Via Margutta ved Den Spanske Trappe i Rom
| |

Kunstnergaden Via Margutta i Rom

Kunstnergaden Via Margutta lidt nord for Piazza di Spagna er desværre lidt overset.

Naturligt vælger de fleste at gå af Via del Babuino. Den går nemlig direkte fra Den Spanske Trappe i retningen mod Piazza del Popolo.

Du starter med at gå ad Via del Babuino mod Piazza del Popolo. Følg Via Alibert til højre indtil du har Via del Babuino på din venstre side. Herfra følges de to gader parallelt indtil du igen lander på Via del Babuino kort tid inden du er på Piazza del Popolo.

Hermed denne opfordring til at følge Via Margutta fra Piazza di Spagna til Folkets Plads.

Via Margutta

Gadens navn kommer fra en familie af barberer – margutti, som boede her. I 1600-tallet tilbød byen skattelettelser til udenlandske kunstnere, der flyttede ind i gaden. Senere fulgte fotografer, folk der rammede billeder ind samt kunst- og antikvitetshandlere.

Gaden har bevaret meget af sin charme. Den er stille og smal. Fra gaden kan man kigge ind på maleriske grønne pladser. Mange af værkstederne er lavet om til meget dyre lejligheder.

Kendisgade

Mange kendte har hentet deres inspiration i gaden, fx. Pablo Picasso. Hertil komponisten Puccini. Filminstruktøren Federico Fellini fandt også stor inspiration her. I 1953 spillede Gregory Peck og Audrey Hepburn hovedrollerne i filmen “Prinsessen holder fridag”, hvor de kører rundt på en Vespa-knallert og også kommer forbi Via Margutta.

Hvert år siden 1953 er udstillingen “Cento Pittori” blevet holdt i gaden. Her viser 100 kunstnere deres værker frem.

Fontana degli Artisti Via Margutta i Rom
Fontana degli Artisti Via Margutta

Fontana degli Artisti

Efter kort tid møder du fontænen i højre side i gaden. Fontana degli Artisti stammer fra sidst i 1920’erne. Fontænen er skabt af arkitekten Pietro Lombardi. Den er en hyldest til de kunstnere, der har opholdt sig i gaden siden 1600-tallet.

Hvis du holder af fontæner er der en anden lige i nærheden. Lidt efter Fontana degli Artisti kan du gå til venstre ad den lille gade, Vicolo dell´Orto di Napoli. Du kommer nu til Via del Babuino. Gå til venstre og lidt fremme kommer du til Fontana del Babuino på din højre side.

Fontana del Babuino Via del Babuino i Rom
Fontana del Babuino på hjørnet mellem Via del Babuino og Via dei Greci

Inspiration til endnu flere oplevelser – køb mine e-bøger om Rom >>

Hent inspiration i nogle af mine andre artikler >>

8 skønne shoppegader i Rom

Katakomberne i Rom

Piazza Venezia – Roms hjerte

Kom med i filmbyen Cinecittà

Følg med på bloggen – få mit nyhedsbrev >>

Tips til andre aktiviteter på din tur til Rom

Viator tilbyder et stort udvalg af aktiviteter på din ferie i Rom. De tilbyder guidede ture til Vatikanmuseerne, Galleria Borghese, sejlture på Tiberen og meget andet.

Klik på linket og se, om du kan finde inspiration hos Viator.  Hvis du køber en aktivitet via mit link, giver dit køb en lille provision til driften af denne blog. Dit køb bliver ikke dyrere.

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.