Italiensk tomatsuppe

 

Tomater er en vigtig del i mange italienske retter. Således også i denne lækre suppe, som vi fik lyst til at teste her i hjemmet. Denne suppe kan nydes varm, lunken eller kold. Når du følger opskriften bliver suppen et sted mellem varm og lunken. God fornøjelse.

 

Det skal du bruge til 4-6 portioner

2 kg. modne tomater
3 fede hvidløg
1½ dl. olivenolie
3 dl. vand
Salt
Friskkværnet peber
4 daggamle skiver brød
1 potte basilikum

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Sådan gør du

1. Start med tomaterne. Del dem og skrab kernerne ud. Skær dem i både og fjern skindet. Denne process tager tid, men er det værd i forhold til det endelige resultat.

2. Hvidløgene pilles og hakkes. Steg dem nogle minutter i ½ dl. olivenolie. Tilsæt herefter tomaterne lige inden hvidløgene begynder at brunes. Retten koges ved svag varme i ca. 30 min. Rør i det undervejs.

3. Tilsat vandet og kog igen nogle minutter, hvorefter retten smages til med salg og peber.

4. Skær skorpen af brødet og bryd det i store stykker. Læg det i suppen og rør forsigtigt rundt, indtil brødet har suget suppen til sig. Tilsat mere vand, hvis suppen er for tyk. Tag herefter suppen af varmen, og lad den afkøle lidt.

5. Riv basilikum i mindre stykker og vend dem i suppen sammen med 1 dl. olivenolie. Lad suppen stå lidt igen inden servering. Kværn evt. lidt peber over suppen. Herunder ser du det færdige resultat. BUON APPETITO 🙂 Lyst til hurtig spaghetti ?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Print Friendly, PDF & Email

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.