den 10. marts. Peterspladsen er fortsat lukket. Som en del af de nye kirkeprotokoller skal besøgende have målt deres temperatur, inden der er adgang. Der kommer også en begrænsning på, hvor mange mennesker der må opholde sig i kirkerne af gangen. Det gælder også kirkerne San Giovanni in Laterano, San Paolo fuori le Mura og Santa Maria Maggiore.

Pantheon er lukket frem til den 31. maj 2020 ifølge kirkens egen hjemmeside.

Følg med og tilmeld dig mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.