|

Julen 2016 i Rom

(FOTO: Jul på Peterspladsen i Rom)

I dette blogindlæg tager jeg på en rundtur i  den Italienske hovedstad for at se, hvordan den tager sig ud her i juletiden.

Peterspladsen

Årets juletræ på Peterspladsen er blevet sat op foran Peterskirken i Vatikanstaten. Det 25 meter høje træ i rødgran stammer fra Lagorai-skovene i Trentino i det nordlige Italien. Træet er doneret af den lille kommune Scurelle. 18.000 LED-pærer lyser træet op.

Den traditionelle julekrybbe er doneret fra Malta. Der indgår 17 figurer omkring julekrybben og personerne vil bære typisk maltesisk tøj, redskaber og instrumenter.

Julekrybben og lyset i træet indvies officielt den 9. december kl. 16.30 og er på pladsen frem til den 8. januar 2017.

JULEMARKEDER I ROM: Klik her og se oversigt over Julen 2016

Julekrybber

Julekrybber er yderst populære i Rom på denne tid og der er mange af dem rundt i byen. Det mest kendte sted er nok 100 Presepi, Sala del Bramante på Piazza del Popolo. I år er den 41. årgang af juleudstillingen, der kan besøges dagligt kl. 9.30-20.  Her er julekrybber både fra Italien og andre lande. Udstillingen løber frem til den 8. januar 2017. Læs mere på den officielle hjemmeside herunder:

JULEUDSTILLING I ROM: Flere end 100 julekrybber på ét sted

Rundt i Rom

Den 3. december blev det traditionelle juletræ sat op på Piazza Venezia – lysene på træet blev tændt den 8. december. Træet er 20 meter højt og er skænket af byen Pinzolo-Madonna di Campiglio i den norditalienske region Trentino. Modsat traditionen kommer der ikke juletræ ved Colosseum på grund af det igangværende arbejde med Metro linie 3.

Lyset i shopping-gaden Via dei Condotti er for 3. år i træk sponsoreret af det Italienske smykkefirma Bulgari, der også har stået for restaureringen af Den Spanske Trappe. Det romerske firma blev etableret i 1884. Lyset og udsmykningen i de øvrige gader er typisk betalt af de lokale erhvervsdrivende.

Piazza Navona er vel den plads, der har huset Roms mest berømte julemarked. De seneste år har politiske kontroverser gjort, at det har været kraftigt minimeret. Men i år er markedet tilbage, men dog ikke med lige så mange boder, som tidligere. Befana-markedet har åben fra den 2. december til den 6. januar 2018.

Har du besøgt Rom i Julen ?

Har du besøgt Rom i Juletiden eller er du der lige nu ? Send gerne julebilleder, som vi kan dele med andre fans af Italien. Send til info(a)forzaitalia.dk

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.