Santa Maria Maggiore i Rom aftenbillede
| |

Guidet tur i Santa Maria Maggiore i Rom tilsat is med sne

Kirken Santa Maria Maggiore ligger på Esquilinerhøjen i Rom. En af de 7 høje som byen er grundlagt på. Basilicaen er en af de fire hovedkirker i den italienske hovedstad. De tre andre er Peterskirken, San Giovanni in Laterano og San Paulo fuori le Mura.

Santa Maria Maggiore er den vigtigste og bedst bevarede af Roms kirker, dedikeret til Jomfru Maria. Kirken er meget betagende og jeg er altid en tur forbi her, når jeg besøger Rom. Denne gang havde jeg booket en guidet tur, da man på denne tur kommer rundt, hvor man almindeligvis ikke kommer, når man besøger kirken.

GENNEMGANG – læs min guide til Santa Maria Maggiore her

Sådan blev vi guidet gennem Santa Maria Maggiore

Vi mødtes med vores guide Laura i kirkens portico (indgang). Først havde vi vist vores bookingvoucher, hvorefter vi fik en billet.

Først blev vi udstyret med høretelefoner. Vi gik derefter gennem døren helt til venstre i kirkens portico – døren til venstre, når du står foran kirkens hellige dør – Porta Santa.

Vi gik via trapperne og kom til kirkens første sal. Forenden af trappen står en stor statue af Pave Paul V – den er fremstillet af Paolo Sanquirico i 1605.

Loggiaen Santa Maria Maggiore i Rom
Loggiaen med de smukke mosaikker

Loggiaen – Pavens værelse og Berninis trappe

Herfra gik vi til venstre ind i Benediktiner-loggiaen. Her kom vi helt tæt på de smukke mosaikker, der bedst opleves fra pladsen foran kirken om aftenen, hvor der er lys på. Se billede øverst i dette blogindlæg. Det er et helt fantastisk arbejde. De stammer fra omkring 1300-tallet.

I loggiaen står fire enorme engle i hvert hjørne. De er af marmor og produceret af Pietro Bracci i 1749. Oprindeligt stod de på baldakinen nede i kirken, men blev flyttet hertil i 1932 under Pave Pius XI.

Næste stop på rundturen var Pavens værelse. Et firkantet rum med højt til loftet. Værelset er rigt udsmykket med portrætter samt udstilling af pavens beklædning. I et rum ved siden af Pavens værelse så vi Lorenzo Berninis vindeltrappe fra 1700-tallet.

Herfra gik vi retur ned til kirkens portico, hvor guiden ledte os rundt til de vigtigste højdepunkter inde i kirken.

Lorenzo Berninis trappe i Santa Maria Maggiore i Rom
Lorenzo Berninis vindeltrappe

Sidst gik vi gennem kirkens Baptisteri, uden for og ned i kirkens museum, hvor vi også blev ledt rundt til de vigtigste seværdigheder i rummene dernede. Her sluttede den guidede tur ved at vi afleverede vores høretelefoner.

Som afslutning på vores besøg i kirken besøgte vi caféen, der ligger uden for, mellem museet og Baptisteriet. Her har de fået en is med navnet “Nevicata a Roma”. En sorbetis med sne på toppen, med reference til legenden om opførelsen af kirken. Den fortæller, at kirken er opført på det sted, hvor det sneede den 5. august 358. Paven har været forbi og teste den – jeg skal hilse og sige, at den smager meget frisk og kan bestemt anbefales.

Vores tur varede godt en time.

Nevicata a Roma, pavelig is i Santa Maria Maggiore
Nevicata a Roma – pavelig is

Sådan booker du billet til guidet tur

Du booker turen på linket til Vatikanets hjemmeside her. Først vælger du dato og antal personer. Dernæst vælger du sprog og tidspunkt. Når du har betalt modtager du en voucher på e-mail, som du medbringer til Santa Maria Maggiore. Du behøver ikke printe billetten – man kan fint vise den på telefonen. Det anbefales at møde 15 minutter før turen starter.

Oplev endnu mere i Rom – køb mine e-bøger >>

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.