Livets træ "Albero della vita" på EXPO 2015
| | | |

Gualtieri: “Expo skal gøre Rom mere grøn”

Den italienske hovedstad er kandidat til at blive vært for Expo i 2030. Vinderbyen vil blive afsløret af Bureau International des Expositions (BIE) den 28. november 2023.

Tre byer er tilbage i konkurrencen. Udover Rom er det Riyadh og Busan.

Temaet i Roms bud på Expo er: Luoghi (steder) e persone (mennesker), popoli (nationer) e territori (territorier), la terra (jorden) e l’umanità (menneskeheden).

Roms borgmester Roberto Gualtieri forudser, at Expo kan være med til at ændre Rom. Ifølge nyhedsbureauet ANSA udtalte han torsdag den 21. juli, at miljømæssig bæredygtighed vil være kernen i det italienske bud på at blive vært for Expo 2030.

Angola pavillon EXPO 2015 i Milano
Angolas bidrag på EXPO 2015 i Milano

Transformation af byen

Hvis det lykkes, ville projektet være en chance for gennemgribende at transformere den italienske hovedstad ved at forbedre dens flagrende offentlige transportinfrastruktur og indretningen af byen, sagde Gualtieri videre.

Mere om Rom og Expo – læs min anden artikel her

“Det vil være en transformationsproces, der ikke er begrænset til kosmetiske indgreb, men en dybtgående plan for hele byen” – sagde borgmesteren – “Vi har tid, ressourcer, beføjelser og institutionel sammenhængskraft til at få det til at ske”.

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Tor Vergata

Roms foreslåede Expo-sted er i Tor Vergata i den sydøstlige bydel, nær Tor Vergata-universitetet. Gualtieri lovede, at det understregede fokus på bæredygtighed vil være et “grønt” projekt og “ikke en udstilling af cement”.

Borgmesteren understregede også, at hovedstadens bud på at være vært for Expo falder sammen med en række af andre begivenheder, herunder Jubelåret 2025 i den katolske kirke.

Borgmester Roberto Gualtieris udtalelser faldt efter en række møder på Roms rådhus på Capitolhøjen.

Tredje World Expo

De store “World Expos” afvikles hvert femte år. Første gang var i 1851. To gange tidligere har Italien lagt jord til, begge gange i Milano 1906 og 2015.

Jeg var rejst til Milano for at opleve Expo 2015. Det var en meget stor oplevelse. Læs mine artikler herunder.

Expo 2015 i Milano – læs om mine oplevelser og se billeder

Expo er verdensudstillinger der skal være med til at fremme den internationale handel mellem lande i hele verden. Stater kan købe sig plads på Expo med en stand hvor igennem man kan brande sig inden for et bestemt område. Næste Expo er i 2025 i Osaka – tiden må vise om den italienske hovedstad bliver destinationen i 2030.

Palazzo Italia Italiens pavillon på EXPO 2015
Den enorme Italienske pavillon ved Expo 2015

Har du læst mine guides til Rom ?

Transport til og fra Roms lufthavne

Sådan kommer du rundt i Rom

8 skønne shoppegader i Rom

Vatikanet og Peterskirken

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev her:

50 unikke oplevelser i Rom – køb mine e-bøger her:

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.