Oplevelser i Rom | Vatikanet

Til tops i Peterskirken i Rom

I dette blogindlæg kommer du med en tur op i kuplen i en af verdens absolut største kirker – Peterskirken i Rom. Jeg har efterhånden besøgt Rom mange gange, men det er langt fra hver gang, at jeg begiver mig ud på den tunge færd.

Det er den 11. august 2020 – vi er midt i en coronatid.

For at komme tidligt afsted mod Vatikanet, havde vi aftenen inden spurgt Angelo i receptionen på vores hotel, om de kunne have en let morgenmad klar til os kl. 8, så vi kunne komme tidligt afsted. Det skulle de nok klare, smilede Angelo.

Da vi kom ned kl. 8 havde hans mor pakket en lille taske med 4 sandwiches med ost og skinke. To æg. To ferskner og to flasker vand. SÅDAN !!

Afsted. Op af Via del Boschetto til Via Nazionale, hvor vi hoppede på bus 64, der kom mens vi gik over ved lyskrydset. På med mundbind og ind i bussen, der på ingen måder var overfyldt. Dejligt. Helt andet billede end normalen. Bus 64 er en bus, der altid er overfyldt. Det ved Rom-kendere.

Ved ankomsten til en næsten tom Petersplads, hvor der var flere patruljerende politibiler end turister, satte vi os til venstre for kirken ved kolonnaderne ved den hvide skurvogn, hvor man kan købe vatikanske frimærker. Her spiste vi den morgenmad som Angelos mor havde lavet – uden at få selskab af de blå politibiler.

Herfra gik turen til de to tjekpoints. Først fik vi målt vores temperatur via en pandescanner og dernæst det obligatoriske securitytjek.

Så fortsatte vi turen op mod kirken i højre side – ligefremme er der toiletter, hvor vi var forbi. Dernæst gik vi ind i kirkens portico – forhal og gik til højre – her er også skilte, så du bliver guidet den rigtige vej til cupola. Ved billetlugen var der to i kø foran os, så det blev hurtigt vores tur.

Den store valgmulighed. Som reelt er givet på forhånd.

Valmuligheder ved billetlugen – 551 eller 320 skridt ?

8 euro for at gå hele vejen (551 trappetrin) eller 10 euro for at tage elevatoren og efterfølgende gå 320 trin.

Vi valgte elevatoren for at have (ekstra) energi til de 320 krævende trappetrin.

Køen var kort, selvom der kun måtte være tre i elevatoren ud over elevatorføreren i jakkesæt. Så vi var hurtigt på taget, hvor de 320 trin starter.

Så starter vi – velkommen til en hård tur

Efter få trin kom vi inden for i kirken og gik en lille rundtur i Michelangelos kuppel oven over de store bogstaver. Bogstaverne er dem som nede fra kirken ikke ser så store ud, men som er omkring 2 meter høje.

Nå men vi skulle videre. 304 trin endnu.

Langt det meste af turen er der smalt på trappen og på nogle tidspunkter skal man gå lidt på skrå for at komme forbi. Næsten øverst er der et lidt bredere område, inden det så bliver meget snævert lige inden toppen.

Den trange vej op – nogen steder smallere end her

Men så er vi også fremme !! Det er nu, der bliver betalt tilbage for det hårde slid. Først skulle vi dog lige finde den normale vejrtrækning igen.

Udsigten over Rom er mageløs fra toppen af den enorme basilica. Jeg nyder at skue ud af den snorlige promenadeallé, Via della Conciliazione mod Castel Sant’ Angelo. Bemærk hvordan kolonnaderne åbner sig som arme for at modtage verden – det var præcis Berninis tanke da han skabte en af de smukkeste pladser i verden.

Modsat kan du kigge ned over de smukke Vatikanhaver. Denne morgen var det diset i horisonten og solen skinnede godt mod os, så vi kunne ikke se så langt ud i horisonten.

Belønningen

Ruten op og ned er ensrettet, så der kommer ikke nogen imod en, hvilket blot ville have skabt kaos. Nede på taget igen havde vi brug for en lille pause. Vi lod os friste af en magnum is i kiosken, selvom klokken ikke var meget over 10. Men det skulle til på det tidspunkt.

Da isen var nydt og kroppen var mentalt tanket op igen, var det meget let at fortsætte hen til elevatoren, hvor der var 1 person i køen, så vi var hurtigt nede igen, hvor vi landede i venstre side af Peterskirken og kunne fortsætte dagen derfra.

Så går det ned af igen

Alt i alt en rigtig fed oplevelse at komme op i kuplen. Men du skal forberede dig på, at det er en virkelig hård tur op for de fleste.

Har du spørgsmål til din ferie i Rom ? Udfyld formularen i højre side eller send en mail info@forzaitalia.dk.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.