| |

Betal med dit VISA-kort i Roms metro, busser og sporvogne

“Med Tap & Go har du allerede billetten i lommen”.

Med denne overskrift introducerede ATAC – Roms kommunale trafikselskab betalingsløsningen til metro og nogle jernbanestrækninger i den italienske hovedstad, da den blev indført for nogle år siden.

Nu kommer løsningen også til busser og sporvogne i den italienske hovedstad. Inden udgangen af 2022 vil løsningen kunne bruges på over 2100 køretøjer.

Meget nemmere som turist

Dermed vil det også blive endnu nemmere som turist, da du ikke skal ud og komme billetter inden du kan hoppe på busserne. Det bruges i princippet som samme måde som rejsekortet i Danmark.

Foto: Romamobilita.it

Buslinje 51 er den første bus i Rom med Tap & Go-princippet. Ifølge selskabets hjemmeside er bussen installeret med kontaktfri læser til at betale billetten ombord. Du betaler ganske enkelt med dit VISA eller Mastercard.

Rom er den første af de store italienske byer og blandt de første i Europa, der tilbyder at betale billetter med kreditkort.

Jeg har selv benyttet løsningen flere gange i metroen. Mit indtryk og oplevelse er, at ordningen fungerer rigtig godt. Og ikke mindst er det nemt.

Har du booket overnatning i Rom ?

Der er mange overvejelser forbundet med overnatning i Rom. Vil du bo centralt og betale mere eller vil du længe ud og betale mindre ? Booking.com har et stort udvalg, hvor du kan søge herunder. Hvis du køber via mit link modtager som en mindre provision, som jeg bruger til at forbedre bloggen løbende for dig, der læser med. Dit køb bliver ikke dyrere.

 

Alle kort med kontaktløssymbol

Betalingsløsningen er lavet i samarbejde med Mastercard, men alle kort med kontaktløs-symbolet, kan bruges.

ATAC installerer kontaktløse læsere på alle metrostationer – linie A, B, B1 og C. Hertil på jernbanestrækningerne Roma – Lido, Roma – Viterbo og Roma Centocelle.

HAR DU LÆST MIN GUIDE ? SÅDAN KOMMER DU FRA OG TIL ROMS LUFTHAVNE

ATAC oplyser, at alle kontaktløse kort kan bruges som betalingsmiddel. Udover Mastercard kan benyttes kort som Visa, American Express og Maestro. Herudover bliver det også muligt at betale med mobiltelefon og smartwatch ifølge pressemeddelelsen.

Systemet udregner selv din pris og rabat

For at opnå den billigste pris er det yderst vigtigt, at man anvender det samme kreditkort hver gang. På den måde kan systemet udregne din pris.

SÅDAN KOMMER DU RUNDT I ROM: LÆS MIN GUIDE TIL DEN OFFENTLIGE TRAFIK HER

En almindelig billet koster i dag 1,5 euro. Hvis du tager en fjerde tur inden for 24 timer, vil systemet selv aktivere billetprisen for en dagsbillet på 7 euro.

Denne betalingsmåde er personlig og individuel. Det betyder, at du kun kan betale for én person pr. kort. På præcis samme måde, som når du køber to billetter, der gælder til to personer.

I tilfælde af kontrol viser man ganske enkelt sit VISA-kort.

Metrotur i Rom i august 2020

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Har du booket transfer til lufthavnen ?

Har du styr på, hvordan du kommer ind til Rom ude fra lufthavnene ? Her vil jeg anbefale Terravision, der kører både til Ciampino og Fiumicino. Klik på billedet herunder og køb din billet. Hvis du køber via linket modtager jeg en mindre provision, som jeg bruger til at udvikle bloggen. Billetten bliver ikke dyrere for dig. Tak. 

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Få flere oplevelser i Rom – køb min e-bøger og få inspiration med i kufferten til Rom

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af oplevelser på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på floden Tiberen og meget mere.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

2 Comments

 1. Jeg har mange gange besøgt Thorvaldsens Museum i København (Og også samlingen på Nysø ved Præstø). Jeg kunne forestille mig at det har vært en mindre skandale, at Paven valgte en Protestant til at lave hans statue. Og også historien om statuerne i kirken, hvor Thorvaldsen lavede dem lidt for store så de ikke kom til at stå i nicherne.

  1. Hej Finn
   Mange tak for din kommentar.
   Samlingen på Nysø er ny viden for mig, så den er lige noteret, når jeg kommer de kanter. For nogle år siden var jeg
   på rundtur på sydvest Fyn og kom tilfældigvis forbi Brahetrolleborg Kirke, hvor Thorvaldsen har designet døbefonden – jeg
   skrev blogindlægget her i den anledning: https://forzaitalia.dk/thorvaldsens-doebefond-i-brahetrolleborg-kirke/
   Den historie har jeg også læst flere steder – hvordan en kætter(protestant) som Thorvaldsen kunne få lov til at lave pave Pius 7.
   gravmæle i Peterskirken.
   Vh. Henrik,
   ForzaItalia.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.