| | |

Anita Ekberg og Trevifontænen

Symbolet på Federico Fellinis klassikerfilm La Dolce Vita (det søde liv) fra 1960 døde 83 år gammel den 11. januar 2015.

Den svenske skuespiller Anita Ekberg døde efter længere tids sygdom på hospitalet San Raffale i Rocca di Pappa i Castelli Romani sydøst for Rom.

“Marcello, skynd dig, kom her!”

“Marcello, skynd dig, kom her” !! lød de berømte ord fra svenskeren i rollen som Sylvia, mens hun gik rundt i Trevifontænen i den romerske nat og kaldte på hendes mandlige modstykke i filmen, Marcello Mastroianni. Den vandt “De Gyldne Palmer” ved filmfestivalen i Cannes.

En fyldt Piazza di Trevi

Kerstin Anita Marianne Ekberg blev født i Malmø den 29. september 1931. Hun er ud af en søskendeflok på 9.

Hendes karriere tog for alvor fart som 19-årig, da hun vandt titlen som Miss Sverige, hvilket bragte hende videre til Miss Universe-konkurrencen i USA. Hun vandt dog ikke, men det var med til at åbne døre. Senere poserede hun også i Playboy.

I 1953 fik hun den første Hollywood-rolle i Abbott og Costellos “Invasion fra Mars”. I 1956 vandt hun en Golden Globe for “New star of the year” efter sin rolle i den amerikanske eventyrfilm “Blood Alley” med John Wayne og Lauren Bacall i hovedrollerne.

SE FILMEN: Anita Ekberg tager bad i Trevifontænen

I 1959 kommer hun så til Rom, hvor optagelserne til La Dolce Vita startede i filmstudierne i Cinecittá. I årene efter lavede hun flere film med Fellini.

De mange år i Italien boede hun i Castelli Romani, sydvest for Rom, hvor også Rocca di Pappa ligger.

Ekberg har aldrig medvirket i en svensk film. I 2002 lod hun sig pensionere fra filmlærredet efter mere end 50 år inden for branchen.

Den svenske filmstjerne var gift med 2 skuespillere, først Anthony Steel og senere Rik Van Nutter. Desuden siges det, at hun havde forhold til en række mænd, bla. Frank Sinatra og FIAT-manden Gianni Agnelli.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Køb mine e-bøger og få tips til din ferie i Rom

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.