| | |

Carlsbergfondet støtter stort projekt i Rom

 

FOTO: Foro Romanum i Rom

Carlsbergfondet støtter et 3-årigt udgravningsprojekt af Cæsars Forum i Rom med 1,5 millioner euro. Projektet ventes at starte i efteråret 2017. Det skriver den romerske udgave af avisen La Repubblica. Cæsars Forum er en del af Fori Imperiali, der ligger i samme område som Forum Romanum og Colosseum.

“I dag er en lykkelig dag, vi har lavet en aftale med Accademia Danimarca…udtaler viceborgmester og ansvarlig for det kulturelle område i Rom, Luca Bergamo.

Udgravningen er et samarbejde mellem Det Danske Institut i Rom og Roms kommunes antikvæsen Sovrintendenza Capitolina ai Beni Culturali. Projektet skal over de kommende år give en vigtig indsigt i den klassiske arkæologi samt viden om det kommende romerske imperium. Og det med dansk ledelse i samarbejde med de Italienske myndigheder.

Cæsars Forum er et af 5 kejserfora eller torve, der indgår i betegnelsen Fori Imperiali. De 4 andre er Augustus Forum, Fredens Forum, Nervas Forum og Trajans Forum. Alle ligger nord for Forum Romanum. De 5 torve er i dag delt af vejen Via Fori Imperiali, som Mussolini byggede som paradevej mellem Piazza Venezia og Colosseum. Dengang hed vejen Via dell’Impero.

Cæsars Forum ligger på højre side af Via dei Fori Imperiali, når du går fra Piazza Venezia mod Colosseum. Helt præcist lige efter sidevejen Via di San Pietro in Carcere, der fører op til Mamertinerfængslet, hvor apostlene Peter og Paulus efter sigende sad fængslet.

Cæsars Forum ligger lige uden for Foro Romanum. Det var det første kejserlige forum i Rom – sandsynligvis åbnet i år 46 f. Kr. Cæsar havde planer om at hans forum skulle være centrum i den by, han ønskede at bygge. Det skete dog ikke inden hans død.

Gaio Giulio Cesare var romersk feltherre og statsmand. Han blev diktator på livstid. Han døde 55 år gammel i år 44 ved at han blev myrdet. Han blev efterfulgt af kejser Augustus.

Det bliver spændende at følge projektet – altid spændende når noget dansk og Italiensk krydser hinandens veje :-).

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.