| | |

Jagten på ny præsident starter 29. januar

Giorgio Napolitano har trukket sig tilbage for at nyde sit otium i Palazzo Giustiniani. Så kan han fejre sin 90 års fødselsdag den 29. juni som ex. præsident efter 9 år i embedet.

Afskeden skete ved en meget højtidelig ceremoni, som du kan se i den 5 minutter lange video herunder. Afsluttende med at han og fruen meget symbolsk forlader Palazzo Quirinale i bil.

SIDSTE ARBEJDSDAG SOM PRÆSIDENT: Se ceremonien her

Hvem mon tager næste vagt som præsident for Italien ?
Hvem mon tager næste vagt som præsident for Italien ?

Den nye præsident skal vælges af Senatets 315 medlemmer, Deputerkammerets 630 medlemmer samt  58 regionale repræsentanter. Præsidenten skal være minimun 50 år.

Ifølge bookmakerne er Romano Prodi favorit til embedet. Professoren fra Bologna er således et meget kendt navn, både i Italiensk og international politik. Han har i 2 perioder været ministerpræsident for Italien samt formand for EU-kommisionen.

Et andet bud er Stefano Rodota, der også var med i kapløbet i 2013, da Napolitano blev genvalgt. Rodata var i mange år medlem af Europarådet.

Sidste bud kan være Mario Draghi, økonom og bankmand. Han blev den 1. november 2011 præsident for den Europæiske Centralbank.

3 bud men alt er muligt i Italiensk politik. God weekend derude 🙂

Print Friendly, PDF & Email

Similar Posts

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.