| |

Jule- og midnatsmesse fra Peterskirken i Rom

Buon natale – rigtig glædelig jul !

Har du nogle faste traditioner omkring Julen, som du virkelig værdsætter og gør år efter år ?

Både 2020 og 2021 var stærkt præget af corona-pandemien og satte store begrænsninger i julefejringen. 2023 ligner igen det vi kender.

En af mine faste traditioner er midnatsmessen juleaften fra Peterskirken i Rom.

Der er noget magisk og forventningsfuld over endnu et møde med den imponerende basilica i verdens mindste stat. Når roen falder på sidst på aftenen, nyder jeg at tænde fjernsynet og følge messen fra Vatikanet.

Til Rom i foråret ? – brug rabatkoden “rom2023” og få 50% rabat, du betaler under 1 krone pr. tip til oplevelser i Rom >>

Sådan har jeg haft det så langt tilbage jeg kan huske – også da jeg endnu ikke havde besøgt kirken første gang.

Nu har jeg efterhånden besøgt Peterskirken i Rom så mange gange, og dens storhed er simpelthen så imponerende. Derfor er det et gensyn, jeg værdsætter hvert år juleaften.

Og jeg har tjekket at DR TV igen i 2023 sender julemessen fra kl. 00.00. Jon Kaldan kommenterer messen.

Peterskirken i Rom
Peterskirken i Rom

I år bliver det Pave Frans‘ 11. julemesse. Den argentinske pave fyldte 87 år den 17. december. Forleden kom det frem, at paven udgiver sine erindringer i marts 2024. Det er også blevet offentligt, at Pave Frans har valgt at blive begravet i kirken Santa Maria Maggiore, når han dør.

Julemessen fra Peterskirken sendes forskudt på DR1. Den starter kl. 19.30

Den argentinske pave Frans har bestridt paveembedet siden den 13. marts 2013 og er den 266. pave i den officielle paverække. Apostlen Peter var den første pave.

Op i kuplen – kom med til tops i Peterskirken

Lidt tilfældigt har min blog om Rom og Italien faktisk fødselsdag lidt før den 13. marts 2013.

Traditionen med julemessen i Rom startede i 430 under Pave Sixtus.

Glædelig Jul – jeg er tilbage i 2024 med mange nye blogindlæg om Rom og Italien. Herunder kan du læse om min to e-bøger om Rom

Planer om Rom i 2024 ? – køb mine e-bøger og fyld kufferten med 50 unikke tips til din tur – indtil den 6. januar 2024 får du 50 % rabat – VIGTIGT, brug rabatkoden “rom2023” så betaler du blot 47,5 kr. pr. bog. Du modtager e-bogen pr. mail så snart du har betalt.

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Har du bestilt transfer fra lufthavnen i Rom ?

Har du styr på, hvordan du kommer ind til Rom ude fra lufthavnene ? Her vil jeg anbefale Terravision, der kører både til Ciampino og Fiumicino. Klik på billedet herunder og køb din billet. Hvis du køber via linket modtager jeg en mindre provision, som jeg bruger til at udvikle bloggen. Tak. 

rom fiumicino og ciampino lufthavnstransfer

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Hvor skal du bo i Rom?

Det er et spørgsmål, som jeg jævnligt modtager på bloggen. Derfor har jeg skrevet et længere blogindlæg, hvor jeg er inde omkring nogle af de overvejelser, du kan have, når du skal vælge bolig – hvor skal jeg bo i Rom?

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

One Comment

  1. Ja, jeg er meget traditionstro. Midnatsmesse i Rom, blandt andet. Det var min mor der altid ville overvære Deb, på tv. Min far gik i seng, mens mor og jeg, iført nattøj og hyggesokker, så det til vi faldt i søvn.
    Derudover har jeg altid juletræ i haven, da jeg er allergiker. Det bliver pyntet med vandtæt pynt, sløjfer og stjerner. Samt lyskæde.
    Vi har appelsiner med nelliker stukket ind i, og røde bånd omkring, i alle vinduer.
    Vi hæger om julens smage, krydderier og frugt, dufte osv.
    Og ingen 2. Juledag uden resten af familien på begge sider. Med dans og sang omkring juletræ og tallotteri. Det er vores traditioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.