| |

Skal du gå gennem Porta Santa i Peterskirken ?

“Jeg har besluttet, at annoncere et ekstraordinært Jubelår som er fokuseret på Guds nåde. Det vil være et helligt nådens år. Vi ønsker at leve i lyset af Herrens ord: Vær barmhjertige ligesom jeres far er barmhjertig” Citat: Pave Frans ved bekendtgørelsen af det hellige år der starter den 8. december 2015.

LÆS OGSÅ: Paven bekendtgør ekstraordinært jubelår

Hvis du skal besøge Rom det næste års tid, kan du forvente, at du ikke bliver den eneste. Faktisk ventes der en hel del flere turister og pilgrimme end normalt. Mange ønsker at besøge den hellige by i Jubelåret og gå gennem den hellige dør i Peterskirken – Porta Santa.

Åben Porta Santa i kirken Santa Maria Maggiore 2016

Det er gratis at gå gennem den hellige dør, men man skal registrere sig online på Jubelårets hjemmeside, hvor man skal angive dag og tidspunkt. Registrering er stadig ikke muligt, men hold øje med den officielle side lige herunder, hvis du planlægger at gå gennem døren, der kun er åben i Jubelårene hvert 25. år, senest i 2000.

ALT OM JUBELÅRET PÅ DEN OFFICIELLE SIDE: Giubileo della Misericordia 

Den Hellige Dør – kun åben i Jubelårene

Hvis du tidligere har besøgt Peterskirken, har du måske undret dig over porten, der er lukket for gennemgang. Faktisk er døren muret til. Det er den hellige dør – Porta Santa. Døren åbnes ved messen i Peterskirken kl. 9.30 den 8. december, der skyder jubelåret igang. Paven slår den første sten af den hellige dør.

PAVEN BRUGER PENGENE PÅ DE FATTIGE: Frans sælger sin harley

Rom har 4 pavelige basilicaer. Peterskirken, Santa Maria Maggiore, Laterankirken og San Paolo fuori le Mura. Alle disse har hellige døre, der bliver åbnet i Jubelåret. Herudover er der 3 andre Jubilee kirker, San Lorenzo fuori le Mura, Santa Croce in Gerusalemme og San Sebastiano fuori le Mura. Disse 7 kirker er de såkaldte valfartskirker, som pilgrimmene opsøger.

Kirker rundt i andre katolske lande har hellige døre, der som i Rom også bliver åbnet i anledningen af den hellige år fra den 8. december 2015.

Har du planer om at gå gennem den hellige dør – Porta Santa ?

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Flere oplevelser i Rom – køb mine e-bøger >>

Husket transfer fra lufthavnen ? køb online og spar >>

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer
Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.