Museo della Mura fortæller historien om Roms bymure

Hvis du interesserer dig for historierne om Roms mure, er det værd at overveje et besøg på Museo della Mura. Det er et lille og knap så kendt museum ved Porta San Sebastiano, hvor der tilmed er gratis adgang.

Roms to bymure

Mura Serviane – Servius-muren er den ældste af de to mure. Den tilskrives ifølge traditionen Roms sjette konge, Kong Servio Tullio, men stammer formentlig helt tilbage fra det 4. århundrede. Muren var 11 kilometer lang og dækkede Roms 7 høje. I dag ses den største rest af muren til venstre for hovedindgangen ved Roms hovedbanegård Termini.

Mura Aureliane blev bygget mellem år 271 og 275 under kejser Aurelian. Senere blev den forstærket i år 401-402 under kejser Maxentius. Muren var 19 kilometer lang og dækkede stort set Roms historiske centrum. Der var 383 tårne og 18 byporte. I dag er der fortsat bevaret mange af de 19 kilometer mur.

Porta San Sebastiano, hvor museet ligger er således en del af muren, som du kan opleve mange steder rundt i Rom.

Porta San Sebastiano er den største og bedst velbevarede af de 18 byporte.

Porta San Sebastiano

Museo della mura

Indgangen til museet ligger inde i selve Porta San Sebastiano, der tidligere hed Porta Appia. Pas på trafikken, der kører ind gennem porten.

Når du træder ind fører nogle trapper op til første del af museet. Her får du sikkert udleveret en billet, som ikke koster noget. I de syv rum får du et godt indtryk af murene og hvordan de så ud.

Et step højere oppe fører en vindeltrappe dig op til øverste niveau, hvor du kan gå ud på et lille stykke af muren og få et fint udkig over landskabet.

Museet har været åben i sin nuværende form siden 1990.

Sådan kommer du til Museo della Mura

Museet ligger på adressen Via di Porta San Sebastiano 18. Det er lige før krydset Viale di Porta Ardeatina og Via Appia Antica. Museet har indgang i Porta San Sebastiano.

Tag fx. bus 118 fra stoppet neden for Capitolhøjen på Piazza d’Aracoeli til stoppet lige inden museet, Appia Villa dei Quintili. Museet er et oplagt mål, hvis du har planer om at kigge på katakombere på Via Appia Antica.

Museet har åben tirsdag – søndag, 9-14. Der er lukket om mandagen samt den 1. maj og 1. januar.

Museo della Mura er en del af otte små museer i Rom, hvor der er gratis adgang.

Tag en slapper – se Rom fra en bus

Big Bus Rome er et godt bud, hvis du ønsker at se Rom fra en bus. Mange foretrækker at gøre det den første eller anden dag i byen og så derfra vælge, hvad man vil se nærmere på de næste dage.

Selvom jeg har været i Rom mange gange, kan jeg stadig finde på at tage busserne, for jeg oplever altid noget nyt på rundturen samt at jeg får den bonus, at jeg hviler mine ben. Og så kan du hoppe af op på busserne, som det passer dig inden for den tid billetten gælder. Du sparer 10%, hvis du køber billetten online. Busserne kører igen efter at have holdt pause under corona-pandemien.

(Reklamelink – hvis du klikker på linket og køber din billet her, får jeg en lille provision, der er med til at udvikle bloggen – billetten bliver ikke dyrere for dig.)

Big Bus Turistbus ved Termini i Rom

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Unikke oplevelser i Rom – køb mine e-bøger >>

Har du læst flere af mine blogindlæg ?

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.