|

AS Roma får sit nye stadion

FOTO: AS Romas nye fanshop på Via del Corso i Rom

UPDATE 2022: Dette blogindlæg er skrevet i 2017. Projektet med stadion er lagt i graven. Rom har fået ny borgmester og AS Roma ny præsident og ejer. Siden hen arbejdes der nu på et nyt stadion, der skal placeres et andet sted i byen.

Stadio Olimpico – sådan kommer du til fodbold med AS Roma og SS Lazio

Møde mellem Raggi og Pallotta

Roms borgmester Virginia Raggi har givet grønt til, at fodboldklubben AS Roma kan bygge nyt stadion. Tilladelsen blev endeligt givet på et møde mellem det romerske bystyre og Roma-ejer Jim Pallotta sidst i februar. Fodboldklubben har dog været nødt til at acceptere en væsentlig nedskrivning af de oprindelige planer for projektet.

AS Roma åbnede i sommeren 2016 en ny stor fanshop på hovedstrøget Via del Corso mellem Piazza Venezia og Piazza del Popolo. En imponerende forretning i flere etager med museum i kælderen, indeholdende pokaler, gamle trøjer mv. Nu kan fans af klubben også se frem til at se klubbens kampe på et topmoderne stadion.

Mange af de Italienske fodboldstadions er godt og grundigt nedslidte og der hvor der sidst er blevet renoveret, er de stadions, der blev benyttet under VM helt tilbage i 1990. Men nu begynder der så småt at ske noget. Juventus har fået nyt stadion ligesom Udinese og andre klubben har lignende projekter i skuffen. Det forventes, at AS Romas nye stadion skal stå klar senest til sæsonen 2021/2022.

STADIO DELLA ROMA: Den officielle side om byggeriet

Tor di Valle

Det nye Stadio Della Roma bygges i området Tor di Valle. Det er 35-40 minutters kørsel syd/vest for det nuværende Stadio Olimpico. Stadion får plads til 52.500 siddende tilskuere, med mulighed for at øge antallet til 60.000. En af de virkelige fordele ved det nye stadion, er at du sidder tæt på banen – her er ingen løbebane rundt om banen som på det nuværende Olympiske Stadion, der blev bygget til OL i 1960.

De mest inkarnerede Roma-fans holder i dag til på Curva Sud – således bliver det også på det nye stadion, hvor der bliver plads til 14.000 tilskuere. Udover fodbold, er det også planen at der skal afholdes koncerter mv.

Uden for stadion kommer der 430.000 kvadratmeter med plads til 10.000 biler, 8.800 motorcykler og 35 buspladser.

I designet er der taget højde for byens historie. Helt konkret har Colosseum været en inspirationskilde kombineret med moderne Italiensk arkitektur.

Det bliver spændende at følge projektet helt i mål, som man siger inden for den branche. Jeg har efterhånden besøgt Stadio Olimpico mange gange og ser bestemt frem til at se en kamp på det nye stadion. Har du besøgt Stadio Olimpico til en fodboldkamp, koncert eller lignende ?

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.